Přihlásit se

Joomla 6.0

Dne 14. října 2025 bylo oficiálně vydáno Joomla 6.0 (kódové jméno Kuimarisha) společně s Joomla 5.4 (Kutegemea). Joomla 5.1 přinesla zabezpečené TUF aktualizace, ale s Joomla 5.4 / 6.0 přichází automatické aktualizace jádra, které budou probíhat bezpečně a bez nutnosti manuálního zásahu.

Phoca Cart - šablony emailů

07. říj 2025 16:32 - 07. říj 2025 16:38 #150720
Phoca Cart - šablony emailů od Leoš
Pokročilý uživatel
Ahoj,
nastavuju si emaily pro zákazníky a administrátory pro jednotlivé stavy objednávky. Vše chápu ale může mi někdo poradit co se to zobrazuje za znaky v seznamech ešablon emailů? Viz obrázek. 

Mám tam něco špatně? V došlých mailech je to vše OK.

A v jednotlivých šablonách se mi zobrazuje pokaždé jiný editor, to už mi hlava vůbec nebere. V hlavním nastavení mám Tiny co nabízí instalace Joomly. Viz foto 

Díkes za info.
Leoš

07. říj 2025 22:34 #150721
Odpověď od Cony
Moderátor
Ty paznaky vypadají na špatné kódování nějakého jazykového souboru nebo databáze. Máš tabulky v databázi nastavené na utf8mb4, nebo utf8mb3? Pokud to druhý, tak ti nebude fungovat rozšířená sada UTF, tedy smajlíci a klingonština :) 

Ten editor mi přijde, že je v obou případech Tiny, jen jinak nakonfigurovaný. Mrkni do nastavení pluginu toho editoru, jestli tam nemáš nějaké výjimky...
Poděkovali: Leoš

08. říj 2025 09:44 #150722
Odpověď od Bong
Moderátor
Ty zvědavé pičky, to je chyba souboru překladu. Nejrychlejší řešení je stáhnout a nainstalovat poslední verzi překladu. Tam nejsou vůbec ty obrázky, takže problém zmizí. Obrázky se někdy vrátí...

Ten jeden editor vypadá, jako něco jiného než Tiny, je tam i odkaz na Upgrade...

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Poděkovali: Leoš

08. říj 2025 11:05 #150723
Odpověď od Leoš
Pokročilý uživatel
Ahoj,
díky za info.
Databázi mám v utf8mb4_unicode_ci
Tiny editor mám v default nastavení

A teď jsem nainstaloval novou češtinu pro Phoca Cart a stal se zázrak. Všechno je OK zmizely paznaky i ten bílý Tiny editor.

A pak hledej chybu....

Kluci moc díky za pomoc, jste borci.

08. říj 2025 12:21 #150724
Odpověď od Cony
Moderátor

Leoš napsal: A teď jsem nainstaloval novou češtinu pro Phoca Cart a stal se zázrak. Všechno je OK zmizely paznaky i ten bílý Tiny editor.

Takže za všechno mohl Bong :D

08. říj 2025 12:48 #150725
Odpověď od Bong
Moderátor
Já ... zase já ... :angry:

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

08. říj 2025 15:47 #150726
Odpověď od Cony
Moderátor
Ale jak jsi dokázal ten editor změnit, to je mi záhadou :(