Přihlásit se

Po registraci není účet uživatele aktivní

26. dub 2022 01:50 #146178
Po registraci není účet uživatele aktivní od Nataša Řezníčková
Pokročilý uživatel
Nevím co se stalo, nic jsem myslím nepřenastavila, ale najednou po registraci nejsou úživatelé aktivní a nemohou se přihlásit. Nevím čím to je, nic jsem nenašla. Mám povolou vlastní aktvaci, ale účet se neaktivuje. Ani nepřijde žádný email pro potvrzení a aktivaci. Hledám chybu, ale nemohu na to přijít, čím by to mohlo být. Uživatel je normálně registrpvaný, ale je nutné ho aktivovat ručně. Nechápu čím se to stalo. Že by nějaká nová aktualizace Joomly?
Jenže divné je ještě to, že úplně to samé má i na druhém webu, kde mám Joomla4. Přesně to stejné. Uživatel se zaregistruje, ale účet se nezaktivuje. Akorát že ten web dělám nově, tak neumím posoudit, jestli to bylo hned od začátku, protože ještě žádné registrace před tím neproběhly, ještě web dokončuji. Takže jsem to zkoušela a ta registrace se nezaktivní. Web s Joomla 3 mi ale normálně fungoval s automatikou aktivací a teď najednou to zlobí..
Pokud Vás něco napadá, budu moc vděčná za radu.

26. dub 2022 05:12 - 26. dub 2022 05:18 #146179
Odpověď od Rudolf
Joomla Expert
Tak víme že jeden web je na Joomla 4 a druhý na Joomla 3.
Z toho se víc už uhádnout nedá.

Žádné obrázky jak je co nastavené.
Nyní abych tady vypsal 20 tipů a světe div se možná jeden z nich to bude, ne takhle fakt nechci ztrácet čas.

Co si tak zkusit vyhledat na google a pak nastudovat dokumentaci k Joomla, ta je poměrně vypovídající?

www.google.com/search?client=safari&rls=...up&ie=UTF-8&oe=UTF-8
docs.joomla.org/Allowing_user_registration
docs.joomla.org/Help310:Components_Users_Configuration

MiniJoomla! - www.minijoomla.cz - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla

26. dub 2022 14:11 #146180
Odpověď od Bong
Moderátor

Nataša Řezníčková napsal: Mám povolou vlastní aktvaci, ale účet se neaktivuje. Ani nepřijde žádný email pro potvrzení a aktivaci.

To bude ten problém. Chodí vůbec emaily z Joomla?

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

26. dub 2022 14:27 #146181
Odpověď od Rudolf
Joomla Expert
Takže neřešíme aktivaci uživatelů ale fungování emailů?

Není nad správné zadání...

www.joomlashack.com/blog/joomla-how-to/t...iling-on-local-site/
www.joomlabeginner.com/blog/tutorials/12...oomla-email-settings

28. úno 2023 08:20 - 28. úno 2023 08:22 #147958
Odpověď od Harribo
Uživatel
Podařilo se vyřešit? Mám totiž stejný problém. 

... pro Bonga - emaily z Joomly chodí správně.

28. úno 2023 15:38 #147962
Odpověď od Rudolf
Joomla Expert
A on to někdo řešil?
Nevidím nikde náznak toho že by se k tomu někdo samovolně odhodlal  a původce problému mlčí :D

08. bře 2023 07:08 - 08. bře 2023 07:13 #148036
Odpověď od Harribo
Uživatel
Takže si to shrňme :-)

Na potrále restauracemaniny(tečka)cz vytvoří paní Alena novou registraci uživatele, např. s těmito údaji:

jméno: Alena Nováková
uživatel: Alena
e-mail: info(zavináč)restauracemaniny(tečka)cz

V tomto případě paní Aleně přijde do e-mailové schránky aktivační e-mail a vše je v pořádku. Pokud ale paní Alena použije při registraci jiný e-mail, např. GMAIL nebo SEZNAM, aktivační e-mail již neobdrží!
Je tedy možné, že problém bude v nastavení odchozí pošty v rámci serveru restauracemaniny(tečka)cz

08. bře 2023 21:23 #148040
Odpověď od Ernst
Joomla Expert
chybí několik údajů
1. mail se posílá funkcí phpmail nebo smtp? Najdete to v globální konfiguraci joomla.
2. pokud se posílá jako phpmail, máte na doméně nastaveno SPF1 a DKIM? Najdete v nastavení DNS domény. Pokud ne, tak gmail email nepřijme.

09. bře 2023 17:06 #148042
Odpověď od Rudolf
Joomla Expert

Pokud ale paní Alena použije při registraci jiný e-mail, např. GMAIL nebo SEZNAM, aktivační e-mail již neobdrží!
Je tedy možné, že problém bude v nastavení odchozí pošty v rámci serveru restauracemaniny(tečka)cz

Nerozumím co tím básník chce říci.
Pokud chcete dělat weby na Joomla, nastudujte si dokumentaci jak se nastavuje odchozí pošta a pak nemusíte vytvářet takovéto JETEDYMOZNE scénáře :)
Matete tím další lidi.

www.balbooa.com/knowledgebase/32-documen...setup-mail-in-joomla
www.themexpert.com/blog/how-to-install-an-smtp-server-in-joomla

Nehledě na tom, že takovéto problémy obecně nesouvisí s Joomla, ale se znalostí jak nastavit odchozí poštu a na to najdete na internetu spousty příkladů jak nastavit správně. Zejména pro gmail a seznam.

Možná ale požadujete přesný návod pro KLIKACE expolicitně zde od někoho, protože je Vám za těžko to na inernetu hledat a zkoušet sám?
A není Vám trochu stydno, že tím jenom dokazujete že nic dělat nebudete a počkáte až to připraví někdo za Vás?

Ocenil bych, když napíšete že jste hledal, našel tento odkaz, zkusil nastavení a pořád nefunguje.

Ale neklesejte na mysli. I zde jsou lidi, kteří místo aby Vás nasměrovali na správnou odpověď, tak vám to tady napíší i s otisky obrazovek a Vy to jen opíšete.
Nic se nenaučíte a příště to bude to samé - Zrcadlo, řekni mi proč to nefunguje?
Říkají tomu podpora komunity Joomla :)

09. bře 2023 18:18 #148045
Odpověď od Cony
Moderátor
Nechci vám do toho kecat, ale paní Alena tu už nediskutuje, tak je to trochu "o nás bez nás" :D

10. bře 2023 03:07 #148058
Odpověď od Rudolf
Joomla Expert
No jasně že nediskutuje, to jen další prodlužují agónii tohoto příspěvku (včetně mě  )

10. bře 2023 11:52 - 10. bře 2023 12:34 #148060
Odpověď od Nataša Řezníčková
Pokročilý uživatel
Už jsem ten problém měla zase s dalším webem. Zkušební emaily byly v pořádku, ale nechodilo to. Nakonec jsem jsem změnila odesílání z PHP na smtp, ale hned zase zpět a najednou to šlo.
(Když jsem nastavila smtp, tak to neposlalo ani zkušební email - měla jsem to nastavené dobře, smtp údaje znám, nastavuji je i jinde). Myslím, že můj webhosting, prostě odesílání přes smtp nepodporuje (Wedos). Zakázali mi používat Acymailig, že je v pravidlech webhostingu nepoužívat automatické posílání.
Ale po návratu na PHP mail to najednou začalo v pohodě fungovat. Tak nevím, co se stalo a čím to bylo, nic jiného jsem s tím nedělala. A je to už několikátý web, mám dojem, že opravdu od chvále, když jsem přešla od Forpsi k Wedos. Ty ostatní jsem nechala bez potvrzování registrace, až dnes u nového webu, se mi stalo výše popsané.

10. bře 2023 12:25 - 10. bře 2023 12:41 #148061
Pokročilý uživatel
Pane Rudolfe,
děkuji za to, že jste mně nebo i ostatním, co se zde dotazují, tak pěkně vynadal.
Stydno mi není, jinak bych nepsala dotaz.
Nevím, ale mám názor, že stydno by spíše mělo být lidem, kteří někomu vynadají namísto toho, aby mu pomohli, když hledá pomoc. Kdybych si uměla pomoci sama nějak lépe, než to dělám, tak sem přeci nepíšu.
Já vždy hledám všude a zkouším možná řešení a až když mě nic nepomůže, tak se dotazuji ve fórech. 
Někdy už třeba můj problém někdo řešil a odpověď tu je, jenže dotaz položil trochu jinak, takže nenajdu, že se vlastně ptal na to samé.
Mnohdy se zde řídím radami, ale nepomohou, tak se ptám znovu trochu třeba jinak.
Ale víte, když mi dá někdo místo rady odkaz na návod a je to video v angličtině, nebo text v angličtině, nebo odborný text týkající se úprav PHP nebo kódů, tak jsem zcela vedle. 
Proto píši sem, aby mi chápající lidé, že ne každý je programátor, mi mohli pro mě "srozumitelně" odpovědět.

Já myslím, že fórum zde není k tomu, aby bylo na ty méně zdatné útočeno. Ale je tu právě k tomu, aby se ti méně zdatní mohli ptát. Kdo nechce, ať nepomáhá. Kdo je ochoten pomoci, tak snad nemá potřebu někoho peskovat a pomůže nám vyřešit, co sami nezvládneme nebo nás to prostě nenapadne ani po přečtení nějakých článků (zvlášť ne těch v angličtině).
Já jsem například důchodkyně, ale už jsem zprovoznila za spoustu let desítky různých webů v Joomle již od Jommla 1,5. Neumím sice anglicky, neumím PHP ani jiné kódy, ale Joomla se dá přeci nastavit i bez toho. Jen prostě občas vznikne nějaký nečekaný problém. Ve dvaceti případech webů nebyl, najednou je. Já jsem na tomto portále registrovaná už dost let a občas se tu najde někdo, kdo mi dá najevo, že blbec mého formátu tu nemá co dělat. Jenže já si myslím, že fórum je určeno právě pro takové lidi, jako jsem já, protože ti ostatní si umí přeci poradit sami a nepotřebují pomoc.
Zvykla jsem si, ale vždy mě zamrzí, když místo pomoci někdo nadává nebo zaútočí, to mi, věřte.
A rozhodně těm, kdo rádi pomohou, jsem velmi vděčná. Vím, že to dělají rádi, jinak by neodpovídali, ale je to jejich ochota, kterou velmi oceňuji a děkuji za to. 

10. bře 2023 14:44 #148062
Odpověď od Rudolf
Joomla Expert
Bohužel nerozumíte o co mi jde.

Mě nevadí když se někdo zeptá, od toho fórum je, správně, ale vadí mi když pro to, že to neví, nic nedělá sám, jen napíše dotaz a čeká...
Na první hodině Cesta Programátora než se začalo programovat nás učili jak hledat a používat Google při řešení problému - to se stalo minulý týden
Na vysoké škole nás učili, že než se zeptám, mám sám vyvinout aktivitu a prostudovat materiály v knihovnách.

Ruku na srdce - vidíte že to zde v tomto vlákně nebo v jiných dotyční dělají - hledal jsem zde, ale nepomohlo to?
Já ne a když tak napočítám na prstech ruky.
Čeká se obecně, že mu to někdo napíše, pak jde opíše to a pak zase znovu a znovu. Přesně v duchu - Zrcadlo, zrcadlo, řekni mi jak to mám udělat.
Ono to je velmi jednoduché, proč bych se snažil, když mi to někdo na fóru napíše a strčí až pod nos?
I tu blbou dokumentaci od Joomla není nikdo schopen si přečíst a pomocí DEEPL přeložit.

Já bych se za tohle osobně styděl...
Omlouvám se, ale prostě to tak mám zakódované. A někdy to překročí únosnou míru, že se neudržím.

10. bře 2023 14:59 #148064
Pokročilý uživatel
Ano, to možná platí pro programátory, co píšete, ale asi jste si nepřečetl všechno, co jsem napsala v předešlém příspěvku. 
Opět mi jen spadla čelist ..... 
Máte to vystudované, takže prostě nepochopíte, že někteří lidé to tak nemají, protože tomu, co vyhledají na internetu, mnohdy opravdu nerozumí, proto potřebují jiný způsob vysvětlení.
A to zde ale v pořádku funguje, jen Vám se stále něco nelíbí. Jsou lidé, kteří v pohodě odpovídají a kdo nechce, tak přeci nemusí, vše je jen dobrá vůle. Je na každém jakou cestu si k čemu zvolí, co udělá, na co se v bude ptát a na co bude reagovat. Akorát někteří mají potřebu se do ostatních pouštět a určovat, co se má či nemá nebo za co se mají stydět. 
Myslím, že další diskuse na toto téma nemá žádný smysl.