Nová verze Joomla 5.1.4
Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.4, společně s Joomla 4.4.8. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.
Google zastavil PPC a reklamu - důvod odkazy za nedůvěryhodné servery
21. úno 2020 16:54 #141781
Odpověď od Martens
Návštěvník
Bohužel, Cony, v .htaccess není taky nic. Je to standardní .htaccess pro Joomlu, doplněný o přesměrování z http na https a z varianty bez www na variantu s www - nic dalšího tam není.
Nicméně - a to by mohlo být zajímavé i pro ostatní - na podporu Google se obrátil kolega, který řeší primárně SEO a tam na návodnou otázku, zda na to můžou mít vliv weby, na které se ten náš odkazuje a případné breberky by mohly být tam, dostal odpověď, že možné to je.
Takže v tuto chvíli zkoušíme najít všechny weby a odkazy na cizí weby a primárně u těchto odkazů nastavím nofollow a nechám to projet znova googlem.
Samo, že info o tom, jak to dopadlo, pošlu.
Nicméně - a to by mohlo být zajímavé i pro ostatní - na podporu Google se obrátil kolega, který řeší primárně SEO a tam na návodnou otázku, zda na to můžou mít vliv weby, na které se ten náš odkazuje a případné breberky by mohly být tam, dostal odpověď, že možné to je.
Takže v tuto chvíli zkoušíme najít všechny weby a odkazy na cizí weby a primárně u těchto odkazů nastavím nofollow a nechám to projet znova googlem.
Samo, že info o tom, jak to dopadlo, pošlu.
21. úno 2020 17:28 #141783
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong
Moderátor
Já jsem ty odkazované, ale i weby na stejném serveru (sousedy) už minule lehce testnul a taky nic. Teda, sousedi občas v minulém čase byly chycený malwarem a podobně... Ale zkusit se to může.
Pořád mi vrtá ten email, proč je "po slovensky".
Pořád mi vrtá ten email, proč je "po slovensky".
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
21. úno 2020 22:44 #141784
U nadnárodní společnosti bych se nedivil vůbec ničemu -"slovenčina" je to nejmenší.
Odpověď od Martens
Návštěvník
Bong napsal: Pořád mi vrtá ten email, proč je "po slovensky".
U nadnárodní společnosti bych se nedivil vůbec ničemu -"slovenčina" je to nejmenší.
22. úno 2020 01:06 #141785
Odpověď od Cony
Moderátor
Tak je fakt, že pokud z Google napíšou, že jsou na webu škodlivé odkazy, ale nejsou schopní říct kde, tak tomu moc nerozumím...
Jinak v zásadě škodlivý kód by mohl být napsán tak, aby se projevil jen googlebotu, z důvodu indexace. Skenovanání stránek by pak nic neukázalo. Ukázat by pak mohla něco funkce načíst jako googlebot ve webmaster tools.
Občas něco odhalí tenhle scanner , je ale potřeba přístup na příkazovou řádku serveru, pouští se jako CLI. Před pár lety jsem to použil, když jsem čistil server s asi 20ti weby, a ušetřilo mi to mraky času...
Jinak v zásadě škodlivý kód by mohl být napsán tak, aby se projevil jen googlebotu, z důvodu indexace. Skenovanání stránek by pak nic neukázalo. Ukázat by pak mohla něco funkce načíst jako googlebot ve webmaster tools.
Občas něco odhalí tenhle scanner , je ale potřeba přístup na příkazovou řádku serveru, pouští se jako CLI. Před pár lety jsem to použil, když jsem čistil server s asi 20ti weby, a ušetřilo mi to mraky času...