Quantum Manager - verze 3.2.0 stable vydána
08. úno 2024 15:54 - 08. úno 2024 15:55 #149146
Víme, že mnozí z vás na toto vydání čekali a konečně je to tady! 🙂
Tato verze populárního a bezplatného správce médií pro Joomla zajišťuje plnou kompatibilitu s Joomla 5 v nativním režimu a obsahuje drobné opravy, zejména řešící důležitou chybu. Důrazně doporučujeme, aby všichni uživatelé aktualizovali rozšíření, aby byla zajištěna stabilní funkčnost.
Klíčové vlastnosti:
✅ Kompatibilita s Joomla 5 (není potřeba žádný plugin pro zpětnou kompatibilitu)
✅ Podpora tmavého režimu v Joomla 5
✅ Odstranění staršího kódu Joomla 3.x (Quantum Manager 3.0.0 nebude fungovat na Joomla 3! Použijte prosím aktuální verzi Joomla 4 nebo 5)
✅ Oprava důležité chyby
✅ Připraveno na PHP 8.2
✅ Drobné opravy
Co je to Quantum Manager?
Quantum je správce souborů a médií pro Joomla 4/5, který dokáže pokrýt většinu nezbytností a ušetřit spoustu času při práci s obsahem.
Odkazy:
Pokud máte rádi Quantum Manager, napište prosím recenzi na Joomla Extensions Directory nebo na TrustPilot, abyste projekt podpořili.
Děkuji.
norrnext.com - rozšíření pro Joomla
Dobrý den, čeština není můj rodný jazyk, omlouvám se za chyby
Víme, že mnozí z vás na toto vydání čekali a konečně je to tady! 🙂
Tato verze populárního a bezplatného správce médií pro Joomla zajišťuje plnou kompatibilitu s Joomla 5 v nativním režimu a obsahuje drobné opravy, zejména řešící důležitou chybu. Důrazně doporučujeme, aby všichni uživatelé aktualizovali rozšíření, aby byla zajištěna stabilní funkčnost.
Klíčové vlastnosti:
✅ Kompatibilita s Joomla 5 (není potřeba žádný plugin pro zpětnou kompatibilitu)
✅ Podpora tmavého režimu v Joomla 5
✅ Odstranění staršího kódu Joomla 3.x (Quantum Manager 3.0.0 nebude fungovat na Joomla 3! Použijte prosím aktuální verzi Joomla 4 nebo 5)
✅ Oprava důležité chyby
✅ Připraveno na PHP 8.2
✅ Drobné opravy
Co je to Quantum Manager?
Quantum je správce souborů a médií pro Joomla 4/5, který dokáže pokrýt většinu nezbytností a ušetřit spoustu času při práci s obsahem.
Odkazy:
- Původní oznámení s detaily
- Stránka produktu (stáhnout produkt)
- Český a slovenský překlad (provádí člen vaší komunity Bong. Díky!)
Pokud máte rádi Quantum Manager, napište prosím recenzi na Joomla Extensions Directory nebo na TrustPilot, abyste projekt podpořili.
Děkuji.
Poděkovali: Leoš
21. bře 2024 19:49 #149303
Odpověď od Eugene

Pokročilý uživatel
Quantum Manager - verze 3.0.1 vydána
Seznam změn:
Original announcement
Seznam změn:
- Vylepšené. Rychlejší načítání souborů SVG (miniatury)
- Pevný. Algoritmus vytváření složek, když neexistují, byl opraven. Například se to může stát, když se otevře rozsah s proměnnými v cestách.
Original announcement
02. dub 2024 18:23 #149318
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong

Moderátor
Zkontrolujte povolení pluginů Quantum Manager. Zejména plugin: Quantum Manager - Tlačítko Obrázek.
Případně může pomoci kompletní odinstalace a následná instalace...
Případně může pomoci kompletní odinstalace a následná instalace...
02. dub 2024 20:52 #149319
Odpověď od Ernst
Joomla Expert
pokud v tom pluginu je nahradit media nastaveno na "ne", tak se to v článku zobrazuje správně, jinak ne.
Odinstalaci a instalaci jsem dělal
Odinstalaci a instalaci jsem dělal
02. dub 2024 23:10 #149320
Odpověď od Bong

Moderátor
To je ale úplně obráceně. Plugin Quantum Manager - Tlačítko Obrázek funguje to jen při povolení ANO a jen ve vybraných komponentách (jako na obrázku).
Nahradit pole Media - má být na ANO, jinak nebudou výchozí Média nahrazena v níže vybraných komponentách.
Nahrazení v komponentách - musí být vybráno alespoň Articles: Single article
Nahradit pole Media - má být na ANO, jinak nebudou výchozí Média nahrazena v níže vybraných komponentách.
Nahrazení v komponentách - musí být vybráno alespoň Articles: Single article
03. dub 2024 12:25 - 03. dub 2024 12:26 #149321
Ani s tím screenshotem jsem nepochopil, co přesně myslíš. Existuje hlavní mediální pole Joomly, které se objevuje ve všech komponentách. Jak řekl Bong, existuje speciální plugin Quantum Manager - Tlačítko Obrázek, který nahrazuje základní pole médií Quantum.
Ve výchozím nastavení je vybráno pouze „Aricles - Single Article“. Pokud chcete, aby pole Quantum Manager bylo nahrazeno v jakékoli jiné části komponent (např. com_content Categories nebo v Phoca Cart), musíte taková jména zadat do tohoto pluginu pole a uložte jej. Poté bude základní médium nahrazeno Quantum Managerem.
Odpověď od Eugene

Pokročilý uživatel
proč mi nainstalovaný quantum manager nenabízí tento výběr?
Ani s tím screenshotem jsem nepochopil, co přesně myslíš. Existuje hlavní mediální pole Joomly, které se objevuje ve všech komponentách. Jak řekl Bong, existuje speciální plugin Quantum Manager - Tlačítko Obrázek, který nahrazuje základní pole médií Quantum.

Ve výchozím nastavení je vybráno pouze „Aricles - Single Article“. Pokud chcete, aby pole Quantum Manager bylo nahrazeno v jakékoli jiné části komponent (např. com_content Categories nebo v Phoca Cart), musíte taková jména zadat do tohoto pluginu pole a uložte jej. Poté bude základní médium nahrazeno Quantum Managerem.

03. dub 2024 23:51 #149329
Odpověď od Bong

Moderátor
Tu chybu už jsem někdy viděl. Ale tuším, že na Joomla 4.
Opravdu máte všichni Joomla 5.0.3 a Quantum Manager 3.0.1? Administrace Joomla je normálně v tmavém provedení...
Opravdu máte všichni Joomla 5.0.3 a Quantum Manager 3.0.1? Administrace Joomla je normálně v tmavém provedení...
04. dub 2024 10:15 #149330
Odpověď od Ernst
Joomla Expert
Ano mám.
Je to web upgradovaný z j4. Správcovská šablona Atum.
Je to web upgradovaný z j4. Správcovská šablona Atum.
04. dub 2024 10:33 #149331
Odpověď od Bong

Moderátor
I tak by administrace měla být tmavá. A čtvrtá záložka by měla být AUTOR. Vy tam máte PRODUKT, to je co za rozšíření?
04. dub 2024 11:23 #149333
Odpověď od Ernst
Joomla Expert
obsah - články - obrázky a odkazy
"produkty" je skupina vlastních polí
"produkty" je skupina vlastních polí
04. dub 2024 17:24 - 04. dub 2024 17:25 #149334
V nastavení pluginu není vybrána žádná komponenta, a proto Quantum nikde neběží.
Viz můj snímek obrazovky nebo snímek obrazovky Bong výše. Měla by zde být hodnota „Články – Jediný článek“. Poté bude v této komponentě nahrazeno pole média. Např. když upravujete článek. Pokud potřebujete, aby se Quantum Manager spouštěl v kategoriích, vyberte další položku v nastavení pluginu.
Odpověď od Eugene

Pokročilý uživatel
Ernst,Ernst napsal: u mě to tak není a nevím proč.
Bez zapnutého quantum je to
když zapnu quantum manager s tímto nastavením
tak je výsledek tento:
vodítkem může být, že se v poli Nahrazení v komponentách nedá nic vybrat ani vepsat, ale to nevím proč
V nastavení pluginu není vybrána žádná komponenta, a proto Quantum nikde neběží.

Viz můj snímek obrazovky nebo snímek obrazovky Bong výše. Měla by zde být hodnota „Články – Jediný článek“. Poté bude v této komponentě nahrazeno pole média. Např. když upravujete článek. Pokud potřebujete, aby se Quantum Manager spouštěl v kategoriích, vyberte další položku v nastavení pluginu.

04. dub 2024 19:46 - 04. dub 2024 19:48 #149336
Odpověď od Ernst
Joomla Expert
to chápu, ale nic to nemění na tom, že tam žádná komponenta nejde ani vybrat ani vepsat. Tak kde je chyba a jak ji mám opravit?
je to zatím testovací web, tak můžu klidně dát i přístup
05. dub 2024 11:24 - 05. dub 2024 11:26 #149338
Objevila se během instalace nějaká chybová zpráva? Ujistíme se, že jsou všechny knihovny správně nainstalovány. Udělejte prosím snímek obrazovky se seznamem rozšíření, která obsahují název "quantum".
A zkuste si ještě jednou stáhnout nejnovější verzi a nainstalovat ji. Pokud neuspěje, podívám se, co je tam špatně.
And try to download the latest version once again and install it.
If no success, then I'll see what's wrong there.
Odpověď od Eugene

Pokročilý uživatel
Ernst napsal: to chápu, ale nic to nemění na tom, že tam žádná komponenta nejde ani vybrat ani vepsat. Tak kde je chyba a jak ji mám opravit?
Objevila se během instalace nějaká chybová zpráva? Ujistíme se, že jsou všechny knihovny správně nainstalovány. Udělejte prosím snímek obrazovky se seznamem rozšíření, která obsahují název "quantum".
A zkuste si ještě jednou stáhnout nejnovější verzi a nainstalovat ji. Pokud neuspěje, podívám se, co je tam špatně.
And try to download the latest version once again and install it.
If no success, then I'll see what's wrong there.