Přihlásit se

Joomla 6.0

Dne 14. října 2025 bylo oficiálně vydáno Joomla 6.0 (kódové jméno Kuimarisha) společně s Joomla 5.4 (Kutegemea). Joomla 5.1 přinesla zabezpečené TUF aktualizace, ale s Joomla 5.4 / 6.0 přichází automatické aktualizace jádra, které budou probíhat bezpečně a bez nutnosti manuálního zásahu.

Multiselect

24. srp 2025 11:26 - 24. srp 2025 11:27 #150550
Multiselect od Mathias
Uživatel
Zdravím!

S Joomlou teprve začínám, proto bych měl bych dotaz ohledně možnosti multi selectu. Je nějak možné jej aktivovat a použít? Řeším na svém webu filtrování a toto se mi nepodařilo dát dohromady. Checkboxy mi nepřijdou moc vkusné, proto bych to chtěl mít právě v tom multiselectu. Různé rozšíření jsem už zkoušel, bohužel většinou tato možnost byla za paywallem.

Máte nějaké řešení/nápady prosím? Níže jsem ponechal výstřižek z Auto ESA pro představu.

Moc díky!
Přílohy:

24. srp 2025 11:37 #150551
Odpověď od Cony
Moderátor
Multiselect Joomla samozřejmě podporuje (máte jej třeba v administraci). Otázkou je spíš co potřebujete filtrovat a pomocí čeho (jakého rozšíření)... Zkuste podrobněji popsat čeho potřebujete dosáhnout.

24. srp 2025 12:57 #150552
Odpověď od Mathias
Uživatel
Pracuji na své bakalářské práci a cílem je, aby uživatel byl schopen zvolit více možností, nikoliv jen prostý jeden select z listu. Řešením je ovšem checkboxy, které na stránce již mám, avšak ty moc dobře nevypadají. V administraci mám použity právě ty checkboxy, ale tam je to vcelku jedno, jedná se mi spíše o ten frontend, který bych si představoval jak jsem již posílal viz příloha.

Pro představu přikládám url webu:  nazkousku123.wz.cz/index.php/cs/kategorie

Filtr aktuálně funguje pomocí rozšíření:  extensions.joomla.org/extension/jl-content-fields-filter/

Pokud jsem na nějakou informaci zapomněl, rád doplním. 

Díky!

25. srp 2025 17:54 #150557
Odpověď od Cony
Moderátor
To rozšíření do detailu neznám, prošel bych nastavení u jednotlivých custom field, není tam možnost "multiple"?
Pokud ne, máte dvě možnosti, 
1/ buď se obrátit na tvůrce toho rozšíření s dotazem, třeba Vám podporu přidá
2/ přidat si podporu sám, přepsáním výstupu šablony. Tzn. nahradil bych layout mod_jlcontentfieldsfilter\checkboxes.php
v šabloně a v něm bych upravil výstup tak, aby místo checkboxů zobrazoval select. 

26. srp 2025 13:36 - 26. srp 2025 13:43 #150558
Odpověď od Rudolf
Joomla Expert

Checkboxy mi nepřijdou moc vkusné, proto bych to chtěl mít právě v tom multiselectu
aby uživatel byl schopen zvolit více možností,

jedná se mi spíše o ten frontend, který bych si představoval jak jsem již posílal viz příloha.

V příloze na stránce AUTO ESA jsou také checkboxy, jen pod sebou s možností zakliknutí více hodnot, ale pořád to jsou checkboxy, i když jak píšete na Vašem webu je neumíte dát pod sebe do jedné sekce a připadají Vám nevkusné

Spíše si myslím že eo nevkusnost nejde, ale jde o to že neumíte z checkboxů udšělat multiselect pomocí checkboxů.

Pohledem do popisu použitého modulu Vám to ani nepůjde - ale zkuste si přečíst popis také, myslím že jde o tuhle funkcionalitu

• Support for filtering articles in the category by the following fields: text, radio, list, checkboxes.

Také si můžete napsat na foru rozšíření jestli už to někdo řešil, můžete psát rusky (rusové jsou výrobci) nebo anglicky.
Ale myslím, že už to někdo v nějakém dotazu chtěl řešit a nikdo neodpověděl:
joomline.net/forum/jlcontentfieldsfilter...ons-from-a-list.html

Těch rozšíření na filtrování customfieldů článků je ale více typů (nejen tohle zadarmo).
Zkuste pohledat (Joomlart, DJExtensions, Jfilters)

A když už děláte nový web pro výukové materiály pro MŠ a ZŠ, tak to filtrování by asi mělo vypadat podobně == pomocí multiselectu filtruji obsah?
www.venturesbooks.cz/eshop/ucebnice-a-pomucky

Jinak platí co píše Cony:
- spojit se s výrobcem a požádat o doprogramování
- doprogramovat self - tohle se stejně stane, pokud chcete mít funkci na webu splňující to co chcete vy a ne to co někdo naprogramoval (i když možná ne, pokud má být vše zadarmo...)

MiniJoomla! - www.minijoomla.cz - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla

26. srp 2025 22:28 #150566
Odpověď od Rudolf
Joomla Expert
Mimochodem tento rok na JoomlaDay USA byla přednáška o filtrování Content Fieldů pomocí nové aplikace od úplně nové firmy, přitom ale přednášející byl Tassos z úplně jiné firmy

Tam už ty multple selectoboxy byly vidět.

MiniJoomla! - www.minijoomla.cz - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla