Přihlásit se

Joomla 5.3 (17 dub 2025)

15. dubna 2025 byla oficiálně vydána nová verze populárního CMS Joomla – verze 5.3. Tato aktualizace přináší celou řadu vylepšení, vyšší bezpečnost a lepší výkon.

Komponenta kontakty a vlastní pole

07. srp 2025 15:00 #150478
Komponenta kontakty a vlastní pole od Milan
Zkušený uživatel
Přeji pěkný den, chtěl bych poprosit o osvětlení problematiky přidávání vlastních formulářových polí v komponentě Kontakty.

Na Youtube nějaké postupy jsou ale, všechny, které jsem navštívil popisují postup přidávání polí a ve výsledku mají rovněž tak jako já na stránkách pouze textové zobrazení polí (místo popisku a pole, pouze text). 

Prolezl jsem snad úplně všechno a nic jsem nenašel.

Nemusí se někde povolit nějaký plugin aby se pole zobrazovala ve formuláři a nechala se vyplňovat?

V jednom shlédnutém videu se mu to nakonec po mnoha pokusech podařilo ale vůbec jsem z toho nic nepochopil.

Nemáte někdo prosím nějaký postup nebo odkaz kde se to řeší?

Moc díky za pomoc.

07. srp 2025 16:50 - 07. srp 2025 16:52 #150479
Odpověď od Linelabcz
Admin
Zdravím, netestoval jsem, ale příslušný typ pole by měl být povolen v pluginech (Pole) a pak v komponentě Kontakty > Pole > Vybrat pole Email, kontakt nebo kategorie (selectbox). atd...

08. srp 2025 10:07 #150483
Odpověď od Milan
Zkušený uživatel
Děkuji Vám za pomoc. Již jsem to vyřešil.

Pokud se s tím někdo setkal, tak je řešení naprosto triviální.

Stačí vybrat hodnotu e-mail v sekci přidávání vlastních polí. Pak se vytvořená pole vkládají do formuláře, když zvolíte v menu Kontakty budou se pole přidávat v textové podobě do kontaktních informací.

Pěkný den, Milan

08. srp 2025 12:52 #150485
Odpověď od Linelabcz
Admin
Není zač, je pravda že ten selectbox pro výběr má přednastaveno "Kontakt" a může to být matoucí.

08. srp 2025 13:30 #150486
Odpověď od Milan
Zkušený uživatel
Tak jsem jásal asi předčasně,

pole jsou sice ve formuláři zobrazená ale ve stavu, že jsou zašedlá a nedají se vyplňovat. V select poli nejde nic vybrat atd. .

Opět jsem prolezl snad všechno a nějak se mi nedaří to najít. 

Bude to zase asi nějaká triviální záležitost.

Jdu tedy pokračovat, kdyby někdo věděl, předběhl mne a tady to napsal než najdu ono nastavení, nebudu se na něho vůůůůůbec zlobit.😂😂

Pěkný den.