Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Přenesení a nastavení Joomla na jinou doménu

11. lis 2019 20:37 #141080
Ahoj, mám dva dotazy k Joomla.
1) Chtěl bych provést následující. Na doménu xxx.cz nainstaluju Joomla 3.9, koupím nějaký template, rozšíření... Získám nějaký funkční, dobře vypadající celek s několika články.. a nyní potřebuji tohle všechno přenést na finální doménu final.cz v 24:00. Cílem prostě je, abych připravenou verzi co nejrychleji dostal na final.cz, aby uživaté stávající verze funkčního webu na final.cz (jiná báze než Joomla) nezaregistrovali výpadky na hodiny nebo dokonce dny. Má k tomuhle Joomla nějaké nástroje? Jaká je praxe v takovémhle případě? Stejný poskytovatel webhostingu, ale jiná doménová jména..Jak na to?

2) Má Joomla nastavení automatických aktualizací, aby se mi nerozhodily nainstalované a funkční pluginy? Případně auto-aktualizace vypl... Jak to v Joomla funguje?
Děkuji.

11. lis 2019 23:02 #141083
Odpověď od Bong
Moderátor
Nejjednodušší je nainstalovat si do Joomly Akeeba Backup sloužící pro zálohování webu. Balíček zálohy si pak přesunete na novou doménu a pomocí Akeeba Kickstart nainstalujete. Je to rychlé a bez chyb. Použití je jednoduché, na webu Akeeba je případně dokumentace a videa.

Pokud budete vlastnit placenou verzi Akeeba Backup, bude přesun na novou doménu ještě jednodušší, stejně tak správa a vytváření záloh.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

12. lis 2019 01:45 - 12. lis 2019 01:45 #141084
Odpověď od Rudolf
Joomla Expert

a nyní potřebuji tohle všechno přenést na finální doménu final.cz v 24:00


Pletete si

- přenesení obsahu na jiný hosting, k čemuž Vám poslouží rada předchozí a můžete provádět kdykolik před spuštěním domény
- spuštění domény s nasměrováním na jiný obsah - zde se nejedná o radu týkající se joomla a poradí Vám na hostingu nebo správce domén

MiniJoomla! - www.minijoomla.org - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla

Powered by Fórum