Joomla 6.0
Dne 14. října 2025 bylo oficiálně vydáno Joomla 6.0 (kódové jméno Kuimarisha) společně s Joomla 5.4 (Kutegemea). Joomla 5.1 přinesla zabezpečené TUF aktualizace, ale s Joomla 5.4 / 6.0 přichází automatické aktualizace jádra, které budou probíhat bezpečně a bez nutnosti manuálního zásahu.
Neodesílá se formulář z komponenty kontakty
Pro odesílání formuláře bych chtěl použít Joomla komponentu KONTAKTY.
Formulář jsem nastavil a mám v něm i svá pole.
Když kliknu na odeslání, tak nevyskočí hláška o úspěšném nebo neúspěšném odeslání, prostě žádná zpráva a formulář se neodešle.
Procházel jsem snad veškerá nastavení, v kontaktech, v globálním nastavení kontaktů, v nabídkách a nikde jsem na nic nepřišel, co by mohlo být příčinou.
Povypínal jsem scripty v modulech, které na stránkách používám a také to nepomohlo.
Vyzkoušel jsem odeslat zkušební e-mail pomocí PHP Mail a ten mi přišel. PHP Mail mám nastaven jako výchozí.
Níže uvádím několik systémových informací.
Moc děkuji všem za pomoc, už opravdu nevím kde hledat.
Pěkný den, Milan
Verze databáze 8.0.41
Verze PHP 8.3.22
Verze Joomla! Joomla! 4.4.8 Stable [ Pamoja ] 27-August-2024 16:00 GMT
Joomla šablona LBOX linelabox4
Děkuji.
V testovacím emailu používáte stejný email, jako je příjemce zprávy z formuláře?
Vyzkoušejte to, když to dorazí z testu, tak by měl přijít i z formuláře. Jestli ano, tak bude problém v emailu toho příjemce.
Můžete také zapnout v Globální nastavení: Hlášení chyb. Nebo si spustit konzoli v prohlížeči (F12). To všechno vám může napovědět s případnými problémy.Hlášení chyb
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Já to tak mám, jinak mi např. Google mail píše, že posílání z neověřené domény vždy zařízne.
Leoš napsal: Většinou se musí nastavit SMTP server pro odesílání pošty - URL a přístupové data vám sdělí hosting, na kterém máte web.
Já to tak mám, jinak mi např. Google mail píše, že posílání z neověřené domény vždy zařízne.
Neověřená doména přece nesouvisí se SMTP, tam je třeba něco jiného
Zde těch problémů může být více - začal bych tím, co je nastavené v DNS záznamech (MX záznam)
Pak bych přešel na nastavení odesílatele (email) a současně bych udělal test odeslání PHP emailu
Já teda nevím, ale není tohle popsáno v dokumentaci Joomla?
Tohle přece umíme nastavit už od doby Joomla 1.0, nechápu, tohle přece nesoucisí s kontaktama, ale je to základní nastavení odesílání emailů z Joomla.
MiniJoomla! - www.minijoomla.cz - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla
To ale spíš bude chyba nastavení SPF záznamu u domény, běžně se PHP mail dá používat, tedy pokud hosting umí maily poslané z PHP podepisovat pomocí DKIM, což snad dnes už umí každý hosting...Leoš napsal: Já to tak mám, jinak mi např. Google mail píše, že posílání z neověřené domény vždy zařízne.
To bych řekl že je základní informace - "formulář se neodešle", pak se samozřejmě nepošle ani mail. Pokud se neodešle formulář (tj. po kliku na tlačítko zůstane formulář na obrazovce, nezobrazí se žádná chyba, ani info o odeslaném mailu), s největší pravděpodobností tam je nějaká chyba v Javascriptu, která blokuje odeslání formuláře. Zkontroloval bych jaký používáte Captcha plugin a jestli je funkční. Pak samozřejmě konzoli (F12 - jak psal Bong), popř. jestli třeba něco tlačítko pro odeslání neblokuje graficky (nějaký prvek, který ho přesahuje např...)Milan napsal: Když kliknu na odeslání, tak nevyskočí hláška o úspěšném nebo neúspěšném odeslání, prostě žádná zpráva a formulář se neodešle.
tlačítko je funkční, nic ho nepřekrývá. Když na něj kliknu, tak funguje a stránka se načte znovu (refrešne), ale jak píši výše tak nevypadne žádná hláška o provedené akci a formulář se neodešle.
Když nevyplním požadovaná pole, tak se hláška o nevyplněných polí zobrazí.
Zkoušel jsem formulář načíst do šablony CASIOPEA, kde jsem vypnul všechny mnou používané Java scripty, abych vyloučil chybu v šabloně a vložených scriptů. Bohužel, pokus beze změny.
Captcha žádnou zatím nepoužívám, k tomu jsem se chtěl dostat až po té co rozchodím formulář.
Děkuji, Milan
v konzoli jsem našel toto:
POST POST http://mojedomena/registrace 404 (Not Found) 404 (Not Found)
The Cross-Origin-Opener-Policy header has been ignored, because the URL's origin was untrustworthy. It was defined either in the final response or a redirect. Please deliver the response using the HTTPS protocol. You can also use the 'localhost' origin instead. See www.w3.org/TR/powerful-features/#potentially-trustworthy-origin and html.spec.whatwg.org/#the-cross-origin-opener-policy-header .
Dnes jsem provedl čistou instalaci Joomla5 na subdoméně a tam je to to samé.
Moc díky, Milan
Co na váš problém AI?
Co znamená jednotlivé části chybového hlášení
🔴
- Prohlížeč se pokusil odeslat data formuláře metodou
na adresuCode:POST.Code:http://mojedomena/registrace
- Server odpověděl chybou 404, což znamená, že daná URL neexistuje – buď není správně nastavena, nebo komponenta negeneruje správnou cestu.
- Prohlížeč ignoroval hlavičku Cross-Origin-Opener-Policy, protože doména
není považována za důvěryhodnou.Code:http://mojedomena
- Důvěryhodné originy jsou typicky:
- HTTPS domény
-
Code:localhost
- Pokud stránka běží na HTTP, prohlížeč může některé bezpečnostní hlavičky ignorovat, což může ovlivnit chování JavaScriptu nebo komunikaci mezi okny.
🔍 Co to znamená v kontextu diskuse
- Uživatel Milan má problém s tím, že se formulář neodešle a nezobrazí se žádná hláška.
- V konzoli se objevuje výše uvedená chyba, což naznačuje:
- Formulář se pokouší odeslat data na neexistující URL (
), která není správně nastavena v komponentě nebo šabloně.Code:/registrace
- Používá se HTTP místo HTTPS, což způsobuje, že prohlížeč ignoruje některé bezpečnostní hlavičky – to může ovlivnit i JavaScriptové chování.
- Možná chyba v JavaScriptu, jak naznačuje moderátor Cony, která blokuje odeslání formuláře.
- Formulář se pokouší odeslat data na neexistující URL (
✅ Doporučené kroky
- Zkontrolovat URL cílové stránky formuláře –
musí existovat a být správně nastavena v komponentě nebo menu.Code:/registrace
- Přepnout web na HTTPS – tím se vyřeší problém s nedůvěryhodným originem a hlavičky budou fungovat správně.
- Použít konzoli (F12) a síťové nástroje – sledovat, co se děje při odeslání formuláře.
- Zvážit použití Captcha nebo jiného validačního mechanismu, který může ovlivnit odeslání.
- Zkontrolovat JavaScriptové chyby – může jít o konflikt se šablonou nebo jiným skriptem.
chyba byla v .htaccess
Neměl jsem ho povolený.
ještě jednou děkuji, Milan
Nejnovější příspěvky