Přihlásit se

nový PB Nicepage

05. led 2019 15:49 #138542
nový PB Nicepage od Vráťa
Nováček
Ahoj, nemáte někdo zkušenost s novým page builderem Nicepage ? Je to volný pokračovatel Artisteeru a je to vlastně theme builder i page builder, ve formě desktop i rozšíření pro Joomla. Vím že spousta lidí tady page buildery neuznává, ale já se bez nich neobejdu. V poslední době jsem hodně používal SP Page Builder od JoomShaperu, ale když si teď prohlížím a zkouším Nicepage, tak mi to přijde o krok dál oproti ostatním. Ale teprve se s Nicepage seznamuju, co to všechno dělá a jak to funguje...
Poděkovali: Speedi

19. led 2019 21:28 - 19. led 2019 21:32 #138643
Odpověď od Speedi
Uživatel
Ahoj, taky zkouším a poznávám..
Můžeme o tom pokecat podrobněji?
Díky.

20. led 2019 19:06 #138645
Odpověď od Rudolf
Joomla Expert
A tady můžete poznávat další Page Builder :)

www.joomlart.com/blog/t4-joomla-page-builder-preview

MiniJoomla! - www.minijoomla.cz - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla
Poděkovali: Vráťa

21. led 2019 10:20 #138646
Odpověď od Vráťa
Nováček

Speedi napsal: Ahoj, taky zkouším a poznávám..
Můžeme o tom pokecat podrobněji?
Díky.

Jak to myslíš, pokecat? Jestli se chceš zeptat na něco podrobnějšího tak se ptej, když budu vědět odpovím ;-)

21. led 2019 10:46 #138647
Odpověď od Vráťa
Nováček

Rudolf Baláš napsal: A tady můžete poznávat další Page Builder :)

Díky za tip, podívám se na to.
Nicepage je zatím v beta verzi, takže spousta věcí běžných v jiných page builderech tam zatím není, tvůrci je slibují dodělat v dohledné budoucnosti. Co se mi ale líbí už teď a s čím sem se zatím jinde nesetkal, je práce s vrstvama a možnost overlapingu, tedy přesouvání prvků přes sebe, všechno live drag and drop, připomíná mi to spíš práci s grafikou v InDesignu než webový page builder, což je mi sympatický ;-)
Jinak tedy aktuálně jsem začal používat Gridbox Pro, jsem s ním mnohem víc spokojený než s SP Page Builderem Pro. Zkoušel jsem ještě Quix, ale ten mě vůbec neoslovil.

21. led 2019 23:51 #138652
Odpověď od Cony
Moderátor

vrtaak napsal: Co se mi ale líbí už teď a s čím sem se zatím jinde nesetkal, je práce s vrstvama a možnost overlapingu, tedy přesouvání prvků přes sebe, všechno live drag and drop, připomíná mi to spíš práci s grafikou v InDesignu než webový page builder, což je mi sympatický ;-)

A přesně toho bych se spíš bál, než to uvítal. Vznikne z toho dost pravděpodobně absolutní pozicování s hromadu výjimek pro responsivu a množstvím CSS (možná i inline) stylů.

22. led 2019 01:30 #138653
Odpověď od Rudolf
Joomla Expert
Já bych jim tu radost nekazil :)

Je třeba se podívat na to z jiného pohledu - jsem jen administrátor, který neprogramuje a tak používám page builder, abych mohl nabízet službu "udělám web".

Já to vidím jako záslužnou činnost a držím jim palce, protože obslouží zákazníky, na které já nejsme schopen dosáhnout.

Hlavní je, že to mají na joomla a časem z nich může vzniknout můj zákazník :)

22. led 2019 13:44 - 22. led 2019 13:49 #138661
Odpověď od radek
Zkušený uživatel

Rudolf Baláš napsal: A tady můžete poznávat další Page Builder :)

Ten neni novej a ma uz peknych par let za sebou. Navic je velice jednoduchej na ovladani a funguje velice dobre. A jen pro doplneni, ja treba nikohó neobsluhuju. Delam si joomlu pro sebe a max pro par znamych zdarma.

22. led 2019 15:41 #138662
Odpověď od Cony
Moderátor

Rudolf Baláš napsal: Je třeba se podívat na to z jiného pohledu - jsem jen administrátor, který neprogramuje a tak používám page builder, abych mohl nabízet službu "udělám web".

B) Já to chápu, každý si tou cestou musí projít sám. Já jen, že já samozřejmě, asi jako každý, na podobných makerech začínal také, a postupem času jsem zjistil, že co si prostě člověk neudělá sám, to nemá... A zrovna to absolutní pozicování, teď už si nepamatuji co to používalo, tuším snad kdysi Dreamveawer, bylo hodně velké zlo co se výsledku týče...

22. led 2019 17:04 #138664
Odpověď od Vráťa
Nováček

radek napsal: Ten neni novej a ma uz peknych par let za sebou. Navic je velice jednoduchej na ovladani a funguje velice dobre. A jen pro doplneni, ja treba nikohó neobsluhuju. Delam si joomlu pro sebe a max pro par znamych zdarma.

Já sem pochopil že ten odkaz je na novej T4 pagebuilder, kterej bude teprve v průběhu ledna v preview verzi...
Vyzkoušel jsem ten stávající PB od JoomlArtu a nijak mě nenandchnul. V momentě, kdy jsem narazil na nastavování hodnot pro padding a margin pomocí možností jako "small - medium - big", namísto přesných čísel, jsem to vzdal...

22. led 2019 17:17 #138666
Odpověď od Vráťa
Nováček

Cony napsal:

vrtaak napsal: Co se mi ale líbí už teď a s čím sem se zatím jinde nesetkal, je práce s vrstvama a možnost overlapingu, tedy přesouvání prvků přes sebe, všechno live drag and drop, připomíná mi to spíš práci s grafikou v InDesignu než webový page builder, což je mi sympatický ;-)

A přesně toho bych se spíš bál, než to uvítal. Vznikne z toho dost pravděpodobně absolutní pozicování s hromadu výjimek pro responsivu a množstvím CSS (možná i inline) stylů.

Tady je to k vidění live, můžete posoudit sami, jestli je v kódu nějakej bordel nebo ne ;-)
nicepage.com/Editor/Page/Preview/24552

22. led 2019 17:28 #138668
Odpověď od Vráťa
Nováček

Rudolf Baláš napsal: Já bych jim tu radost nekazil :)

Je třeba se podívat na to z jiného pohledu - jsem jen administrátor, který neprogramuje a tak používám page builder, abych mohl nabízet službu "udělám web".

Přesně tak:-) Na pagebuildery se dívám z pohledu grafika a ne programátora, protože programátor nejsem, weby dělám pro sebe a nejbližší okolí. A když potřebuju něco složitějšího, mám na to lidi ;-)

25. dub 2021 09:31 #144244
Odpověď od martin
Uživatel
Ahojte všetci mam taky problem s Nice Page :( neviem ako sa mi to stalo ale zápati v Nice Page sa mi akoby strojnasobilo teda je to tam tri krat a teras neviem ako to odstranit. a na webe to vypada super velke. neviem to tak opisat pozrite si obrazky
Přílohy:

25. dub 2021 12:46 - 25. dub 2021 12:49 #144246
Odpověď od Rudolf
Joomla Expert
Nepoužívám,
ale pokud máte zaplacený support, obrátil bych se nejdříve na ně.
Nebo počkejte zda sem někdo napíše, co NicePage používá

OT:
mimochodem, měl jsem s ním co do činění u jednoho zákazníka a horší PB pro použití s moduly a komponenty z joomla jsem neviděl :)
Nepoužitelné následně z důvodu rich snippets, SEO...
Hodí se na weby pro osobní použití bez požadavků na optimalizaci a hodnocení od Google.
A ten zákazníkův web dávám jako odstrašující příklad všem kdo uvažují o nasazení NicePage na firemní stránky. (vlastně děkuji za jeho ego a možnost ho takhle prezentovat).

25. dub 2021 12:55 #144247
Odpověď od martin
Uživatel
už som to vyriešil. nice page použivam preto lebo neovladam programovacie jazyky akon je PHP JAVA CSS atd.