Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Výpomoc s webem

13. kvě 2020 21:42 #142345
Výpomoc s webem od vir2al
Uživatel
Ahoj,

nevím do které jiné části diskuze napsat a tak píšu sem. Mám rozdělaný web v Joomla a hledám někoho, kdo mi z části pomůže udělat nějaké úpravy a z části by mě některé věci dokázal vysvětlit / naučit. Třeba přes Skype a podobně. Za nějaký drobný peníz.

Snažil jsem se na vše přijít sám, ale po několika nezdarech jsem se rozhodl kontaktovat komunitu tady. Potřeboval bych někoho ochotného a šikovného, kdo se rád podělí o informace a zkušenosti. Případně mi doporučí i jiné nástroje, než které používám.
Za každou pomoc budu rád.

Pracuji s Joomla 3 a na statické části webu používám klikátko Nicepage. Potřebuji ale k tomu dodělat články, které řeším přes K2 modul, ale nedaří se mi to zprovoznit tak, jak bych potřeboval a nějak mám pocit, že některé věci dostatečně nechápu.

Bližší info bych poskytnul potom emailem, včetně nějaké adresy a přístupů, pokud bude potřeba.
Klidně mě rovnou kontaktujte na
Část příspěvku je pro nepřihlášené uživatele skrytá. Pro zobrazení celého příspěvku se prosím přihlašte nebo registrujte.


Předem velice děkuji!

14. kvě 2020 00:29 #142349
Odpověď od Bong
Moderátor
To je také otázka s čím vlastně ten problém máte, jestli s Joomla! nebo s Nicepage Website Builder nebo K2. :-)

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

14. kvě 2020 08:32 #142351
Odpověď od vir2al
Uživatel
No, řekl bych, že se správnou kombinací všeho právě. :)

Statickou část webu pomocí Nicepage jsem schopný nějak vytvořit. Jenomže jsem do toho chtěl dostat nějaký blogovací systém tak, abych na úvodní stránce mohl mít vypsané třeba 3 nejnovější články a z toho odkaz potom na všechny starší a to tak, že by se mi zobrazovali na nějaké své stránce nějak nastylované a okolo by byla má statická část (menu, patička a nějaké pozice nad všemi články a vpravo od nich). To se mi nějak povedlo na té hlavní stránce, ale nedaří se mi zprovoznit s K2 a Nicepage další stránky, kde bych měl právě vypsané všechny články. A to nejspíš proto, že jsem špatně nastyloval ty články modulu K2. Do toho Nicepage nějak dokáže udělat template pro vzhled článků, ale to se mi také nepodařilo zjistit jak funguje. A možná je jen potřeba správně něco nastavit přímo v Joomla a fungovalo by to jak bych chtěl.

Jak říkám, rád bych zjistil, jestli je tu někdo ochotný a má čas mi vypomoc a pověnovat se mi. A já bych mu řekl víc podrobností v jaké fázi vývoje a učení jsem. Mám zpracované, co bych od stránek chtěl a jak by měli fungovat. Ale nechci to sem vše vkládat. To mi přijde zbytečné.

14. kvě 2020 09:53 #142354
Odpověď od Rudolf
Joomla Expert
Držím Vám pěsti :)

Máme jednoho zákazníka, který upgrade webu pojmul právě takovým to směrem: Nicepage.
Myslel si že ušetří a vše si udělá sám a teď se s tím moří již 2 měsíce a pokouší různé joomla agentury a soukromníky.
Zamáčkl jsem slzu, protože víc udělat nemůžu :D

Není to tak jednoduché, můj původní odhad byl něco kolem 50 hodin úprav a většinou zásahem do kódu = programováním.
A já osobně důrazně doporučuji touto cestou nejít. V analýze jsem sdělil, že Nicepage neakceptuje a neumí správně pracovat s Rich Snippets, takže stránky jsou pak nepoužitelné pro profesionální řešení.

Zbytek je na každém ať si zváží výhody pagebuilderu nebo vytvoření nové šablony.

Ale budu z povzdálí sledovat jak se to tady vyvíjí....

MiniJoomla! - www.minijoomla.org - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla

14. kvě 2020 10:29 #142355
Odpověď od vir2al
Uživatel
Děkuji. :)

Tak uvidím. Možná se to celé změní.
Já jsem Nicepage použil na dva projekty předtím a bylo to pro mě úplně pohodové (zas ne úplně, protože jim tam taky nefunguje 100% vše, ale bylo to příjemnější, než si psát ty věci sám). A s výsledkem jsem spokojený a tváří se to i responzivně, což byla věc, kterou jsme chtěli.

Důležitá byla i ta finanční stránka, kdy první projekt je ochranářská webová stránka (fungující jen na dobrovolnících a tam se za web nedalo nikomu nic dát), ze které se stal pouze statický web, kam se bude aktualizovat velice málo. Dřívější webové stránky jsem musel aktualizovat dost hloupě, protože jsem na to neměl žádné "klikátko" ani redakční systém. A tohle mi opravdu pomohlo to udělat hezké stránky s celkem malým úsilím. Pro porovnání původní web je www.kukang.org a ten který se teď ještě dodělává je www.test.kukang.org

Ale ano, pro svůj osobní projekt už začínám narážet na nějaké hranice a nevím, jestli to s tím půjde dál dělat.
Otázka je, jak k tomu přistoupit i osobně. Asi neřeknu nic nového a nerad bych za to byl ukamenován :D ale nechci/nemůžu si dovolit za to dát moc peněz. Jsem ochotný a schopný se k tomu něco a naučit, ale nechci jít do nějaké přehnané hloubky a nebo si psát celé stránky v php či nějakím skriptu sám. Takže hledám různé pomocné nástroje, což pak způsobuje, že narážím na jejich hranice nebo se s nimi musím učit zacházet. A tam si právě myslím, že mi chybí i nějaký lepší základ Joomly, případně, že mi něco uniká.

Já na svých stránkách chci mít statický obsah a úvodní stránku chci mít doplněnou o nějaký modul s náhledem nejnovějších článků. Dále bych chtěl mít výpis všech článků s tím, že stránka okolo toho bude mít mou hlavičku, patičku a pozici nad tímto výpisem a třeba ještě vpravo vedle výpisů. To stejné bych chtěl mít po rozkliknutí konkrétního článku, kde bych navíc chtěl mít možnost vkládat diskuze nebo sdílet článek. A všechny články bych rád nějak jednoduše vkládal. Na to mi přišel dobrý ten modul K2. Zároveň budu mít dost statických stránek s popisem výrobků a chtěl bych je nějak pěkně nastylovat a důležité je, aby to bylo responzivní. Tudíž jsem chtěl využít ten Nicepage, protože mi to v tom jde. Sám si udělat a nastylovat celou stránku mi přijde zbytečně složité a tu responzivnost neumím zajistit (musel bych tedy něco nastudovat). Tudíž mi přišlo dobré to celé zkombinovat dohromady. A říkal jsem si, že to není tak nereálné.

Pokud k tomu máte nějaký názor nebo doporučení, jakou cestu zvolit, tak si jej rád přečtu.
Děkuji :)

14. kvě 2020 10:34 - 14. kvě 2020 10:35 #142356
Odpověď od Rudolf
Joomla Expert
Také občas používáme pagebuilder (ten od Joomlartu, s jinými nemám dobré zkušenosti):

www.apartmanpodskalou.cz

Kolegyně, která s joomla moc neumí, to dala za 20 hodin.
Ale jak jsem psal, nejsou tam náležitosti pro profesionální bussines weby, pro osobní potřebu stačí :)

MiniJoomla! - www.minijoomla.org - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla

Powered by Fórum