Přihlásit se

HTTPS, jak zobrazit obsah na HTTP

05. dub 2017 20:49 #130705
HTTPS, jak zobrazit obsah na HTTP od radek
Zkušený uživatel
Ahoj,

potrebuju poradit. Uz delsi dobu mam Joomlu na HTTPS. Postupne prochazim stranky, kde mam odkazy na weby s HTTP a bohuzel zatim nemaji HTTPS verze. Moje Joomla na ne kasle a nezobrazuje to spravne. Jak presvedcit muj web, aby zobrazoval bez problemu i odkazy na weby, ktery maji jen HTTP?
Nechtel bych to resit nejakym pluginem, pokud teda neco takovy je. Zatim jsem nehledal. Spis jsem si rikal, jestli neexistuje nejaky programatorsky figl. S youtube neni problem, tam to staci prepsat.

Pak se chci zeptat, jestli existuje n eco, co by umelo najit linky na externi weby z myho webu, protoze prolizat a hledat http nebo https v X clancich, je pakarna.

Dik

05. dub 2017 22:33 #130706
Odpověď od Bong
Moderátor
Když si vyexportujete tabulku databáze s články (xxx_content), pak si můžete v nějakém textovém editoru (PSPad) vesele vyhledávat, upravovat, mazat a třeba i hromadně zaměňovat řetězce HTTP(S). Pak jen stačí upravenou verzi naimportovat zpět na web

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

06. dub 2017 07:08 #130987
Odpověď od radek
Zkušený uživatel
Dik za tip. To prolizani databaze je prave to, cemu jsem se chtel vyhnout, protoze tam staci tuknout nekde mimo nebo umazat znak a je problem. Je tam potreba moc opatrnosti. Asi ale nic jinyho nezbude.

Spis bych ale potreboval resit ten hlavni problem a to je zobrazeni HTTP linku na HTTPS webu. Pokud to vubec jde.

11. dub 2017 13:40 #131028
Odpověď od H13
Admin
Co přesně znamená:

Moje Joomla na ne kasle a nezobrazuje to spravne

Co má ukazovat, a jako to ukazuje?

Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook

11. dub 2017 14:45 #131029
Odpověď od radek
Zkušený uživatel
Ahoj, uz nevim,, jak jsem to presne myslel. Je to docela dlouho, co jsem to psal a kdyz to po sobe ted ctu, tak mne to moc nedava smysl a nevzpomenu si poradne, ale asi to bylo neco v tom smyslu, ze muj web, tedy Joomla, kasle na weby, ktere maji HTTP a ja si je necham zobrazit na mem webu s HTTPS. Jako priklad uvedu video z YT, kde se video s HTTP vubec na webu s HTTPS nezobrazi.
Nebo si nechavam zobrazit v pop-up okne cizi web, ktery jede na HTTP a on se nezobrazi prave proto, ze je na HTTP.

26. dub 2017 15:44 #131141
Odpověď od Bong
Moderátor
Zkuste si, zda na vině spíš není prohlížeč.
HTTPS je zabezpečené a pokud se na webu objeví i HTTP, tedy nezabezpečené prvky, jsou tyto v prohlížeči pro zobrazení zablokovány, protože pak by stránka nebyla HTTPS.
Přesto tento smíšený obsah můžete zobrazit, pokud zabezpečení vypnete v nastavení prohlížeče.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

26. dub 2017 16:40 #131143
Odpověď od radek
Zkušený uživatel
Rozumim. Takze v podstate nepouzitelny reseni, protoze neni v mych silach presvedcit navstevniky webu, aby si vypnuli, respektive, aby si snizili zabezpeceni prohlizece. Vetsinou stejne ani nevi, ze to jde.

Takze nezbyva, nez vyckat, az vsichni prejdou na HTTPS anebo proste odkazy na weby s HTTP, nedavat.