Joomla 5.3 (17 dub 2025)
15. dubna 2025 byla oficiálně vydána nová verze populárního CMS Joomla – verze 5.3. Tato aktualizace přináší celou řadu vylepšení, vyšší bezpečnost a lepší výkon.
Kunena 6 na Joomla 4
26. kvě 2022 15:57 - 26. kvě 2022 16:11 #146394
Odpověď od Pavel Krajíček

Začátečník
Toto by se tam také asi mělo nahlásit, tedy pokud to tam už není: pokaždé co jsem smazal poslední příspěvek v nějaké diskuzi, tak došlo k tomu, že ono téma už nezobrazovalo správně poslední příspěvek (datum vložení) v diskuzi. Dejme tomu, že před tím mnou smazaným příspěvkem tam byl vložen nějaký o dva dny dříve, ale diskuze najednou ukazuje, že tam poslední příspěvek byl vložen v loňském roce. Jde o to, že takové téma potom zmizí z přehledu posledních témat (zapadne někom dolů, často na další stránku) a také zmizí z úvodní strany z přehledu kategorií a také z modulu na úvodní straně, který zobrazuje poslední příspěvky. Stalo se mi to, co to nyní testuji poslední dny, asi už 5x.
A ještě jsem si všiml, že u takové diskuze následně nefunguje správně, když se klikne v přehledu témat na "Poslední příspěvek" daného tématu. Po kliknutí to člověka přenese na první příspěvek, nikoli na poslední. U ostatních diskuzí to funguje správně, jen u té kde proběhlo smazání posledního příspěvku to zlobí vše. Tedy nevím jestli to zlobí jen u posledního. Možná to zlobí i když se smaže nějaký příspěvek uprostřed, to jsem ještě nezkoušel.
A ještě jsem si všiml, že u takové diskuze následně nefunguje správně, když se klikne v přehledu témat na "Poslední příspěvek" daného tématu. Po kliknutí to člověka přenese na první příspěvek, nikoli na poslední. U ostatních diskuzí to funguje správně, jen u té kde proběhlo smazání posledního příspěvku to zlobí vše. Tedy nevím jestli to zlobí jen u posledního. Možná to zlobí i když se smaže nějaký příspěvek uprostřed, to jsem ještě nezkoušel.
27. kvě 2022 08:58 #146399
Odpověď od Linelabcz

Admin
Díky moc za testování, všechny chyby jsou nahlášené a některé už opravené.
01. čvn 2022 15:18 #146460

Začátečník
Dnes se mi zaregistroval uživatel a hned vložil příspěvek do diskuze. Nezobrazuje se nikde jeho jméno v diskuzi, ani v přehledu posledních témat ani uvnitř diskuze. Když kliknu na jeho profil, tak tam je vše OK. Zkusil jsem tedy se zaregistrovat sám, nový testovací profil a vložil příspěvek a stejná chyba viz obrázek níže. Dělá to jen u profilů registrovaných po migraci. Profily, které tam už byly, zobrazují se správně.
01. čvn 2022 15:23 - 01. čvn 2022 15:27 #146461

Začátečník
Doplnění k předchozímu příspěvku - když se oni uživatelé přihlásili po druhé, tak se vše dalo do pořádku a jméno se objevilo i v diskuzi. Ale proč to dělá až po druhém přihlášení? Kdyby byl na webu velký provoz, tak bude křiku a stížnosti, protože mnozí nebudou vědět co se děje.
Ještě mě napadlo - já mám moderované diskuze. Nemůže to souviset s tím, že příspěvky podléhají schvalování? A až potom se profil zobrazí zcela správně?
doplnění:
tak už zas to tam není. Tak to je jak loterie. Chvílí to tam je a chvílí není.
Ještě mě napadlo - já mám moderované diskuze. Nemůže to souviset s tím, že příspěvky podléhají schvalování? A až potom se profil zobrazí zcela správně?
doplnění:
tak už zas to tam není. Tak to je jak loterie. Chvílí to tam je a chvílí není.
01. čvn 2022 15:35 - 01. čvn 2022 15:36 #146462

Začátečník
Tak se to opravilo po kliknutí v administraci Kuneny v Nástroje na Synchronizace uživatelů Kunena s uživateli Joomla!
Proč to ale nefunguje samo a hned? To budu muset po každé registraci nového uživatele provádět synchronizaci? Dříve jsem žádnou synchronizaci nemusel provádět.
Proč to ale nefunguje samo a hned? To budu muset po každé registraci nového uživatele provádět synchronizaci? Dříve jsem žádnou synchronizaci nemusel provádět.
10. čvn 2022 17:14 - 10. čvn 2022 17:15 #146511

Začátečník
Včera vydali další testovací verzi pkg_kunena_v6.0.0-rc4-dev_2022-06-09. Je tam dole na stránce ke stažení:
www.kunena.org/download/
Nedoporučují ji instalovat naostro, jen na testy. No já to hned dal na web. Jako první vidím, že začalo opět fungovat poděkování u příspěvků.
Z nějakého mně neznámého důvod se opět rozhodil překlad u tlačítka "Více" pod avatarem v diskuzi viz foto v příloze.
Jo a nefunguje vám tady na webu kurzíva. Tučně ano, ale kurzívou co jsem označil, tak nic nevidím, je to obyčejný text.
Nedoporučují ji instalovat naostro, jen na testy. No já to hned dal na web. Jako první vidím, že začalo opět fungovat poděkování u příspěvků.
Z nějakého mně neznámého důvod se opět rozhodil překlad u tlačítka "Více" pod avatarem v diskuzi viz foto v příloze.
Jo a nefunguje vám tady na webu kurzíva. Tučně ano, ale kurzívou co jsem označil, tak nic nevidím, je to obyčejný text.