Přihlásit se

Joomla 6.0

Dne 14. října 2025 bylo oficiálně vydáno Joomla 6.0 (kódové jméno Kuimarisha) společně s Joomla 5.4 (Kutegemea). Joomla 5.1 přinesla zabezpečené TUF aktualizace, ale s Joomla 5.4 / 6.0 přichází automatické aktualizace jádra, které budou probíhat bezpečně a bez nutnosti manuálního zásahu.

balíkobot

26. srp 2025 16:18 #150560
balíkobot od Ernst
Joomla Expert
existuje balíkobot pro j 4/5 a vm4?

Rudolf tam má jen starou verzi a na linelabnic nevidím

26. srp 2025 17:27 #150561
Odpověď od Rudolf
Joomla Expert
To by to někdo musel přeprogramovat :)

Mě se nechce a našim klientům taky ne, ale pokud zaplatíte vývoj, klidně to přeprogramuji

MiniJoomla! - www.minijoomla.cz - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla

26. srp 2025 19:04 #150562
Odpověď od Ernst
Joomla Expert
na vývoj asi nemá můj klient finance, takže asi počká až si vývoj zaplatí někdo jiný
on vůbec postoj výrobce - tak si to zaplať a já udělám upgrade A DÁL HO BUDU PRODÁVAT, JE TAKOVÝ DIVNÝ

26. srp 2025 20:59 #150563
Odpověď od Cony
Moderátor
No mně zas přijde divný postoj "děláme eshop, ale nemáme na to peníze" B)

Ale v podstatě je to o tom samém, rozjíždím nový eshop, nemám odhad na to jak to pojede => snažím se ušetřit co to jde. 
Vytvářím nové rozšíření, protože ho někdo po mně chce, ale nevím jak a zda vůbec se bude prodávat  => nechám si ho zaplatit.

26. srp 2025 22:23 #150565
Odpověď od Rudolf
Joomla Expert

on vůbec postoj výrobce - tak si to zaplať a já udělám upgrade A DÁL HO BUDU PRODÁVAT, JE TAKOVÝ DIVNÝ

Nevím, asi úhel pohledu?
Zkusím zaměnit vývoj rozšíření a vývoj webu a HLE!

Zákazník říká - hele výrobče webu, tak mi ho prostě udělej a já ti ho zaplatím až ho budu potřebovat
Tohle mi rozhodně přijde divné

Ono možná je divný už ten pohled - já nebudu dělat upgrade proto abych to rozšíření prodával, ale proto, žeho budu používat sám na našich webech
Aktuálně takový web na J4/5 nemám, tak je to jasné, NEBUDU TO DĚLAT :D

Já nejsem Phoca, abych rozšíření dělal zadarmo.
A když jsem ho nabízel, tak si ho nikdo stejně nekoupil, tak proč mám utrácet dalších 100 - 200 hodin SVÉHO života?
Aby rozšíření existovalo?

Omlouvám se, ale u mě nastala změna postoje, nové rozšíření jen ta co potřebujeme my nebo naši klienti.
Už tak neprogramujeme, ale něco ještě pořád jo, například plugin do RSForm pro napojení formuláře do CRM Redmine, plugin Bundle Zvýhodněné zboží pro J3/VM4, QR Platby pro Tenisové turnaje....
Ale už to není tak, že chceme přeprogramovat vše na J5.
Poslední velké programování bylo přeprogramování EasyFeederu na novou aplikaci Feeds pro J5/J6.

A než dokončíme 1-2 weby, tak nic nového rozjíždět sami o sobě nebudeme.
Raději vezmu psy a a auto a ženu a pojedeme k moři.

V podstatě - když jdu koupit rohlíky nebo platím mobil - tak platím hned u pokladny nebo předem na další měsíc a nikomu neříkám - hele počki, dej mi to zdarma a já to pak někdy zaplatím, teď (stavím barák, narodilo se mi dítě, potřebuji nové zuby, potřebuji nová prsa) tak nemám moc peněz....

Takže pokud někdo něco chce, ať zaplatí.
Jasně, může zaplatit postupně, vše je jen obchod, ale určitě už žádné takové - Mám TIP na rozšíření :)
(možná před 40 lety)

27. srp 2025 11:56 #150567
Odpověď od Ernst
Joomla Expert
ale cony, takhle to přeci není, klient peníze má, ale nebude investovat nějakých 100 tisíc, aby Rudolf upgradoval svoje rozšíření pro j5.
Rád za rozšíření zaplatí, ale rozumnou cenu.

27. srp 2025 17:48 #150571
Odpověď od Rudolf
Joomla Expert

Ernst napsal: ale cony, takhle to přeci není, klient peníze má, ale nebude investovat nějakých 100 tisíc, aby Rudolf upgradoval svoje rozšíření pro j5.
Rád za rozšíření zaplatí, ale rozumnou cenu.

A nějaké jednání už proběhlo, že se pracuje s těmito `domněnkami`?
O žádném nevím ....

Možná se vychází z předpokladu že chci programovat rozšíření a chci je prodávat a dělat weby a eshopy a to je to, co mě živí.
Já nepotřebuji nic prodávat, nepotřebuji nic programovat, mám úplně jinou práci a joomla už je jen hobby a odpovědnost vůči pár klientům s osobními vazbami.

Pokud tedy někdo něco chce, ok, můžeme se dohodnout, ale nikdo mi nic nenapsal a navíc se tady mluví o mě jako o nějaké 3 osobě, to ničemu taky nepřidává.

28. srp 2025 01:01 #150576
Odpověď od xunil
Zkušený uživatel
www.balikobot.cz/integrace/#eshop
Málo co má tolik integrací. 
Čím to? Poptávkou? Náročností integrace?

28. srp 2025 08:29 #150577
Odpověď od Rudolf
Joomla Expert
Nevím
To nejsou integrace, ale seznam agentur a když jsem se díval tak to nikdo jako plugin moc neprodává, ale prostě to integruje do svého řešení a to nabízí při výrobě webu.

Integrace není těžká, ale není to jen instalace a nastavení, ale je to taky například integrace tiskárny na kotoučové samolepící štítky, přeprogramování stávajících doprav, vyvinutí nových doprav dle potřeby, a další a další. je to prstě normální projekt / zakázka s analýzou potřeb a vyporacování návrhu co s tím.
Není vhodná pro všechny klienty a investice se vrací zpět na základě počtu balíků denně.
Takže eshop, který začíná - pro něj to vůbec není vhodné, 15 balíků denně s 3 dopravami obslouží excel a ruce.

Když jsme aplikaci vyvíjeli, tak se investice vrátila během 3 měsíců, ale firma měla cca 120-150 balíků denně na cca 9 eshopech. A díky balíkobotu to zvládli násleně vše obsoužit za 1 hodinu denně s jedním člověkem.
Úspora 2 lidi na 4-5 hodin každý den.

28. srp 2025 14:24 #150582
Odpověď od xunil
Zkušený uživatel
Jak u koho. Balíkobot.cz řeší to jestli je nějak zákazník schopen napojení a proto ta stránka tam je.
doplnky.shoptet.cz/balikobot
toret.cz/produkt/balikobot/
apps.shopify.com/balikobot-official?locale=cs
help.eshop-rychle.cz/cs/article/nastaven...u-balikobot-1gji4ht/
Jeden zdarma druhý za peníze. 
Dva to mají jakou součást svého řešení a 2 jako integraci třetí strany. 
Každý má jiný způsob monetizace.

Mnohé e-shopy vidím poprvé a zarazilo mě tolik napojení.
Např. Zásilkovna má "jen" 6
Proto se ptám, zda je potom takový hlad nebo je to tak jednoduché.
www.balikobot.cz/integrace/#vlastni

28. srp 2025 21:23 #150586
Odpověď od Rudolf
Joomla Expert

Proto se ptám, zda je potom takový hlad nebo je to tak jednoduché.

Ani jedno ani druhé :)

Ale integruje to mnoho doprav
Zatímco na Zásilkovnu, pokud chceš například přes ni dodávat do Polska na Paczkomaty - můžeš použít sice Zásilkovnu, ale ten plugin na FE i BE si musíš doprogramovat, a funguje ti jen v Zásilkovně, tak v rámci Balíkobotu máš XX doprav, které prostě používáš

Výhodné je to pro admina:
- lehké na ovládání
- intuitivní
- šetří to enormně čas - označíš hromadně objednávky, klikneš a již jsou ve svozu a vytiskne se ti dodací list a štítky - cca pro 20 balíků 10 minut práce
- fakturuje ti dopravu jedna firma, i když používáš třeba 5 různých doprav

Proto kdo chce přežít (myslím ti co patlají eshopy), tak to prostě časem naprogramují a dávají to jako options
Ale jak jsem psal - není to pro všechny eshopy, nezapomeň, že platíš výpalné balíkobotu, které je jiné, než když máš smlouvu napřímo s dopravou.

Jak u koho.

Jasně, jak u koho a to je právě to hezké.

28. srp 2025 22:15 #150588
Odpověď od SvenHassel
Uživatel
Dobrý večer,
už jsem to řešil pro své řešení na Joomle i pro custom řešení klienta na Nette.

Případně pokud ještě je o to zájem můžeme se domluvit.

01. zář 2025 15:34 #150597
Odpověď od Cony
Moderátor

xunil napsal: Proto se ptám, zda je potom takový hlad nebo je to tak jednoduché.

Ono je to hodně o marketingu, Balíkobot je jen zprostředkovatel, proto se věnují hodně marketingu, aby byli vidět, proto inzerují všechny možné systémy kdo se na ně umí napojit. Zásilkovna je přímo dopravce, každej jí zná, nemusí se tolik chlubit tím, které všechny systémy s ní umí pracovat...