image resize v perexu
mmchd: záměrem je aby vzhled, tedy front page byl na noví stránce která by měla být responzivní, podobně jako na té staré, já detinsky myslel že jenom nahodím novou šablonu na ten starý web a vystaráno, skusil jsem top a skoro se po..., celé špatně totálně rozebraný, tak jsem nahodil zálohu a skouším to na subdoméně, kde se mi jak sami vidíte nedaří, zkoušel jsem pár free responsivních šablon, no u všech to vypadá takhle, jenou u default šablony joomla ne,
každopádně děkuji za rady, jdu dělat pokusy.

pánové, moc moc děkuji, kdyby jse mi td viděli velikost hlavy, padne vám brada, skusím se v tom "porýpat"............
Po pravdě řečeno, se Vám vůbec nedivím... Kvůli takové maličkosti se tu sejdou čtyři varianty a každá pomalu jiná. Ono má skoro vše kolem webů mnoho řešení, ale proč si to dělat složitější, že ano.
Pokud bude automaticky fungovat (mělo by dle dokumentace) vytvoření souboru /templates/{složka šablony}/css/custom.css, tak rady ohledně LESS úplně ignorujte. Zbytečně složité a Vám to nic nepřinese. Stejně tak budou na první pohled fungovat všechny CSS zápisy co zde padly, ale věřte mi, že stačí ten můj a například poslední variantu s tím nastavit 100% šířku pro všechny obrázky na webu ani nezkoušejte, jinak Vás čekají další nečekaná překvapení. Ještě bych však zapátral po tom, co psal R. Baláš, že tam ten zápis vlastně máte a jen se u Vás z nějakého důvodu neaplikuje. Možná jste někde změnil třídu a proto tomu tak je.
Avšak...
Tipuji, že s CSS a Joomla! šablonami nemáte asi moc zkušeností, tudíž pouštět se do překopání webu na zbrusu nové šabloně bude chtít dost času a trpělivosti. Pokud se však snažíte docílit původního designu a jde Vám jen o lepší responsibilní zobrazení, tak nevím, jestli nová šablona a její kompletní překopání je ten správný způsob... A zejména pro začátečníka, pokud jím jste...
Na ostrém webu vidím, že nyní máte nějaké responsivní zobrazení pomocí Mobile Joomla!. Pokud Vám toto univerzální řešení nevyhovuje (nevypadá to moc pěkně, to je fakt), tak doporučuji tuto funkci vypnout, přečíst si nějaký článek o základech CSS a zejména o tom, jak docílit responsivního chování (což je po osvojení CSS hračka). Udělat z jednoduchého (na první pohled vypadá web / šablona jednoduše) neresponsivního webu responsivní, může být klidně otázka 50-ti řádků v CSS, to mi věřte.
Pokud půjdete cestou nové šablony, tak bych se jí fakt nesnažil změnit design na úplně odlišný a prostě postavil design nový. Pokud si však vyberete šablonu postavenou na nějakém frameworku (jako je ta Purity), tak se s ní musíte naučit a pročíst si pořádně dokumentaci (je s tím obvykle trošku více práce než s "čistou" šablonou bez framewroku). Aktuální šablona, co máte na ostrém webu, bych řekl, že je právě klasická šablona pro Joomla! bez frameworku. Tzn. jen CSS a možná nějaké přetížené layouty v HTML.

edit: no když se kouknu na tu stránku v mobilu, nevím si dost dobře představit, jak by se ty dva stloupce v něm zobrazili, takhle to nevypadá špatně, jenom je škoda že postranní moduly se zobrazí naposled, když tam dám moduly se zápasy mněli by se zobrazit před články, no zabojuji
Ernst napsal: mrknul jste se na tohle? www.joomlaportal.cz/jak-zacit/649-styly-pro-uplne-zacatecniky
jo to video jsem viděl a v předchozím příspěvku ho i chválil

Každý design lze vylepšit o responsivitu a záleží je na požadavcích (jaké informace chcete mít na jak velkých zařízeních zobrazené, v jakém pořadí, jak velké písmo, apod.). Pak už jen stačí v šabloně aktivovat zobrazení pomocí jednoho řádku v hlavičce HTML stránky a zapisovat požadované CSS zápisy do libovolného CSS skriptu a omezit tyto podmínky pomocí Media Query (ideální je si na to vytvořit nový CSS skript a načítat ho jako poslední, ale není nutné). Někdy je nutné i prohodit na stránce v HTML kde se přesně co do stránky vykresluje, ale to už bych řešil při konkrétním požadavku. Například to, že se na tom testovacím webu zobrazují ty dva postranní moduly až na konci (na mobilu) je tím, že jsou v kódu vygenerované až po obsahu stránky (za blogem).
Radím Vám zahodit tento nový web, zkopírovat si tam ten původní, vypnout Mobile Joomla! a vrhnout se na úpravy přímo v CSS. Kromě toho, že se nebudete trápit s novou šablonou, tak se i mnohem lépe naučíte a pochopíte, jak funguje CSS. Není na tom vážně nic složitého a základy máte klidně za den v merku

Stavět něco na šabloně, která funguje na tom si jen správně naklikat, tak z toho o CSS nepochopíte prakticky vůbec nic. A pokud se Vám tento způsob líbí, tak když už, tak bych možná doporučil stavět novou šablonu nad původním webem. Tzn. kopie původního webu 1:1 na test a tam nainstalovat novou šablonu a "opravovat" zobrazení. Píšu to v uvozovkách, protože ono to nemusí být rozbité, jen je to potřeba nějak nastavit. Takto jste postupoval vlastně na začátku, ale pak jste od toho upustil

Tak jako tak, věřím, že méně práce zabere úprava původního webu a ještě se něco přiučíte

ivan napsal:
Ernst napsal: mrknul jste se na tohle? www.joomlaportal.cz/jak-zacit/649-styly-pro-uplne-zacatecniky
jo to video jsem viděl a v předchozím příspěvku ho i chválil, jenom jsem si chtěl podle něj změnit velikost fontu třeba nadpisu článku, podle videa jsem to našel v prozkoumání kódu (DevTools) a podařilo se mi to i upravit, ale nedokážu to najít kde je to v šabloně, kterej soubor to je
už jsem to našel přes FTP, ale možnost , že zmenším velikost nadpisu H2 z 35 na 25 se mi zdá nedobrá, nenašel jsem ale kde změnit nadpisi článku na H3, co se mi zdá čistější řešení
ivan napsal:
jo to video jsem viděl a v předchozím příspěvku ho i chválil, jenom jsem si chtěl podle něj změnit velikost fontu třeba nadpisu článku, podle videa jsem to našel v prozkoumání kódu (DevTools) a podařilo se mi to i upravit, ale nedokážu to najít kde je to v šabloně, kterej soubor to je
Já jsem vám psal: Vím, že v tuto chvíli se načítá soubor /t3-assets/dev/9/templates.purity_iii.less.bootstrap.less.css, tak si to doplňte tam na konec.
Je sice nevhodné dávat to do tohoto souboru, lepší by bylo do custom.css, ale já tu šablonu nemám, neznám tak neporadím.
¨
Na tom původním webu můžete psát na konec souboru /templates/target/css/styles.css, ale zase nevím jaká je tam šablona.
Ale to joomla neumí, to může umět šablona a často to umí, nevím zda to umí tahle.možnost , že zmenším velikost nadpisu H2 z 35 na 25 se mi zdá nedobrá, nenašel jsem ale kde změnit nadpisi článku na H3, co se mi zdá čistější řešení
Máte v podstatě 3 možnosti.
1. Opravdu si v css změnit velikost H3, ale jen v článku blogu, např:
3. změnit si v přepisu php v šabloně, že mají být titulky H3 (otázka pěti minut)

Máte tři možnosti:
ad 1) Upravit původní šablonu tak, aby byla responsivní.
ad 2) Nainstalovat novou šablonu vedle původní a přizpůsobit ji obsahu.
ad 3) Nainstalovat si novou šablonu na čistý web, nějak si ji připravit a pak ji aplikovat na původní web.
Bod 1) zavrhujete, protože nerozumíte moc CSS. Určitě už nějaké zkušenosti máte a tak si myslím, že to je nesmysl to zavhrnout, protože zase tolik těch znalostí mít nepotřebujete. A jak jsem psal, může to být jen pár desítek nových řádků v CSS.
Bod 2) jste zkoušel, ale lekl jste se jak to vypadá. To může být opět otázka pouze pár kliků v šabloně a nebo pár úprav v CSS, ale to záleží hlavně na použité šabloně. Pokud jdete z jednoduché HTML šablony na nějakou komplexní postavenou na frameworku, tak to může být složitější. Což je Váš případ.
Bod 3) nyní u Vás vede, ale přijde mi to jako nejhorší možnost hlavně i z toho důvodu, že si asi neuvědomujete, že nakonec stejně tu šablonu budete muset přenést na web s ostrými daty a prakticky se ocitnete v bodě 2)

Navíc pokud stále platí, že chcete design jako na starém webu, tak Vás jistě čeká nemálo práce s přepracováním stávajícího designu šablony. V bodě jedna nemusíte nic měnit.
Vaše narážka na to, že se budete na vše ptát je na místě, ale jak zatím diskuse postupuje, tak se obávám, že se budete ptát dost ať se vzdáte kteroukoli cestou. Možná ne, nechci se Vás dotknout, ale myslím si to.
Pokud se vydáte první cestou, tak absolutně nemám problém, po tom co si někde uděláte kopii webu, udělat prvotní rychlý průzkum, nastavit vše potřebné pro podporu responsivity (je potřeba i trošku HTML upravit, ale tím jsem Vás nechtěl zatím zatěžovat) a vložit základní CSS. Vy z toho pak můžete vyjít a detaily si třeba doladíte už sám...
Diskuse tu samozřejmě není od toho, aby Vám někdo vyřešil všechny problémy typu - výměna šablony. Každý se musí snažit a nebo si případně někoho zaplatit. Ale pokud je potřeba postrčit někoho například tím základem v CSS, tak s tím nemám problém. Lepší než to týden řešit v diskusi a vysvětlovat co, kde a proč

PS:Já jdu teď pryč, ale pokud to chcete zkusit po mém, tak založte druhou kopii a pošlete mi údaje na FTP a raději i do adminu přes mail. To Vás nic nestojí a můžete pokračovat na aktuálním testu

já už jen zareaguji na tohle:
Já jsem vám psal: Vím, že v tuto chvíli se načítá soubor /t3-assets/dev/9/templates.purity_iii.less.bootstrap.less.css, tak si to doplňte tam na konec.
JInak podle mne je to o tom, co jsem si taky prošel, že jsem se musel v Easysoftware naučit základy css a less a různé typy frameworků a typy šablon, abych na helpdesku mohl opravovat weby rovnou a nezatěžovat programátory a kodéry == musel jsem se to sám naučit, žádná diskuse mě nepomohla. Diskuse mě mohla již jen nasměrovat, jak píše Pavel Vakeš, což s úspěchem dělalo fórum na Joomlart.
A další rady zde již osobně považuji za ztrátu Vašeho času

Takže držím pěsti při samostudiu nebo si třeba někoho objednáte aby Vám to nakódoval.
Moje úprava určitě bude fungovat neb jsme si ji implementoval na Váš obsah a bylo to ok.
Rudolf
MiniJoomla! - www.minijoomla.cz - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla
Rudolf - minijoomla.org napsal: Takže držím pěsti při samostudiu nebo si třeba někoho objednáte aby Vám to nakódoval.
Moje úprava určitě bude fungovat neb jsme si ji implementoval na Váš obsah a bylo to ok.
Rudolf
Zdravím, tak jsem se skusil podívat na pár videí na youtube ohledně responsivity šablovy za pomocí kódu css a bootstrapu. Fakt to nevypadá tak zložitý, jenom tu nastává takovej problém, že člověk neví kde, ve kterém souboru to upravovat. Šablóny už jsou natolik rozvětvený, že začátečník v téhle problematice má problém, neboť neví kam sahnout. Ale skutečně dekuji za váš čas a vaše rady. Sice jsem sa s problémem responsivity mého webu nikam neposunul, no načerpal jsem aspoň pár informací. Ona totížto ani ta JA Purity nefunguje jak by měla (aspoň mně se to nadaří) a na dotaz z jejich fóra človek čeká hodně dlouho. Děkuji všem.