Joomla 6.1.2 / 5.4.7 Security & Bugfix Release (07 čvc 2026)
Dne 7.7. 2026 byla oficiálně vydána Joomla 6.1.2 společně s Joomla 5.4.7. Jedná se o verze s opravami zabezpečení a chyb pro řady Joomla 5.x a 6.x.
chybová hláška při rozbalování databáze přes AKEEBA Kickstart 8.0.6
13. zář 2025 20:48 #150631
chybová hláška při rozbalování databáze přes AKEEBA Kickstart 8.0.6 od Luděk Pechanec
Pokročilý uživatel
Dobrý den, při rozbalování databáze přes AKEEBA Kickstart 8.0.6 se mi zobrazuje okno viz připojený obrázek. Rozbaluji do čisté nové DB a tuto hlášku jsem ještě neviděl. Prosím, poradí mi někdo, jak mohu dále pokračovat? Mockrát děkuji
PHP 8.1
PHP 8.1
14. zář 2025 14:52 #150634
Odpověď od Cony
Moderátor
Tohle není o PHP ale o MySQL / MariaDB. Na původním serveru je u tabulek použita collation uca1400, která na novém serveru není. Každopádně se jedná o collation utf8mb3, tedy využívající jen max. 3byty na znak, a nepodporující např. emoji. Obecně se dnes Joomla (a v podstatě cokoliv) provozuje na collation utf8mb4 (buď utf8mb4_general_ca_ci, popř. utf8mb4_czech_ca_ci).
Nejjednoduším řešením tedy na původním serveru převést tabulky do utf8mb4. Další řešení může být na novém serveru použít stejnou verzi databáze, nebo si zálohu ručně rozbalit na lokále a v SQL souborech zaměnit tu kritickou collation.
Nejjednoduším řešením tedy na původním serveru převést tabulky do utf8mb4. Další řešení může být na novém serveru použít stejnou verzi databáze, nebo si zálohu ručně rozbalit na lokále a v SQL souborech zaměnit tu kritickou collation.
Poděkovali: Luděk Pechanec
Nejnovější příspěvky