Přihlásit se

Joomla 5.3 (17 dub 2025)

15. dubna 2025 byla oficiálně vydána nová verze populárního CMS Joomla – verze 5.3. Tato aktualizace přináší celou řadu vylepšení, vyšší bezpečnost a lepší výkon.

Phoca Cart a atributy - barvy vícebarevné

06. čvn 2025 18:26 #150375
Phoca Cart a atributy - barvy vícebarevné od Leoš
Pokročilý uživatel
Ahoj Honzo,
ty to budeš asi vědět, potřebuji v atributech nastavit barvy pro produkt ale ne pouze jednu barvu ane např. červeno-černá nebo modro-šedá. Zkoušel jsem to pomoci obrázků ale tam mi to nefunguje jelikož mi to obrázkové ikony dvojbarev hodilo místo hlavního obrázku. Z toho jsem pochopil funkci obrázků v atributu.
Jde mi o to, zda je nějakým způsobem možné místo hexakodu barvy vložit třeba css kod dvojbarvy, např.:
Code:
[color=black][size=2][font=Consolas]background: linear-gradient(45deg, rgb(220, 16, 0) 50%, rgb(0, 0, 0) 50%);[/font][/size][/color]
Bylo by to super :-)

Díky za info.Leoš

07. čvn 2025 13:40 #150376
Odpověď od H13
Admin
Ahoj, jsou dvě možnosti:

a) buď přes obrázek, v atributech je to varianta small (ten se používá pro ikony):

b) nebo přes CSS, prvky dostanou třídu podle aliasu atributu, tedy např. blue-white, pak pomocí CSS změnit pozadí rodičovského prvku:
Code:
.phCheckBoxColor:has(input[data-value-alias="blue-white"]) { background: linear-gradient(to right, blue, white) !important; }

tedy připravit si pro každou kombinaci barev zápis např. user.css

Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook
Poděkovali: Leoš

07. čvn 2025 16:15 #150377
Odpověď od Leoš
Pokročilý uživatel
Ou yeees :-)
To je super. Moc díky.