Přihlásit se

Joomla 5.3 (17 dub 2025)

15. dubna 2025 byla oficiálně vydána nová verze populárního CMS Joomla – verze 5.3. Tato aktualizace přináší celou řadu vylepšení, vyšší bezpečnost a lepší výkon.

Phoca Open Graph pluginy vydány (4.0.5, 4.0.6)

10. úno 2023 02:21 #147824
Odpověď od H13
Admin

Tak podle diskuse s Honzou, stačí jen upravit override šablony view (modulu, komponenty...) a plugin opengraph najse správnou fotografii sám, takže tato funkce ani triggery v modulech nejsou třeba.
Takhle to používáme již ve starší verzi a funguje perfektně.

Toto platí pro systémovej plugin. Ten parametr "Check Article Layout Parameter" je v content pluginu. A problém je následující:

Na stránce článku např. s ID 5 se zobrazí modul newsflash, kterej zobrazí seznam článků s ID 7, 8, 9.

A všechny tyto ID volají stejnou událost v content pluginu a všechny se identifikují stejně (context = com_content. ...)

Problém je, že jsme na stránce článku a máme tam jakoby čtyři články a všechny se identifikují úplně stejně. Nemáme v události možnost rozpoznat, jestli ji volal skutečně celý článek se svou vlastní stránkou, nebo článek, který je součástí seznamu v modulu. Zatímco v core module Newsflash se dá volání událnosti vypnout a tím odstranit tento problém, v některých externích modulech tato vlastnost chybí.

Co se ale může lišit, je počet nahraných parametrů - plný článek načítá všeobecně víc parametrů než "článek" v modulu. Tedy při zapnutí tohoto parmetru tak nějak odhadujeme, co je skutečný článek, a co "článek" v modulu. Nemusí to fungovat pro všechy existující moduly, ale pokud se to na stránce otestuje a funguje to, pak se to nemění a celkem to řeší problém, kdy se v tagu nezobrazí informace z článku, ale nějakého "článku" z modulu.

Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook

10. úno 2023 10:34 #147825
Odpověď od Rudolf
Joomla Expert
Honzo díky za vysvětlení a rozumím, určitě pro "klikače" je to dobrá funkce.

Pořád mi ale vychází přesnější si v override šablony detail.php článku zjistit zda jsem na view detailu článku, zda activeID odpovídá aktuálnímu ID detailu článku a pak pomocí replace vložit do příslušné fotky parametry, které použije plugin.

Nepoužíváme modul newsflash, používáme Form2Content pole nebo Core Joomla pole a vlastní moduly a v nich si běžně načítáme další speciální fotky (badge, top info...) a je třeba přesně určit co je hlavní fotka a co ne.

Takhle to je 100% a mám přesně pod kontrolou co se do hlavičky dostane, takže mi tato metoda přijde "skvělejší".

Je to logické?

MiniJoomla! - www.minijoomla.cz - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla

10. úno 2023 23:11 #147830
Odpověď od H13
Admin

Pořád mi ale vychází přesnější si v override šablony detail.php článku zjistit zda jsem na view detailu článku, zda activeID odpovídá aktuálnímu ID detailu článku a pak pomocí replace vložit do příslušné fotky parametry, které použije plugin.

Ano, toto je jednoduchý řešení, ale já zapomněl zmínit, že open graph funguje taky pro jiný view, typicky home stránka s featured view, kde opengraph bereme z prvního článku. Na tomto místě nedostáváme ID článku. Toto byl původní kód:

Code:
/*if ($view == 'article' && $app->input->get('id') != $row->id) { // Page displays article so we want to set metadata for main content article only return; }*/

který právě nefungoval všude.

Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook