Joomla 6.0
Dne 14. října 2025 bylo oficiálně vydáno Joomla 6.0 (kódové jméno Kuimarisha) společně s Joomla 5.4 (Kutegemea). Joomla 5.1 přinesla zabezpečené TUF aktualizace, ale s Joomla 5.4 / 6.0 přichází automatické aktualizace jádra, které budou probíhat bezpečně a bez nutnosti manuálního zásahu.
Čeština pro Visual Styles Modules
27. pro 2025 04:11 #150879
Vzpomněl jsem si, že mám i češtinu pro Visual Styles Modules:
storejextensions.org/extensions/visual_styles_modules.html
Už jsem tu komponentu delší dobu nepoužil, tak jsem na ni zapomněl. Řekl bych, že u ní se čeština obzvláště hodí. Měl jsem s ní největší problém bez češtiny ji používat. Najdu to a hned to posílám panu Bong.
Jinak jsem se rozhodl, že nejpozději v lednu koupím GDPR: storejextensions.org/extensions/gdpr.html
Tak pak bude také kompletní čeština.
Už jsem tu komponentu delší dobu nepoužil, tak jsem na ni zapomněl. Řekl bych, že u ní se čeština obzvláště hodí. Měl jsem s ní největší problém bez češtiny ji používat. Najdu to a hned to posílám panu Bong.
Jinak jsem se rozhodl, že nejpozději v lednu koupím GDPR: storejextensions.org/extensions/gdpr.html
28. pro 2025 18:23 #150880
Odpověď od Cony
Moderátor
Před nákupem ještě vyzkoušejte
n3t Cookie Consent

Princip fungování té komponenty GDPR a některé věci, které v ní nelze moc dobře řešit byly právě jedním z hnacích motorů k vytvoření n3t Cookie Consent. Diskuse okolo toho tu bude někde pár let zpátky...
Princip fungování té komponenty GDPR a některé věci, které v ní nelze moc dobře řešit byly právě jedním z hnacích motorů k vytvoření n3t Cookie Consent. Diskuse okolo toho tu bude někde pár let zpátky...
29. pro 2025 22:10 #150882
Tak přeji hodně úspěchů.
Chyby v nastavení a nemožnost správného měření v GTM a GA/GA4 a vůbec, nás nakonec vedly k tomu, že po 5 letech jsme se rozhodli a na všech webech zákazníků jsme s povděkem začali používat český plugin n3t Cookie Consent a zrušili jsme pravidelné subscription na všechny domény...
Tak třeba už je to lepší, ale určitě to už nechci znovu zkoušet...
To neplatí o JSiteMap, kde jsme s úspěchem vytvořili i nějaké definice různých aplikací - například kategorie pro Phoca Cart nebo hráče tenisových turnajů a s radostí používáme.
MiniJoomla! - www.minijoomla.cz - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla
Odpověď od Rudolf
Joomla Expert
Pavel74 napsal: Jinak jsem se rozhodl, že nejpozději v lednu koupím GDPR: storejextensions.org/extensions/gdpr.html
Tak přeji hodně úspěchů.
Chyby v nastavení a nemožnost správného měření v GTM a GA/GA4 a vůbec, nás nakonec vedly k tomu, že po 5 letech jsme se rozhodli a na všech webech zákazníků jsme s povděkem začali používat český plugin n3t Cookie Consent a zrušili jsme pravidelné subscription na všechny domény...
Tak třeba už je to lepší, ale určitě to už nechci znovu zkoušet...
To neplatí o JSiteMap, kde jsme s úspěchem vytvořili i nějaké definice různých aplikací - například kategorie pro Phoca Cart nebo hráče tenisových turnajů a s radostí používáme.
MiniJoomla! - www.minijoomla.cz - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla
03. led 2026 17:41 #150889
Odpověď od Cony
Moderátor
Neznám tu komponentu JRealtime Analytics, ale věřím tomu, že "integrace" bude v podstatě jen o zakázání spouštění skriptu, což by ani v n3t Cookie Consent nemělo být složité, i když ne samozřejmě jen na jeden klik. Na druhou stranu je otázka, zda chcete sbírat info o návštěvnosti jen od uživatelů, kteří potvrdí souhlas. Tím si celé analýzy degradujete na náhodný výběr, a budou imho v podstatě k níčemu. Google Analytics a další systémy analýz návštěvnosti toto řeší Consent režimem, tj. sbíráním údajů v anonymním režime, bez osobních údajů.
Nejnovější příspěvky