Přihlásit se

Joomla 6.0

Dne 14. října 2025 bylo oficiálně vydáno Joomla 6.0 (kódové jméno Kuimarisha) společně s Joomla 5.4 (Kutegemea). Joomla 5.1 přinesla zabezpečené TUF aktualizace, ale s Joomla 5.4 / 6.0 přichází automatické aktualizace jádra, které budou probíhat bezpečně a bez nutnosti manuálního zásahu.

NICE PAGE

15. zář 2025 23:00 #150657
NICE PAGE od kupil
Uživatel
Ahoj,
rád bych se zeptal jestli zde někde máte zkušenosti popř. jaký máte názor na web builder Nice Page. Mě osobně se v něm celkem dobře edituje, nabízí spoustu funkcí a je i komplet v češtině. Překvapuje mi ale že se o něm vůbec nikde v diskuzích nepíše. Zajímal by mi tedy váš názor na tento editor. Díky.

16. zář 2025 10:09 #150660
Odpověď od Rudolf
Joomla Expert

kupil napsal: Ahoj,
rád bych se zeptal jestli zde někde máte zkušenosti popř. jaký máte názor na web builder Nice Page. Mě osobně se v něm celkem dobře edituje, nabízí spoustu funkcí a je i komplet v češtině. Překvapuje mi ale že se o něm vůbec nikde v diskuzích nepíše. Zajímal by mi tedy váš názor na tento editor. Díky.

Mám zkušenost, ale nebude se Vám líbit :)

1) Vkládá do kódu nesmyslné kódy a snižuje SEO kvalitu stránek - viz testy pagespeed insighta
2) Je nepřenositelný a velice těžce se upgraduje na vyšší verzi Joomla, právě z důvodu že pro Joomla neexistuje možnost vyexportovat stránku a naimportovat do nové verze Joomla - viz info od supportu NicePage:
- export celých stránek vytvořených v NicePage není možný, pokud se stránky vytvářely pomocí zásuvného pluginu do Joomla
- důvodem je uložení jen obsahu článku do DB Joomla (článek) bez navázání informací uložených v NicePage
- css styly se ukládají přímo do HTML kódu celé stránky a ne do DB Joomla nebo DB NicePage
- odkazy ve článku na fotky a fotky samotné směřují na server NicePage a na nové doméně nejsou funkční
- účet v NicePage a projekt je svázaný s doménou a na nové doméně bohužel NicePage neumí navázat informace na původní projekt

Data si totiž ukládá na svůj server a pokud chcete udělat upgrade nebo přesunout data z jedné strany na jinou stránku, tak děláte cel stránky znovu
3) Velice obtížné vkládat custom moduly do stránky vytvořené v NicePage

Doporučení co jsem dal zákazníkovi již před 6 lety je pořád stejné - na profesionální weby je to nepoužitelné - majitel je sice spokojený, protože si naklikává sám web a obsah (těch page builderů je dnes podstatně více a mnohem lepších), ale již mu nikdo neříká, že ten web je pro vyhledávač taková s..čka, že ho neustále tlačí dozadu a jeho to bude stát další a další peníze na propagaci a opravy.

Myslím, že nakonec ten web předělal pan Vaněk (já to odmítl) a udělal ho na Joomla celý znovu, ale již bez NicePage - vidím tam, že obrázky již mají speciální složku - NicePage-images a CSS kódy již nejsou součástí HTML :)

MiniJoomla! - www.minijoomla.cz - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla