Přihlásit se

Virtuemart

17. lis 2022 11:26 - 17. lis 2022 11:27 #147290
Odpověď od Hugocz
Začátečník
S těmi chybami souhlasím. Už jsem pár programů napsal. Otázkou je, jestli připomínky nezkušených uživatelů bere autor projektu jako obtěžování nebo inspiraci. Třeba verze 4.0.7.10744 pořád hlásí aktualizační chybu pluginu plg_vmcustom. Ve Virtuemartu už myslím tento plugin ani není. Takže když už někdo udstranil aktualizační soubor xml, měl zároveň i řešit to, aby ho Virtuemart nehledal. Z pohledu programátora je to prkotina. Z pohledu neznalého uživatele je velice obtěžující velká červená plocha s chybou, když neví, jestli ji může ignorovat.

K tomu, na co se Virtuemart hodí, se brzy dostaneme. Já nehledám e-shop. :-)

17. lis 2022 11:53 #147291
Odpověď od Hugocz
Začátečník
A právě teď se mi aktualizační chyba ve verzi 4.0.7.10744 přestala objevovat. Tak buď to někdo bleskově opravil, nebo jsem blázen. Nebo se nějak profoukly dráty internetu. :-) 

17. lis 2022 17:43 #147294
Odpověď od xunil
Zkušený uživatel
To je jednoduché u VM se nikdy neví co je stabilní verze alespoň co píšou na webu.
Na fóru ať se řeší dev verze.
virtuemart.net/download - 4.0.4.10688
po instalaci se chce aktualizovat na 4.0.6.10690.
Na dev.virtuemart.net/projects/virtuemart/files ted je 4.0.7.10744 ale je to něco co považuji za dev.
Stable by měla být 4.0.6.10690 ale jak u VM víme to neznamená že je bez chyb.
Na dev.virtuemart.net/projects/virtuemart/files si s názvem stable / RC / dev jen hrají. Někdy mi to přijde že se udělá copy/paste a stable už se zapomene přepsat na dev.
Naštěstí je to jen komunitní projekt = ber, oprav, přidej, nebo nech být.

17. lis 2022 18:41 - 17. lis 2022 18:42 #147298
Odpověď od H13
Admin

To je jednoduché u VM se nikdy neví co je stabilní verze alespoň co píšou na webu.
Na dev.virtuemart.net/projects/virtuemart/files ted je 4.0.7.10744 ale je to něco co považuji za dev.
Na dev.virtuemart.net/projects/virtuemart/files si s názvem stable / RC / dev jen hrají. Někdy mi to přijde že se udělá copy/paste a stable už se zapomene přepsat na dev.

No ty ...., to mi připomíná pohádku, jak za sedmero horami a sedmero řekami najít v hlubokém lese stabitlní verzi Virtuemartu :-)

Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook

17. lis 2022 19:47 - 17. lis 2022 20:01 #147300
Odpověď od Linelabcz
Admin
Hlavně bude třeba přepsat LINELAB Admin šablonu správce také pro Virtuemart 4 a poslat jim to zdarma.

Protože ten default je fakt něco.

Přílohy:

17. lis 2022 20:03 #147301
Odpověď od xunil
Zkušený uživatel

No ty ...., to mi připomíná pohádku, jak za sedmero horami a sedmero řekami najít v hlubokém lese stabitlní verzi Virtuemartu :-)

Nevíte prosím vás, kde je to království, co lítaj ty pečený holuby...ehm... přímo do pusy?" -- "to musíte přes sedmero řek...to musíte kolem perníkové chaloupky..." -- "nic nenajdou, ...co já jsem se toho nahledal...

18. lis 2022 10:42 #147307
Odpověď od Hugocz
Začátečník
Aha, takže nejsem blázen. Ale situace se mění každou vteřinou...
V poslední verzi 4.0.7 sice jsou problémy s formuláři, ale to bych bral jako prkotinu -> stačí použít dostatečně velký UHD monitor. :-)
Jenže v této verzi nefungují věci, které dřív fungovaly. Když vytvořím několik položek Produkty/Kategorie, tak je nelze všechny použít jako nadřazenou kategorii. Při vytváření nové kategorie je v rozbalovacím okně nadřazené kategorie jen jedna, ta co byla vytvořena jako první. Když všechny kategorie smažu a začnu vytvářet nové s jinými názvy, tak jako nadřazená kategorie se pořád nabízí jen ta jedna prapůvodní. Přesto, že už je smazaná. Evidentně špatná .součinnost s databází.
No nebudu hned házet flintu do žita. Vrátím se ke "stabilní" verzi 4.0.6 a dám tomu ještě nějaký čas.

21. lis 2022 07:50 #147317
Odpověď od Hugocz
Začátečník
Tak bohužel, výběr obrázku k produktu je na zabití (pana programátora). Obrázky mám v médiích, mám provedenou synchronizaci. Ale když potřebuji vybrat obrázek k produktu, tak zrovna ten, který hledám, není vidět. Bohužel v tomto případě velikost monitoru nepomůže. Zkoušel jsem vybrat libovolný jiný obrázek a pak přepsat cestu k tomu správnému. To funguje, ale pokud je ten náhodně vybraný obrázek už u nějakého produktu, tak se obrázky těchto dvou produktů "propojí" a nejde už tímto způsobem nastavit ke každému produktu jiný obrázek. Použití tlačítka nahrát sice funguje, ale opravdu obrázek nahraje. Takže je pak v médiích dvakrát. A při nahrávání nejde změnit cesta, kam se má uloží. Má někdo tip, jak postupovat?

21. lis 2022 08:14 #147319
Odpověď od Cufe
Admin
Nechtěl jsem se ozývat, ale už musím. OT: Znáte ten...ten pocit, když se člověk przní s virtuemartem a pak objeví Phoca Cart? .... k nezaplacení

Joomla úřední deska | IT služby, webové stránky v Joomla!, online marketing | Joomla je best! Zveřejni svůj problém, pokud ho vyřešíš sám, jsi best!

21. lis 2022 09:29 #147320
Odpověď od Hugocz
Začátečník
Chápu. Jen nevím, jak poznám, jestli to není skrytá reklama. :-)
Z procházení webů jsem měl pocit, že virtuemart je běžně používaný e-shop. Tedy že základní funkce, které nabízí, prostě fungují. Proč by výše v této diskuzi Rudolf psal, že ho bude nasazovat do provozu, kdyby nefungovaly ani základní věci?
Jenomže jsem narazil na další error s vlastními poli. Vytvořím nové, jdu do produktu, vyberu vlastní pole a - nic. Žádná nová položka, kam by se dala zapsat hodnota. Přitom podle anglického manuálu postupuji správně. Tak kde je chyba? Pane Rudolfe, fakt jste schopen něco takového použít? Tak to klobouk dolů. Já už si zase připadám dost nesvéprávně. Přece něco takového snad ani není možné. Takže pořád ještě hledám chybu u sebe.

21. lis 2022 10:17 #147321
Odpověď od Hugocz
Začátečník
Tak při použití Joomla! 3.10.11 a VirtueMart 4.0.6 10690 funguje všechno tak jak má. Včetně výběru obrázků a vlastních polí u produktů. To abych jen nehanil. Virtuemart asi je plně funkční, ale na přechod na J4 je ještě příliš brzo. Takže to vzdávám. Bohužel.

21. lis 2022 10:48 #147322
Odpověď od Cufe
Admin
Napíšu to jednoduše: Když máte 99 % vytvořených komerčních rozšíření pro virtuemart, budete podporovat virtuemart. Protože z obchodního hlediska by byla hloupost (nebo příliš drahé) udělat změnu a skrečovat dosavadní práci. Tedy v tomto Rudu chápu. Druhou věcí však je, že udělat rozhodnutí a vložit síli do českého produktu, který je již nyní zcela funkční i v Joomla 4, má aspoň za mě skutečně smysl. Analyticky - jakmile skončí podpora J3, co bude VM dělat... a kde bude VM? Nechci VM hanit, ale prostě a jednoduše: je to trápení. Než čekat na toto, jdu po něčem, kde jsem přiložil ruku k dílu a Phoca Cart mi dává smysl. Třeba jednou Rudu přesvědčíme :-)
P.S. pro Huga: Zkoušejte Phoca Cart, ušetříte si nervy i čas.

Joomla úřední deska | IT služby, webové stránky v Joomla!, online marketing | Joomla je best! Zveřejni svůj problém, pokud ho vyřešíš sám, jsi best!

21. lis 2022 20:07 #147328
Odpověď od Rudolf
Joomla Expert
Vyvolávání hysterie, že se musí přejít na J4, jen podporuje přesně tyhle názory:

jakmile skončí podpora J3, co bude VM dělat

Já myslím že dále budu provozovat J3/VM3 (pořád jede a vydělává), dokud programátoři nevyladí VM4 pro J4.
No a přispěju i já, protože budeme celý rok testovat nový eshop pro J4 a VM4

Kdo si nepamatuje:
Smysluplná verze J3 byla až J3.2 a nakonec zásadní 3.5.1
Smysluplná verze VM3 byla až 3.2 a nakonec 3.4

Nikomu není bráněno použít jiné ecommerce než VM. Kdo přesně zná, co potřebuje, tak zvolí Phoca Cart.
Kdo zná, tak ví že Phoca cart nemůže použít.

Přiznám se, že mě nic do J4 a VM4 netlačí. Až budu mít všechny aplikace, které používáme převedeny na J4, tak pak ano, pak to dává smysl. Změnu J3 na J4 konečný zákazník v podstatě nepozná, protože všechny věci co nabízí J4, máme i pro J3 (z pohledu koncového zákazníka).
A z pohledu admina pár věcí rád oželím :)

A pro křiklouny - my provozujeme ještě stále weby na J1.0. 

MiniJoomla! - www.minijoomla.cz - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla

21. lis 2022 21:45 #147329
Odpověď od xunil
Zkušený uživatel
Na VM 4 je hodně práce a trochu mu ujel vlak. Něco jako u nás česká populární hudba minulého století. Ten kdo ji zažil ji možná poslouchá i dnes ale Helenka už prostě není ono. Jede na vlně která byla někde v minulosti.
Jakmile Ruda opustí VM, tak to bude úplný konec VM.

21. lis 2022 23:33 #147330
Odpověď od Rudolf
Joomla Expert
No možná to tak vypadá, taková nálade se tu šíří :)

Ale mnoho velmi složitých eshopů na J4 a VM4 už po světě jede.
Obsluhují statisíce produktů, tisíce kategorií, jsou multiměnové a multilanguage.
A na chatu programátorů se řeší den co den další a další vychytávky.
Hodně práce udělal Rupostel.

Já to sleduji a vím, že až do toho skočíme, tak se pořeší další, co se objeví u nás.
Nechám se překvapit

MiniJoomla! - www.minijoomla.cz - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla