Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Phoca Cart 5.0.0 Beta vydána

22. úno 2024 15:24 - 22. úno 2024 16:26 #149194
Ahoj,

byla vydána jedna z posledních Beta verzí Phoca Cart 5.0.0. Očekává se, že bude brzy vydána jako Release Candidate verze a poté jako stabilní verze.

Bylo by skvělé, kdybyste nám pomohli s testováním, abychom urychlili vydání stabilní verze.

Co je nového ve verzi 5.0.0:

- Podpora tmavé tématu v administraci
- Pokročilé dávkové zpracování produktů
- Podpora vodoznaků a AVIF (Podporované formáty: JPG, PNG, WEBP, AVIF)
- Optimalizace dotazů SQL (Optimalizováno pro velký počet položek (desítky tisíc produktů, tisíce kategorií, stovky tisíc objednávek))
- Nový core multilanguage

Podporované vícejazyčné systémy:
- Phoca Cart Core Multilanguage (NOVÉ)
- Joomla Core Multilanguage
- Falang
- Multilanguage CK
- n3t Language Filter (NOVÉ)

- Upozornění na opětovné naskladnění (hlícací pes)

- 3 nové šablony Cassiopeia Child Templates, podpora YOOtheme Pro 4.3 (Podporované frameworky šablon: YOOtheme, Gantry, Helix, T4, Sparky, ...)

V této verzi je třeba nejvíce testovat novou funkci vícejazyčnosti.

Stačí zapnout vícejazyčné pluginy (nebo moduly) Joomly a v nastavení Phoca Cart zapnout vícejazyčnou funkci. Pak můžete zadávat produkty a další položky ve více jazycích.

Jak nastavit plnohodnotný elektronický obchod najdete v tomto článku: Vytvoření webu elektronického obchodu pomocí Joomly a Phoca Cart ( www.phoca.cz/ecommerce/1313-create-an-e-...oomla-and-phoca-cart - v AJ) nebo v tomto videu:


K testování lze použít nové 3 child šablony Cassiopeia (Toys - www.phoca.cz/phocacart-extensions/3-temp...uty-toys-template-j5 , Beauty - www.phoca.cz/phocacart-extensions/3-temp...ty-child-template-j5 , Furniture - www.phoca.cz/phocacart-extensions/3-temp...re-child-template-j5 ). Ke stažení jsou zde:

www.phoca.cz/download/75-phoca-templates...omla-child-templates

Nejnovější verzi Phoca Cart 5.0.0 Beta si můžete stáhnout zde: www.phoca.cz/download/99-phoca-cart/100-phoca-cart-component
Na té stejné adrese si můžete stáhnout demo data.

Pokud jste již testovali Phoca Cart 5.0.0 Beta, je třeba při instalaci této verze zkontrolovat databázi. (Mezi jednotlivými Beta verzemi nedochází k automatické aktualizaci databázových tabulek nebo sloupců - změny jsou vidět v souboru: administrator/components/com_phocacart/update/sql/mysql/5.0.0.sql).

Pokud máte jakékoli dotazy nebo potřebujete nahlásit zpětnou vazbu či chybu, použijte prosím toto fórum nebo Phoca fórum: www.phoca.cz/forum/

Díky.


Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook

Powered by Fórum