Joomla 6.0
Dne 14. října 2025 bylo oficiálně vydáno Joomla 6.0 (kódové jméno Kuimarisha) společně s Joomla 5.4 (Kutegemea). Joomla 5.1 přinesla zabezpečené TUF aktualizace, ale s Joomla 5.4 / 6.0 přichází automatické aktualizace jádra, které budou probíhat bezpečně a bez nutnosti manuálního zásahu.
Phoca Cart 4.0.6 stabilní verze vydána
13. dub 2023 15:23 - 13. dub 2023 15:34 #148197
Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook
Phoca Cart, oblíbené rozšíření pro e-commerce v Joomle, vydalo novou verzi, která přináší několik zajímavých novinek. Hlavní novinkou verze je přidání úloh AI pro produkty, které využívají umělou inteligenci k vytváření popisů produktů, dlouhých popisů, vlastností a meta popisů. Tato funkce slibuje majitelům obchodů ušetřit čas a zefektivnit proces vytváření popisů produktů.
Phoca Cart také přidal nové přepisy šablon, včetně zobrazení obsahů modulů v offcanvas pro moduly vyhledávání, seznamu přání, porovnávání, košíku a měny. Nové přepisy šablon poskytují majitelům obchodů více možností přizpůsobení a umožňují jim vytvořit pro zákazníky jedinečnější nákupní zážitek. Chcete-li vidět nové přepisy šablon v akci, podívejte se na Phoca Cart Demo stránku.
Dalším zajímavým přírůstkem nové verze Phoca Cart je plugin VIES VAT Number Validation . Tento plugin ověřuje v reálném čase DIČ zadané zákazníky a kontroluje, zda je platné ještě před provedením nákupu.
Mezi další novinky patří podpora nativního lazy loadingu pro obrázky, možnost skrýt ceny bez daně a daň, podpora podformulářů v editaci plateb a optimalizace pro zobrazení na mobilních zařízeních. Phoca Cart je nyní také připraven pro PHP 8.2 a Joomlu 4.2, což zajišťuje jeho kompatibilitu s nejnovějšími technologiemi.
Celkově nová verze Phoca Cart slibuje majitelům obchodů významný upgrade s řadou nových funkcí, které mají zefektivnit a uživatelsky zpříjemnit práci s e-shopem. Ať už jste novým nebo stávajícím uživatelem Phoca Cart, tato verze rozhodně stojí za vyzkoušení.
Novinky v Phoca Cart (video)
Phoca Cart a umělá inteligence (video)
Seznam změn:
- Přidány úlohy AI pro produkty (vytvoření popisu, dlouhého popisu, vlastností a meta popisu pomocí AI)
- Přidány nové přepisy šablon (Offcanvas pro moduly Vyhledávání, Seznam přání, Srovnání, Košík a Měna) viz demo Phoca Cart www.phoca.cz/phocacartdemo
- Přidán nový plugin Phoca Cart - VIES VAT Number Validation
- Přidán nový parametr: Stejná dodací a fakturační adresa - vliv na pravidla
- Přidáno featured do kategorií
- Přidáno featured do výrobců
- Přidána nativní podpora HTML loading="lazy" atributu pro obrázky
- Přidána možnost skrýt daň a/nebo netto cenu (pro každou daň)
- Přidána podpora nových pluginů a modulů
- Přidána podpora pro znovuvytáření náhledů pro atributy produktů
- Přidáno pravidlo měny v možnostech způsobu platby (viz příspěvky pana Rudy)
- Přidán symbol měny pro zobrazení platby
- Přidána podpora pro podformuláře v editaci plateb v administraci
- Tlačítka Další a Předchozí optimalizována pro mobilní zobrazení
- Připraveno pro PHP 8.2
- Připraveno pro Joomla 4.2
Nová rozšíření Phoca Cart:
- Plugin Phoca Cart VIES VAT Number Validation: www.phoca.cz/phocacart-extensions/2-plug...er-validation-plugin
- Modul n3t PhocaCart Category: n3t.bitbucket.io/
- n3t Modul PhocaCart Search: n3t.bitbucket.io/
Více informací zde:
www.phoca.cz/news/1233-phoca-cart-version-4-0-6-stable-released
PS: Pokud se vám zdá, že jsem se nějak více rozepsal a můj jazyk je květnatější a více údernější, tak to bude tím, že tuto zprávu vytvořil ChatGPT a přeložil DeepL.
Phoca Cart také přidal nové přepisy šablon, včetně zobrazení obsahů modulů v offcanvas pro moduly vyhledávání, seznamu přání, porovnávání, košíku a měny. Nové přepisy šablon poskytují majitelům obchodů více možností přizpůsobení a umožňují jim vytvořit pro zákazníky jedinečnější nákupní zážitek. Chcete-li vidět nové přepisy šablon v akci, podívejte se na Phoca Cart Demo stránku.
Dalším zajímavým přírůstkem nové verze Phoca Cart je plugin VIES VAT Number Validation . Tento plugin ověřuje v reálném čase DIČ zadané zákazníky a kontroluje, zda je platné ještě před provedením nákupu.
Mezi další novinky patří podpora nativního lazy loadingu pro obrázky, možnost skrýt ceny bez daně a daň, podpora podformulářů v editaci plateb a optimalizace pro zobrazení na mobilních zařízeních. Phoca Cart je nyní také připraven pro PHP 8.2 a Joomlu 4.2, což zajišťuje jeho kompatibilitu s nejnovějšími technologiemi.
Celkově nová verze Phoca Cart slibuje majitelům obchodů významný upgrade s řadou nových funkcí, které mají zefektivnit a uživatelsky zpříjemnit práci s e-shopem. Ať už jste novým nebo stávajícím uživatelem Phoca Cart, tato verze rozhodně stojí za vyzkoušení.
Novinky v Phoca Cart (video)
Phoca Cart a umělá inteligence (video)
Seznam změn:
- Přidány úlohy AI pro produkty (vytvoření popisu, dlouhého popisu, vlastností a meta popisu pomocí AI)
- Přidány nové přepisy šablon (Offcanvas pro moduly Vyhledávání, Seznam přání, Srovnání, Košík a Měna) viz demo Phoca Cart www.phoca.cz/phocacartdemo
- Přidán nový plugin Phoca Cart - VIES VAT Number Validation
- Přidán nový parametr: Stejná dodací a fakturační adresa - vliv na pravidla
- Přidáno featured do kategorií
- Přidáno featured do výrobců
- Přidána nativní podpora HTML loading="lazy" atributu pro obrázky
- Přidána možnost skrýt daň a/nebo netto cenu (pro každou daň)
- Přidána podpora nových pluginů a modulů
- Přidána podpora pro znovuvytáření náhledů pro atributy produktů
- Přidáno pravidlo měny v možnostech způsobu platby (viz příspěvky pana Rudy)
- Přidán symbol měny pro zobrazení platby
- Přidána podpora pro podformuláře v editaci plateb v administraci
- Tlačítka Další a Předchozí optimalizována pro mobilní zobrazení
- Připraveno pro PHP 8.2
- Připraveno pro Joomla 4.2
Nová rozšíření Phoca Cart:
- Plugin Phoca Cart VIES VAT Number Validation: www.phoca.cz/phocacart-extensions/2-plug...er-validation-plugin
- Modul n3t PhocaCart Category: n3t.bitbucket.io/
- n3t Modul PhocaCart Search: n3t.bitbucket.io/
Více informací zde:
www.phoca.cz/news/1233-phoca-cart-version-4-0-6-stable-released
PS: Pokud se vám zdá, že jsem se nějak více rozepsal a můj jazyk je květnatější a více údernější, tak to bude tím, že tuto zprávu vytvořil ChatGPT a přeložil DeepL.
Poděkovali: Linelabcz, xunil, Eugene
13. dub 2023 16:20 #148198
norrnext.com - rozšíření pro Joomla
Dobrý den, čeština není můj rodný jazyk, omlouvám se za chyby
Odpověď od Eugene
Pokročilý uživatel
Páni, to je skvělé! Gratulujeme!
norrnext.com - rozšíření pro Joomla
Dobrý den, čeština není můj rodný jazyk, omlouvám se za chyby
14. dub 2023 00:17 #148200
MiniJoomla! - www.minijoomla.cz - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla
Odpověď od Rudolf
Joomla Expert
Mám strach, že když příště napíšu Honzovi na Telegram odpoví mi umělá Inteligence
MiniJoomla! - www.minijoomla.cz - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla
Poděkovali: Bong
14. dub 2023 09:34 #148201
Odpověď od StefaN
Začátečník
Hlásím: Když chci nahrát vzorová data. com_phocacart_demo_data_j4.zip - hlásí mi Joomla 4.2.9 instalátor chybu:
Code:
Unexpected token '<', "
14. dub 2023 12:26 #148213
Odpověď od xunil
Zkušený uživatel
Tak nic zase moje chyba. Nějak si nemůžu odnaučit instalovat první komponentu a pak češtinu. Pokud to náhodou udělá někdo opačně tak mu to vyhodí tuhle hlášku. Neinstalujte první češtinu, zvlášť když máme Bongovo InstallerČistá instalace jak J4.2.9 tak Phoca Cart 4.0.6
14. dub 2023 12:39 #148214
nejsou to nějaké staré (bez v3) data?
github.com/PhocaCz/PhocaCart/releases/do..._demo_data_j4_v3.zip
Odpověď od xunil
Zkušený uživatel
com_phocacart_demo_data_j4_v3.zip fungujeHlásím: Když chci nahrát vzorová data. com_phocacart_demo_data_j4.zip - hlásí mi Joomla 4.2.9 instalátor chybu:
Code:Unexpected token '<', "
nejsou to nějaké staré (bez v3) data?
github.com/PhocaCz/PhocaCart/releases/do..._demo_data_j4_v3.zip
14. dub 2023 13:31 #148218
Odpověď od H13
Admin
Ahoj,
xunil
stefaN
To je nejnovější balíček, kde přesně ta chyba nastává, je to chyba Joomly, PHP nebo Javascriptu (screenshot by pomohl). Instaloval jsi data do nově nainstalovaného Phoca Cart (hned po čisté instalaci bez nějakých zadaných dat)?
Teď to testuju, u mě vše OK:
xunil
aktualizováno.
stefaN
com_phocacart_demo_data_j4_v3.zip
Unexpected token '<', "
To je nejnovější balíček, kde přesně ta chyba nastává, je to chyba Joomly, PHP nebo Javascriptu (screenshot by pomohl). Instaloval jsi data do nově nainstalovaného Phoca Cart (hned po čisté instalaci bez nějakých zadaných dat)?
Teď to testuju, u mě vše OK:
Poděkovali: StefaN
14. dub 2023 15:03 #148223
Odpověď od Cony
Moderátor
Hlásím: Když chci nahrát vzorová data. com_phocacart_demo_data_j4.zip - hlásí mi Joomla 4.2.9 instalátor chybu:
Code:Unexpected token '<', "
Code:
To obvykle hlásí Joomla, když je zaplý nějaký debug, hlášení chyb apod. a do výstupu se dostane něco navíc...
Nejnovější příspěvky