Přihlásit se

Joomla 5.0.1 a 4.4.1 bezpečnostní vydání (29 lis 2023)

Joomla 5.0.1 a 4.4.1 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 4.x. a 5.x.

Update spadlého webu

14. dub 2018 13:20 #135141
Update spadlého webu od Petr Voborník
Uživatel
Server (vlastní s Windows 2012), na kterém mimo ostatních webových aplikací, běžel i jeden z mých webů vytvořený v Joomle 2.5 (IIS + MySQL) nedávno odešel do věčných lovišť. Po migraci na nový server (Windows 2016) se podařilo vše rozběhnout a obnovit, kromě tohoto jediného webu. Problém bych viděl ve skoku PHP (přes IIS) či MySQL na nejnovější verze. Web zobrazuje jen prázdnou šablonu stránky, do administrace se nejde přihlásit, ale nějaká komunikace s DB tam určitě probíhá. Nicméně jak takovýto web updatovat na novější Joomlu, která by s posledním PHP i MySQL fungovala jistě dobře (jiný web v Joomla 3+ běží v pořádku)? Mám zálohovanou složku se zdrojáky webu a MySQL export celé databáze (ten druhý novější web s tímto obnovit šel). Víte někdo jak na to?
Zkoušel jsem to upgradovat jako u Moodle, tj do stávajících zdrojáků nahrát ty nové, přepsat vše, což u Moodle pozná, updatne si DB a jede na nové verzi. Tady to ale neprošlo, jen to opakovalo, ať smažu instalační složku. Smazal jsem a nešlo už vůbec nic, tak jsem to zase zatím vrátil, alespoň do té prázdné šablony.

14. dub 2018 17:03 #135142
Odpověď od Bong
Moderátor
Ne moc vám rozumím, ten web je už migrovaný na J3 nebo pořád J2.5? Ale všeobecně:

Jestli máte nějakou instalaci Joomly, byť s poškozenými či chybějícími soubory a databází, mělo by stačit soubory, složky a databázi nahrát na web.
Následně přepsat složky a soubory shodnou verzí z originálního plného instalačního balíčku (kromě složky installation).
Přejmenovat nebo smazat .htaccess a upravit všechny potřebné parametry v souboru configuration.php, podle nového hostingu.

Pak by mělo být možné se do administrace přihlásit.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

14. dub 2018 20:40 #135143
Odpověď od Petr Voborník
Uživatel
Je to stále verze 2.5. Soubory webu i databázi mám kompletní a asi by to i běželo, ale už nemám server s odpovídající Jomlou 2.5 podporovanou starší verzi PHP a MySQL.
Vnukl jste mi ale nápad nainstalovat si nějaký virtuální počítač se starším SW, tam to rozchodit, pak updatovat klasickou cestou a novou verzi vykopírovat na produkční server. Bude to asi docela pracné, ale nic lepšího už mě asi nenapadne.
Díky

14. dub 2018 20:54 #135144
Odpověď od Bong
Moderátor
Žádné virtuální počítače nepotřebujete. Prostě si stáhněte třeba UwAmp (ten nemusíte ani instalovat) a máte potřebné local prostředí přímo na vašem PC během pár minut.

Pak proveďte kroky, které jsem psal předtím.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

Powered by Fórum