Nefunkční čeština
23. říj 2017 12:38 #132697
Dobrý den, rád bych se zeptal zkušených uživatelů, kde může být chyba, když po nastavení defaultního jazyka na český, web stále jazyk nepřepne. Zůstává stále v EN . J 3.8.1. a cs_CZ 3.8.1.1. Děkuju za případné podněty.
23. říj 2017 13:00 - 23. říj 2017 13:01 #132698
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong

Moderátor
Jazyk nastavíte zvlášť pro administraci (Jazyky: Instalované (administrátor)) a zvlášť pro stránky (Jazyky: Instalované (veřejná část)).
Toto nastavení je globální a výchozí pro všechny uživatele, kteří nejsou přihlášeni a pokud ano, tak nemají nastavený specifický jazyk pro Jazyk administrace a Jazyk stránek ve svém profilu.
Zobrazený Jazyk stránek může být ovlivněn (i pro nepřihlášené uživatele) také použitým prohlížečem, nebo lokalitou odkud se uživatel připojuje.
Toto nastavení je globální a výchozí pro všechny uživatele, kteří nejsou přihlášeni a pokud ano, tak nemají nastavený specifický jazyk pro Jazyk administrace a Jazyk stránek ve svém profilu.
Zobrazený Jazyk stránek může být ovlivněn (i pro nepřihlášené uživatele) také použitým prohlížečem, nebo lokalitou odkud se uživatel připojuje.
23. říj 2017 13:08 #132701
Odpověď od pcandsat
Začátečník
Pěkné odpoledne, děkuju za reakci.
V administrátorské části je čeština v pohodě. Jen jsem si všiml, že v rozšíření/správce jazyků/jazyky obsahu čeština chybí, je tam pouze EN. Přitom v nainstalovaných jazycích čeština je, jak ve veřejné části tak administrace nastavena jako defult.
V administrátorské části je čeština v pohodě. Jen jsem si všiml, že v rozšíření/správce jazyků/jazyky obsahu čeština chybí, je tam pouze EN. Přitom v nainstalovaných jazycích čeština je, jak ve veřejné části tak administrace nastavena jako defult.
23. říj 2017 13:58 - 23. říj 2017 14:13 #132702
Odpověď od Bong

Moderátor
Jazyky obsahu potřebujete mít nastavené pouze v případě vícejazyčných stránek. Klidně to pustte z hlavy.
23. říj 2017 14:17 #132704
Odpověď od pcandsat
Začátečník
Rozumím, tak tam chyba nebude. Pak nevím, co může mít na zobrazení čštiny jště vliv.
23. říj 2017 14:32 #132705
Odpověď od Bong

Moderátor
A kde vám tedy ta čeština nechodí? Ve frontendu?
A díváte se jako nepřihlášený uživatel?
Jazyky: Instalované (veřejná část) máte nastavenu češtinu jako výchozí jazyk?
V nastavení položek menu, modulech, článcích,... jste si neměnil nastavení Jazyka? Máte mít jazyk nastaven "Všechny", tedy pokud opravdu nevytváříte vícejazyčné stránky...
A díváte se jako nepřihlášený uživatel?
Jazyky: Instalované (veřejná část) máte nastavenu češtinu jako výchozí jazyk?
V nastavení položek menu, modulech, článcích,... jste si neměnil nastavení Jazyka? Máte mít jazyk nastaven "Všechny", tedy pokud opravdu nevytváříte vícejazyčné stránky...
23. říj 2017 14:47 #132706
Odpověď od pcandsat
Začátečník
Ano, ve frontendu. Dívám se jako nepřihlášený uživatel.
Čeština je výchozí jak pro veřejnou část tak administrace.
V nastavení položek menu,modulech i článcích je nastavení jazyka "Všechny". Další možností nastavení jazyka je tam pak angličtina. Ale všude je nastaveno "Všechny".
Čeština je výchozí jak pro veřejnou část tak administrace.
V nastavení položek menu,modulech i článcích je nastavení jazyka "Všechny". Další možností nastavení jazyka je tam pak angličtina. Ale všude je nastaveno "Všechny".
23. říj 2017 15:06 #132707
Odpověď od Cony

Moderátor
A co přesně není přeložené? Není to třeba součást šablony, které češtinu nemá?
23. říj 2017 15:09 #132708
Odpověď od Ernst
Joomla Expert
Pokud máte v nabídce menu, modulů atd. nabídku jazyka jen všechny a angličtina, češtinu nemáte nainstalovanou.
Zkontrolujte si to a případně češtinu doinstalujte v systém - ovládací panel - jazyky
Zkontrolujte si to a případně češtinu doinstalujte v systém - ovládací panel - jazyky
23. říj 2017 15:10 #132709
Odpověď od pcandsat
Začátečník
Čeština součástí šablony asi nebyla. Je zakoupená na templatemonster. V tom případě je potřeba vše přeložit ručně? Nastavení jazyka v systému na to nemá žádný vliv?
23. říj 2017 15:21 - 23. říj 2017 15:23 #132713
Odpověď od Ernst
Joomla Expert
ty menu a články tam máte uvedeny ve španělštině nebo ve více jazycích?
Pokud chcete, napište mi do SZ přístup do administrace, já se na to podívám
Podle stránky www.la-palma.cz/contact to vypadá, že máte joomlu zobrazenou v češtině, jen veškerý obsah je v angličtině nebo španělštině
Podle stránky www.la-palma.cz/contact to vypadá, že máte joomlu zobrazenou v češtině, jen veškerý obsah je v angličtině nebo španělštině
23. říj 2017 15:27 #132714
Španělštinu jsem stáhl, ale nikdy nepoužil. Po instalaci byla angličtina. Já přepl na češtinu.
Přístup do administrace posílám do SZ.
Děkuju
Odpověď od pcandsat
Začátečník
ernst napsal: ty menu a články tam máte uvedeny ve španělštině nebo ve více jazycích?
Španělštinu jsem stáhl, ale nikdy nepoužil. Po instalaci byla angličtina. Já přepl na češtinu.
Přístup do administrace posílám do SZ.
Děkuju