Joomla 6.0
Dne 14. října 2025 bylo oficiálně vydáno Joomla 6.0 (kódové jméno Kuimarisha) společně s Joomla 5.4 (Kutegemea). Joomla 5.1 přinesla zabezpečené TUF aktualizace, ale s Joomla 5.4 / 6.0 přichází automatické aktualizace jádra, které budou probíhat bezpečně a bez nutnosti manuálního zásahu.
Cookie lišta
23. zář 2025 15:33 #150691
Tak co jak to dopadne?
Přece se asi jen něco děje ohledně cookie lišty.
www.lupa.cz/aktuality/konec-otravnych-co...ravidel-pro-cookies/
Přece se asi jen něco děje ohledně cookie lišty.
www.lupa.cz/aktuality/konec-otravnych-co...ravidel-pro-cookies/
24. zář 2025 01:37 #150692
Odpověď od Cony
Moderátor
V tomhle jsem spíš pesimista... Sbírání podkladů, vyhodnocení (tak 5 let) a výsledek? Pravděpodobně ještě něco komplikovanějšího než Cookies lišta... Třeba něco jako online podepsání elektronickým podpisem, potvrzeno pro jistotu selfie a otiskem prstu, že jsem s těmi cookies fakt souhlasil, ještě před návštěvou webové stránky
24. zář 2025 11:41 #150694
Odpověď od xunil
Zkušený uživatel
Trochu mě děsí jak chtějí pořád ochránit uživatele. To budou muset mu do toho nějak zasáhnout. V tomhle směru se trochu bojím, že to možná mysleli dobře ale dopadne to jak vždy:)
Už to vidím.
Celá cookie lišta jak ji známe dnes se přemístí do EU prohlížeče
Takový EU certifikovaný prohlížeč s integrovaným „souhlasovým centrem“
Weby budou číst předvolby z prohlížeče přes nový EU API standard
A samozřejmě, každá stránka bude povinně ověřovat, že prohlížeč má „platný EU certifikát soukromí“
Váš prohlížeč nemá schválený modul pro zpracování souhlasu dle Směrnice 2030/45/ES. Prosím aktualizujte nebo použijte EuroBrowse
Už to vidím.
Celá cookie lišta jak ji známe dnes se přemístí do EU prohlížeče
Takový EU certifikovaný prohlížeč s integrovaným „souhlasovým centrem“
Weby budou číst předvolby z prohlížeče přes nový EU API standard
A samozřejmě, každá stránka bude povinně ověřovat, že prohlížeč má „platný EU certifikát soukromí“
Váš prohlížeč nemá schválený modul pro zpracování souhlasu dle Směrnice 2030/45/ES. Prosím aktualizujte nebo použijte EuroBrowse
24. zář 2025 14:07 #150695
Odpověď od Cony
Moderátor
A instalace EU browseru jen po ověření bankovní identitou
Nejnovější příspěvky