Přihlásit se

Joomla 5.0.1 a 4.4.1 bezpečnostní vydání (29 lis 2023)

Joomla 5.0.1 a 4.4.1 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 4.x. a 5.x.

Jaký managed viruální server?

09. bře 2016 09:58 #126181
Jaký managed viruální server? od Libor Adámek
Uživatel
Dobrý den,

dospěl jsem do bodu, kdy mám udělané pro kámoše 4 weby běžící na Joomle a jeden na Prestashopu a začalo mi docela vadit, že každý web je u jiného provozovatele, protože každý má jiné nastavení a jinou administraci a zbytečně mě to zdržuje a navíc si kamarádi občas zapomenou zaplatit hosting, takže pak weby nejedou...
Jak by jste tuhle situaci levně a elegantně vyřešili?
Napadlo mě si zřídit nějaký managed virtuální server a tam to všechno přesunout.
Jaký by jste mi doporučili, popřípadě jestli je to dobrý nápad a nepřidělám si zbytečně plno práce a problémů?
Moje představa je, že se nebudu starat o funkčnost, nastavení a zálohy a jen si budu pouze instalovat weby na jedno místo, tak jak jsem byl zvyklý doteď na hosting a kámoši tímto navíc ušetří za hosting, protože ty náklady rozpočítám mezi ně.

09. bře 2016 10:49 #126182
Odpověď od radek
Zkušený uživatel
Tezko rict, jestli VMS potrebujes. Ja ho treba pouzivam, ale spis proto, ze tam jde nastavit i to, co jinde na normalnim hostingu nastavit nejde a na VPS taky ne, protoze to musis umet. U VMS nepotrebujes umet nic. Pri vyberu jsem vybiral mezi spolehlivy servery a hostingsolutions.cz. Skoncil jsem u hostingsolutions. Jsem tam uz nekolik let a lepsi hosting s podporou jsem jeste nevidel a vystridal jsem jich dost. Maji to velmi dobre vyladeny a oproti konkurenci staci podstatne mene RAM. Takze i kdyz jsou na prvni pohled o neco drazsi, tak ve skutecnosti tomu tak neni. navic majitel to ma jako konicek a udela a poradi ti i to, co ti jinde nereknou nebo si nechaji zaplatit.

Ja to pouzivam proto, ze nefunguju na Apache, ale na Nginxu a nastavit to a hlavne udrzovat to zabezpeceny nemam sanci. No a ucit se to nechci a nebudu.

Takze si musis zvazit sam, jestli to opravdu potrebujes a nestaci ti nejakej skutecnej multihosting. FUnguje to velice podobne, ale nemas tu svobodu volby a nemuzes si delat co chces. Nenastavis si tak jednoduse verze PHP, mysql, nevyberes si mezi Apache a Nginxem nevo Lightppd apod. Navic kvalitni multihosting, tim myslim s dobrou podporou prijde o neco levnej, nez VMS, ale neni to tak vzdy. Nekdy je dokonce drazsi. Vse je o potrebach a o tve volbe.
Poděkovali: Libor Adámek

Powered by Fórum