Přihlásit se

Joomla 6.0

Dne 14. října 2025 bylo oficiálně vydáno Joomla 6.0 (kódové jméno Kuimarisha) společně s Joomla 5.4 (Kutegemea). Joomla 5.1 přinesla zabezpečené TUF aktualizace, ale s Joomla 5.4 / 6.0 přichází automatické aktualizace jádra, které budou probíhat bezpečně a bez nutnosti manuálního zásahu.

Joomla a AI

28. srp 2025 10:17 - 28. srp 2025 10:52 #150581
Odpověď od Linelabcz
Admin
CK menu je nějaký menu modul? 

Ted jsem řešil Kalkulačku CO2 emisí (Autodoprava a vytežování vozidel). 

Jeden prompt + data pro výpočet.
Modul komplet Joomla 5.

Admin

Parametry zapnutí/vypnutí jednotlivých typů dopravy,
Předvolby tlačítek, vypnutí CDN načítání,
Omezovače hodnot,
automatické propojení dní jídla s nocemi v hotelu atd...

V řádu minut.

Není to dokonalé, ale perfektní základ. A teď si představ že toto komunikuješ s programátorem, za týden máš výsledek když to jde dobře za cca asi 15K. Navíc programátory zatížíš prací na jednoduchém kódu. V tomto případě stačí nechat programátora ověřit a zkontrolovat.

28. srp 2025 15:01 #150583
Odpověď od xunil
Zkušený uživatel

Rudolf napsal:

xunil napsal: Prosím nemíchejte do toho "schopnost kritického myšlení, orientace ve světě" to je jiná kapitola.

To je právě ono. Většina lidí bude AI používat tak, že ztratí tyhle schopnosti. A děje se to už nyní.
Lidi přestávají myslet, čumí do tiktoku a jen mají velký palec od posouvání reals.
A hlavně věří všemu co napíše chatgpt (ti co označuje Zeman)

Na otázku joomla fileds automaticaly insert article author už mám 3 různé odpovědi

Může být.
Přitom před sockama byly plné hospody, kde se vedly diskuze o budoucnosti lidstva a věta "Já kdyby byl... prezident, premiér, ministr,... " zněla po nějaké chvíli od každého stolu. Teď někteří tvoří "obsah" a druzí to sledují.

Zároveň jiní lidé právě teď využívají AI a jiné nástroje a technologie k učení, tvorbě, výzkumu, zrychlení práce, objevování.
Tvoří nástroje, které zase posunou lidstvo dál.

Stejně jak mě nezajímaly hospodské kecy předtím, tak mě nezajímá většina obsahu od těch lidí dnes.

Konzumace obsahu vs Tvorba smysluplného obsahu obsahu.

Pokud budeš ChatGPT používat stylem ctrl+c a ctrl+v = pak sice používáš AI ale nikde tě to neposune.
Já používám nejen AI ale i další nástroje tak, že vím co chci a jak má výsledek vypadat.

Obě skupiny používají AI.
TV bud se můžeš dívat ČT2 (nevím jak dnes) a podívat se na dokument nebo sledovat esmeraldu.
PC - můžeš hrát hry, nebo se něco naučit tvořit.
Jsou to jen nástroje a nemíchal bych do toho "schopnost kritického myšlení, orientace ve světě"

28. srp 2025 15:33 #150584
Odpověď od xunil
Zkušený uživatel

Linelabcz napsal:

xunil napsal: AI je jen nástroj ... zatím. Mrkněte se trochu na to větším odstupem.
Bavíme se o obyčejných lidech/uživatelích.

Lidi jsou líní a netrpěliví. :-)  Když se na to dívám s větším odstupem, tak mladší generace web nebude zajímat vůbec (myslím si že ani televize), jen appky a soc. sítě. Vyhledávání se mění, lidi neklikají, nenavštěvují weby stačí AI přehledy. Weby se optimalizují pro AI. 

AI s přehledem ve slušné kvalitě naprogramuje a připraví modul, plugin dle zadání + install balíček za 50 sekund vč params a language, který by běžnému programátorovi zabral několik hodin práce. A to jsme na začátku.

A to je dobře. Kdyby jsme byli pracovití a trpěliví doslova, pak by nebylo třeba vynalézat kolo. Ten balvan by odtáhlo pár chlapu za použití liány. Později si to podložili kládou. Dneska zvednu tel. a mám tu auto kamení. Paradoxně hledám ty co jsou líní, jelikož ti pracovití mě bude stát víc peněz a času. Než by mi pomocí klád a liany ty šutry dostali na můj pozemek.

Lidé nedělají spoustu věcí, které dřív dělali, protože už je prostě nepotřebují.

28. srp 2025 16:30 #150585
Odpověď od Linelabcz
Admin

xunil napsal: A to je dobře. Kdyby jsme byli pracovití a trpěliví doslova, pak by nebylo třeba vynalézat kolo. Ten balvan by odtáhlo pár chlapu za použití liány. Později si to podložili kládou. Dneska zvednu tel. a mám tu auto kamení. Paradoxně hledám ty co jsou líní, jelikož ti pracovití mě bude stát víc peněz a času. Než by mi pomocí klád a liany ty šutry dostali na můj pozemek.

Lidé nedělají spoustu věcí, které dřív dělali, protože už je prostě nepotřebují.

Ano, to je dobře. B) Prostě vývoj. 

01. zář 2025 15:29 #150596
Odpověď od Cony
Moderátor
Franto, ten modul jsi dělal v jakým AI? Přímo v chatbotu, nebo v něčem uzpůsobeném?

01. zář 2025 17:40 #150599
Odpověď od Linelabcz
Admin
ChatGPT5 v rámci projektu v předplatném Plus.
Poděkovali: Cony

03. zář 2025 09:55 - 03. zář 2025 09:56 #150601
Odpověď od Martin70
Zkušený uživatel
Chápu to správně, že ten modul je vytvořený pouze pomocí ChatGPT 5? Používal jsi k tomu nějaké Modely GPT? JoomGPT, JoomlaGPT, Joomla4 Module Maker, J!dev apod.? 

04. zář 2025 07:02 - 04. zář 2025 07:02 #150603
Odpověď od Linelabcz
Admin
Ahoj, Používám univerzální model. Podle mě je univerzál lepší, má širší záběr.