Joomla 5.3 (17 dub 2025)
15. dubna 2025 byla oficiálně vydána nová verze populárního CMS Joomla – verze 5.3. Tato aktualizace přináší celou řadu vylepšení, vyšší bezpečnost a lepší výkon.
Komponenta kontakty a vlastní pole
07. srp 2025 15:00 #150478
Přeji pěkný den, chtěl bych poprosit o osvětlení problematiky přidávání vlastních formulářových polí v komponentě Kontakty.
Na Youtube nějaké postupy jsou ale, všechny, které jsem navštívil popisují postup přidávání polí a ve výsledku mají rovněž tak jako já na stránkách pouze textové zobrazení polí (místo popisku a pole, pouze text).
Prolezl jsem snad úplně všechno a nic jsem nenašel.
Nemusí se někde povolit nějaký plugin aby se pole zobrazovala ve formuláři a nechala se vyplňovat?
V jednom shlédnutém videu se mu to nakonec po mnoha pokusech podařilo ale vůbec jsem z toho nic nepochopil.
Nemáte někdo prosím nějaký postup nebo odkaz kde se to řeší?
Moc díky za pomoc.
Na Youtube nějaké postupy jsou ale, všechny, které jsem navštívil popisují postup přidávání polí a ve výsledku mají rovněž tak jako já na stránkách pouze textové zobrazení polí (místo popisku a pole, pouze text).
Prolezl jsem snad úplně všechno a nic jsem nenašel.
Nemusí se někde povolit nějaký plugin aby se pole zobrazovala ve formuláři a nechala se vyplňovat?
V jednom shlédnutém videu se mu to nakonec po mnoha pokusech podařilo ale vůbec jsem z toho nic nepochopil.
Nemáte někdo prosím nějaký postup nebo odkaz kde se to řeší?
Moc díky za pomoc.
07. srp 2025 16:50 - 07. srp 2025 16:52 #150479
Odpověď od Linelabcz

Admin
Zdravím, netestoval jsem, ale příslušný typ pole by měl být povolen v pluginech (Pole) a pak v komponentě Kontakty > Pole > Vybrat pole Email, kontakt nebo kategorie (selectbox). atd...
08. srp 2025 10:07 #150483
Odpověď od Milan

Zkušený uživatel
Děkuji Vám za pomoc. Již jsem to vyřešil.
Pokud se s tím někdo setkal, tak je řešení naprosto triviální.
Stačí vybrat hodnotu e-mail v sekci přidávání vlastních polí. Pak se vytvořená pole vkládají do formuláře, když zvolíte v menu Kontakty budou se pole přidávat v textové podobě do kontaktních informací.
Pěkný den, Milan
Pokud se s tím někdo setkal, tak je řešení naprosto triviální.
Stačí vybrat hodnotu e-mail v sekci přidávání vlastních polí. Pak se vytvořená pole vkládají do formuláře, když zvolíte v menu Kontakty budou se pole přidávat v textové podobě do kontaktních informací.
Pěkný den, Milan
08. srp 2025 12:52 #150485
Odpověď od Linelabcz

Admin
Není zač, je pravda že ten selectbox pro výběr má přednastaveno "Kontakt" a může to být matoucí.
08. srp 2025 13:30 #150486
Odpověď od Milan

Zkušený uživatel
Tak jsem jásal asi předčasně,
pole jsou sice ve formuláři zobrazená ale ve stavu, že jsou zašedlá a nedají se vyplňovat. V select poli nejde nic vybrat atd. .
Opět jsem prolezl snad všechno a nějak se mi nedaří to najít.
Bude to zase asi nějaká triviální záležitost.
Jdu tedy pokračovat, kdyby někdo věděl, předběhl mne a tady to napsal než najdu ono nastavení, nebudu se na něho vůůůůůbec zlobit.😂😂
Pěkný den.
pole jsou sice ve formuláři zobrazená ale ve stavu, že jsou zašedlá a nedají se vyplňovat. V select poli nejde nic vybrat atd. .
Opět jsem prolezl snad všechno a nějak se mi nedaří to najít.
Bude to zase asi nějaká triviální záležitost.
Jdu tedy pokračovat, kdyby někdo věděl, předběhl mne a tady to napsal než najdu ono nastavení, nebudu se na něho vůůůůůbec zlobit.😂😂
Pěkný den.