Extrémně pomalá administrace
22. čvc 2019 10:11 #140505
Ahoj, řeším už asi po několikáté problém s rychlostí administrace. Frontend běží rychle, ale v administraci vše trvá hrozně dlouho. Vypnul jsem všechna rozšíření abych identifikoval chybu, ale stejně se problém nevyřešil. Zajímavé je, že to zpomalení administrace se nikdy neobjeví hned, ale až po nějakém čase. Zkusil jsem ještě web rozjet ze zálohy, kdy byl určitě OK a stejně nic se nezměnilo. Podezřívám z toho hosting, ale nerad bych někomu křivdil. Mate s tímto někdo nějakou zkušenost a můžete mi dát třeba jen tip na to, kde hledat problém? Děkuji.
22. čvc 2019 10:49 #140506
Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook
Odpověď od H13

Admin
Ahoj,
zkus si zapnout debug mode a podívat se, jestli náhodou něco nenahrává moc dat dohromady (např. že by nějakej SQL dotaz trval nezvykle dlouho). Ale pozor, může to klamat, zapnutí debug módu samo o sobě zapřičiní hodně velký zpomalení, protože se tam zobrazuje celkem hodně dat.
Teoreticky by tam mohl být problém s Javascriptem, ale jakmile by jsi např. znovunačetl stránku, mělo by to být zase Ok. To znamená, pokud to zpomalení trvá i po reloadech, Javascript by problém být neměl.
zkus si zapnout debug mode a podívat se, jestli náhodou něco nenahrává moc dat dohromady (např. že by nějakej SQL dotaz trval nezvykle dlouho). Ale pozor, může to klamat, zapnutí debug módu samo o sobě zapřičiní hodně velký zpomalení, protože se tam zobrazuje celkem hodně dat.
Teoreticky by tam mohl být problém s Javascriptem, ale jakmile by jsi např. znovunačetl stránku, mělo by to být zase Ok. To znamená, pokud to zpomalení trvá i po reloadech, Javascript by problém být neměl.
22. čvc 2019 11:42 - 22. čvc 2019 14:55 #140507
Odpověď od Joom
Začátečník
Ahoj, můžeš se trochu podívat? Moc mě nenapadá kde přesně hledat problém. Vím, že se dobře orientuješ a může to být třeba jen drobnost.
V administraci je těch dat moc.
Joomla! konzole ladění chyb
V administraci je těch dat moc.
Joomla! konzole ladění chyb
22. čvc 2019 11:52 #140508
Myslím, že screenshoty by byly lepší, protože debug mode je graficky zpracovanej (s barvama a progress barem, což výrazně usnadní práci a je přehledný).
Každopádně ty by jsi si měl udělat např. screenshoty v době, kdy to jede Ok a pak, když je to pomalý a porovnat, pokud by tam nebyl rozdíl, pak hledat jinde.
Odpověď od H13

Admin

Každopádně ty by jsi si měl udělat např. screenshoty v době, kdy to jede Ok a pak, když je to pomalý a porovnat, pokud by tam nebyl rozdíl, pak hledat jinde.
22. čvc 2019 12:42 #140510
Odpověď od Joom
Začátečník
Ahoj, problém je, že to jelo OK a já nepojede dokud na to nepřijdu. Proto jsem tě požádal o mrknutí okem, co se ti tam nemusí zdát. Přijde mi to totiž jako záhada.
22. čvc 2019 12:51 - 22. čvc 2019 14:55 #140511
Odpověď od Joom
Začátečník
Třeba jen vstup do administrace ukazuje tyto údaje (už tady to je pomalé). Je Application: afterRoute v pořádku a kde popř. hledat problém? Děkuji. Slávek
Code:
Čas: 5.88 ms / 5.88 ms Paměť: 0.610 MB / 0.98 MB Application: afterLoad
Čas: 79.92 ms / 85.80 ms Paměť: 6.019 MB / 7.00 MB Application: Before Access::preloadComponents (all components)
Čas: 0.86 ms / 86.66 ms Paměť: 0.060 MB / 7.06 MB Application: After Access::preloadComponents (all components)
Čas: 0.03 ms / 86.69 ms Paměť: 0.000 MB / 7.06 MB Application: Before Access::getAssetRules (id:1 name:root.1)
Čas: 1.02 ms / 87.71 ms Paměť: 0.032 MB / 7.09 MB Application: After Access::getAssetRules (id:1 name:root.1)
Čas: 4.46 ms / 92.17 ms Paměť: 0.136 MB / 7.22 MB Application: afterInitialise
Čas: 381.06 ms / 473.23 ms Paměť: 2.641 MB / 9.87 MB Application: afterRoute
Čas: 1.79 ms / 475.02 ms Paměť: 0.014 MB / 9.88 MB Application: beforeRenderComponent com_login
Čas: 6.75 ms / 481.77 ms Paměť: 0.221 MB / 10.10 MB Application: beforeRenderModule mod_login (Login)
Čas: 23.72 ms / 505.49 ms Paměť: 0.820 MB / 10.92 MB Application: afterRenderModule mod_login (Login)
Čas: 1.87 ms / 507.35 ms Paměť: 0.000 MB / 10.90 MB Application: afterRenderComponent com_login
Čas: 1.72 ms / 509.07 ms Paměť: 0.004 MB / 10.91 MB Application: afterDispatch
Čas: 6.16 ms / 515.24 ms Paměť: 0.135 MB / 11.04 MB Application: afterRender
22. čvc 2019 18:31 #140515
Odpověď od klucon

Pokročilý uživatel
Ahoj,
Nejsem si tim uplne jisty, ale neco podobneho sem mel take.
Podle tveho debug screenu bych to chapal tak, ze se ti v jednu chvili snazi strasne moc komponentu a pluginu overit aktualizace (mod_quickicon).. tobe to zacne reagovat az ve chvili, kdy ti to skutecne vse overi ze a naskoci ti v levem panelu oznameni bud o dostupnosti nove verze a nebo to napise, ze mas vse aktualni... pak to zacne teprve nacitat to, co si prejes ty..
Moje prvni otazka zni, zda mas joomla system na nejnovejsi verzi a zda jsou vsechny tve nainstalovane skutecne dostupne pro tvou verzi systemu Joomla...
Jde o to (ma zkusenost), ze sem mel nejnovejsi joomlu ver 3.x, ale komponenta byla psana pro joomla 2.5 a to byl muj kamen urazu.. s tim souvisi ten preload
Nejsem si tim uplne jisty, ale neco podobneho sem mel take.
Podle tveho debug screenu bych to chapal tak, ze se ti v jednu chvili snazi strasne moc komponentu a pluginu overit aktualizace (mod_quickicon).. tobe to zacne reagovat az ve chvili, kdy ti to skutecne vse overi ze a naskoci ti v levem panelu oznameni bud o dostupnosti nove verze a nebo to napise, ze mas vse aktualni... pak to zacne teprve nacitat to, co si prejes ty..
Moje prvni otazka zni, zda mas joomla system na nejnovejsi verzi a zda jsou vsechny tve nainstalovane skutecne dostupne pro tvou verzi systemu Joomla...
Jde o to (ma zkusenost), ze sem mel nejnovejsi joomlu ver 3.x, ale komponenta byla psana pro joomla 2.5 a to byl muj kamen urazu.. s tim souvisi ten preload
Poděkovali: Joom
22. čvc 2019 19:27 - 22. čvc 2019 19:30 #140516
Odpověď od Joom
Začátečník
Ahoj, přesně takhle jsem přemýšlel. Proto jsem vše aktualizoval a pak ještě postupně vypínám všechny rozšíření. Tedy mám systém Joomla v nejnovější verzi. To, co mám na webu je legální a okamžitě aktualizované. Vše od známých vývojářů a firem. Tedy rozšíření s podporou a pravděpodobně i pro poslední verzi RS. Myslíš, že by pomohlo zakázat aktualizace?
Co mě fakt zaráží, že už jsem se několikrát s podobným problém setkal, ale měl jsem za to, že způsobuje RSFirewall. Když jsem vypnul aktivní scanner a pár dalších věcí tak vše už běželo rychleji. Tady to však stále nepomáhá. Přitom jsem teď web rozjel i z poslední bezproblémové zálohy, ale stále mám stejný problém s rychlostí v administraci. Na webu mám formuláře od RSJoomla, ale upravit formulář, který je jídelním lístkem na 14 dnů trvá několik hodin (dříve 20 minut). Ale není problém jen v komponentě. Např. už při snaze se přihlásit do administrace, to trvá neskutečných 20 vteřin. Pritom tady, na rozdíl u některých jiných webů nemám problém s tím, že by mi vypršel časový limit.
Díky za radu.
Co mě fakt zaráží, že už jsem se několikrát s podobným problém setkal, ale měl jsem za to, že způsobuje RSFirewall. Když jsem vypnul aktivní scanner a pár dalších věcí tak vše už běželo rychleji. Tady to však stále nepomáhá. Přitom jsem teď web rozjel i z poslední bezproblémové zálohy, ale stále mám stejný problém s rychlostí v administraci. Na webu mám formuláře od RSJoomla, ale upravit formulář, který je jídelním lístkem na 14 dnů trvá několik hodin (dříve 20 minut). Ale není problém jen v komponentě. Např. už při snaze se přihlásit do administrace, to trvá neskutečných 20 vteřin. Pritom tady, na rozdíl u některých jiných webů nemám problém s tím, že by mi vypršel časový limit.
Díky za radu.
22. čvc 2019 20:59 #140517
Odpověď od H13

Admin
Co se týče screenshotu a SQL dotazů, tam to vypadá vše OK, nic výrazně zpomalující. Zkus si ještě např. v Google Chrome v Developer Tools podívat na záložku "Network", jestli se tam něco neděje, když se to zrovna zpomalí (např. čekání na nějakej dotaz, ajax, atd.) :idea:
22. čvc 2019 22:27 #140520
MiniJoomla! - www.minijoomla.cz - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla
Odpověď od Rudolf

Joomla Expert
Při tomto problému u jednoho webu klienta byla zahlcená DB == session tabulka měla 2GB.
Stačilo ji vymazat a administrace běžela zázrakem opět rychle.
P.S.
Pluginy na zjištění aktualizace skutečně zpomalují prvotní načtšní administrace, já je vypínám a zapínám až je potřebuji.
Dtto vypínám scanner RSJoomla, protože jestli je aktuální joomla atd jsem projel jednou na začátku a hodnocení nepotřebuji pořád sledovat == na sledování mám jiné lepší nástroje.
Stačilo ji vymazat a administrace běžela zázrakem opět rychle.
P.S.
Pluginy na zjištění aktualizace skutečně zpomalují prvotní načtšní administrace, já je vypínám a zapínám až je potřebuji.
Dtto vypínám scanner RSJoomla, protože jestli je aktuální joomla atd jsem projel jednou na začátku a hodnocení nepotřebuji pořád sledovat == na sledování mám jiné lepší nástroje.
MiniJoomla! - www.minijoomla.cz - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla
22. čvc 2019 23:02 #140521
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong

Moderátor
Také se přikláním k názoru podívat se na databázi.
Kdysi jsem spatlal návod na opravu Joomly a ten podobné stavy z valné většiny řeší www.joomlaportal.cz/jak-zacit/632-univer...ava-instalace-joomly
Kdysi jsem spatlal návod na opravu Joomly a ten podobné stavy z valné většiny řeší www.joomlaportal.cz/jak-zacit/632-univer...ava-instalace-joomly
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
24. čvc 2019 20:24 #140534
Odpověď od Joom
Začátečník
Ahoj, diky všem za snahu poradit
Databáze je aktuální a jen několik měsíců stará verze. Problém z ničeho nic zmizel, ale i tak to projdu a podívám se na vše tady uvedené. Když něco najdu dám jsem informaci. Ještě jednou díky za reakce. Potěšilo mě to