Přihlásit se

Joomla 5.0.1 a 4.4.1 bezpečnostní vydání (29 lis 2023)

Joomla 5.0.1 a 4.4.1 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 4.x. a 5.x.

Zobrazení webu pouze po přihlášení

27. lis 2021 12:50 #145211
Zobrazení webu pouze po přihlášení od Pepíno
Začátečník
Nedaří se mi náš web " schovat " a nechat ho pouze pro registrované. Používám joomlu 3.9 v globálním nastavení dám - výchozí úroveň přístupu pouze pro registrované a stránky se stále zobrazují. Poradí někdo jaké nastavení. Varianta jedna, že po zadání našeho webu se zobrací pouze přihlašovací údaje, kde bude nutné se přihlásit a varianta druhá, která by se mi více líbila, že po zadání webu se zobrazí komplet úvodní stránka, ale bez přihlášení se nikam dál nedostanete.

27. lis 2021 14:01 #145212
Odpověď od Cufe
Admin
Varianta 2: Musíte ještě donastavit menu položky a obsah pravě pro úroveň, jakou potřebujete a jen Úvodní stránku a lelementy na ní nechejte public. Je to dosti specifické a lze to realizovat různě. Toto je jen obecný návod.

Joomla úřední deska | IVT služby - IT služby, webové stránky v Joomla!, online marketing | Joomla je best! Zveřejni svůj problém, pokud ho vyřešíš sám, jsi best!

27. lis 2021 14:25 #145213
Odpověď od Pepíno
Začátečník
nedaří se. Pokud dám přístup pouze pro registrované, tak mi položka zmizne z hlavní strany. Pokud by jsem dal tedy u všech položek pouze registrovaní, tak by nic na stránce vlastně nezůstalo.

27. lis 2021 14:57 #145214
Odpověď od Cufe
Admin
Zkuste se zamyslet nad tím, co děláte :-) Píšete, že když dáte položce přístup pro registrované, zmizne. Pokud nejste přihlášen, je to přece logické.
Je to hlubší problematika a více nastavování, aby to fungovalo vše, jak má. Pokud máte zájem, kontaktujte mě skrze můj profil: www.joomlaportal.cz/uzivatele/autor/2800-cufe a lze se případně domluvit na dořešení. Navíc takto poslepu se to nedá.

Joomla úřední deska | IVT služby - IT služby, webové stránky v Joomla!, online marketing | Joomla je best! Zveřejni svůj problém, pokud ho vyřešíš sám, jsi best!

27. lis 2021 15:22 #145215
Odpověď od Pepíno
Začátečník
děkuji za info. Asi to bude složitější tak jak píšete. Pravděpodobně budu zkoušet, jak se říká pokus omyl:) , ozvu se také na email. Zatím děkuji

27. lis 2021 19:15 #145216
Odpověď od Cony
Moderátor

Pepíno napsal: v globálním nastavení dám - výchozí úroveň přístupu pouze pro registrované

Toto nastavení slouží k tomu, co se má za úroveň přistupu nabízet při vytváření nového obsahu - je to popsáno v nápovědě, pokud nad názvem políčka podržíte kurzor myši.

Pepíno napsal: Varianta jedna, že po zadání našeho webu se zobrací pouze přihlašovací údaje, kde bude nutné se přihlásit

Nejjednodušeji by to asi šlo přepnutím stránek do režimu offline, popř. nastavit úroveň přístupu "registrovaní" už na hlavní položku menu, popř. nastavit jako hlavní položku menu přihlašovací formulář

Pepíno napsal: varianta druhá, která by se mi více líbila, že po zadání webu se zobrazí komplet úvodní stránka, ale bez přihlášení se nikam dál nedostanete.

Pokud nastavíte položkám menu úroveň přístupu, opravdu "zmizí". Nejjednoduší varianta by mohla být vytvořit položky duplicitně, jen pro oko, a všechny ty s přístupem "Veřejnost" nasměrovat na přihlašovací formulář. Nebo pak nějaký plugin, ale z hlavy nevím o žádném hotovém co by toto řešil...

Powered by Fórum