Joomla 5.3 (17 dub 2025)
15. dubna 2025 byla oficiálně vydána nová verze populárního CMS Joomla – verze 5.3. Tato aktualizace přináší celou řadu vylepšení, vyšší bezpečnost a lepší výkon.
Phoca Cart - chybná práce s obrázky produktu a atributy - prosba o úpravu
07. srp 2025 22:01 #150481
Phoca Cart - chybná práce s obrázky produktu a atributy - prosba o úpravu od Leoš

Pokročilý uživatel
Ahoj Honzo,
při testech jsem našel několik věcí, které by potřebovali doladit. Pokoušel jsem se nasimulovat všechny možné kombinace a dělá to stále:
při přidávání produktu do Phoca Cart přidám produktu hlavní obrázek. Pokud mám jen jeden, vše funguje OK. Následně přidám další obrázky ke stejnému produktu. Vše funguje OK.
Nyní začnu přidávat atributy. Použil jsem atribut typ Barva (rozevírací seznam). Pomocí CSS načtu aliasy těchto atributů a zobrazím si je na kartě produktu. To jsme spolu řešili na pokecu. Dále ke každému atributu Barva přidám obrázek produktu. Každá barva má tedy jiný obrázek. Když pak vyberu na kartě produktu barvu, změní se mi obrázek produktu dle tohoto atributu barvy. Tak to má i funguvat. Ale...
Joomla 5.3.2 PhocaCart 5.2.0
Náhled nemám veřejný, mohu pak zaslat přístup.
Pokud je chyba na mé straně, tak se moc omlouvám
Díky za tvou práci.
Leoš
při testech jsem našel několik věcí, které by potřebovali doladit. Pokoušel jsem se nasimulovat všechny možné kombinace a dělá to stále:
při přidávání produktu do Phoca Cart přidám produktu hlavní obrázek. Pokud mám jen jeden, vše funguje OK. Následně přidám další obrázky ke stejnému produktu. Vše funguje OK.
Nyní začnu přidávat atributy. Použil jsem atribut typ Barva (rozevírací seznam). Pomocí CSS načtu aliasy těchto atributů a zobrazím si je na kartě produktu. To jsme spolu řešili na pokecu. Dále ke každému atributu Barva přidám obrázek produktu. Každá barva má tedy jiný obrázek. Když pak vyberu na kartě produktu barvu, změní se mi obrázek produktu dle tohoto atributu barvy. Tak to má i funguvat. Ale...
- V nastavení atributu Barva musím i zadat #kód barvy (v mém případě jakýkoliv, protože ho přepisuji CSS kodem dle aliasu. Pokud ho tam nezadám, tak mi atributy Barva nefungují vůbec. Nezobrazí se nic. Toto mi tak nevadí, spíše je to k úvaze zda se tomu věnovat.
- Nyní přichází závažnější problém. Na kartě produktu, když se načte poprvé, je atribut Barva na výchozí barvě dle nastavení atributu. Pokud nyní kliknu na hlavní obrázek produktu, otevře se mi okno s obrázkem, s možností prohlížení dalších dostupných obrázků stejného produktu, zde tedy jiných barev dle atributů Barva. To je zatím OK. Když však na kartě produktu nejprve vyberu nějaký atribut Barva, změní se mi podle toho hlavní obrázek produktu a já na něj kliknu, tak v tom náhledovém okně už můžu listovat jak chci a stále vidím pouze jeden - ten vybraný -obrázek produktu. Už se mi obrázky nemění!!!
- Když vyberu v kartě produktu atribut Barva jiný než výchozí a uložím ho do Košíku tak v Pokladně se mi zobrazí tento vybraný produkt s výchozím obrázkem. Ne s obrázkem patřícím k atributu Barva, kterou jsem si zvolil. Všechny atributy a ceny jsou ale zobrazeny správně. Jen ne ten obrázek.
Joomla 5.3.2 PhocaCart 5.2.0
Náhled nemám veřejný, mohu pak zaslat přístup.
Pokud je chyba na mé straně, tak se moc omlouvám

Díky za tvou práci.
Leoš
07. srp 2025 22:50 #150482
Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook
Odpověď od H13

Admin
Ahoj,
3) ano v košíku se zobrazuje produkt s výchozí fotkou, tam by se mohla přidat nějaká vlastnost, aby se zobrazoval attributovej obrázek.
2) u těch fotek, je to stejný, pokud zkusíš jinou metodu zobrazení náhledů? (photoswipe, atd.)?
3) ano v košíku se zobrazuje produkt s výchozí fotkou, tam by se mohla přidat nějaká vlastnost, aby se zobrazoval attributovej obrázek.
2) u těch fotek, je to stejný, pokud zkusíš jinou metodu zobrazení náhledů? (photoswipe, atd.)?
Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook
Poděkovali: Leoš
09. srp 2025 10:08 #150487
Odpověď od Leoš

Pokročilý uživatel
Ahoj Honzo,
tak jsem znovu vyzkoušel různé varianty nastavení a různé zobrazovací pluginy. Výsledek stejný.
Photoswipe, Prettyphoto, Magnific.
tak jsem znovu vyzkoušel různé varianty nastavení a různé zobrazovací pluginy. Výsledek stejný.
Photoswipe, Prettyphoto, Magnific.