SQL Databaze
10. úno 2016 21:09 #125736
Mohl by mi prosím někdo poradit?
Mám šablonu joomla 3,x a rád bych jí dal na náš web. SQL databázi vytvořím jak?
Děkuji za radu David
Mám šablonu joomla 3,x a rád bych jí dal na náš web. SQL databázi vytvořím jak?
Děkuji za radu David
10. úno 2016 21:24 #125737
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong

Moderátor
Samotná šablona je vám k ničemu. Joomla je publikační systém, který pak využívá vzhled vaší šablony.
Pro vás, jako úplného začátečníka... Můžete si to představit jako operační systém, třeba Windows a šablona je Motiv vzhledu, který si vyberete nebo nainstalujete.
Pro vás, jako úplného začátečníka... Můžete si to představit jako operační systém, třeba Windows a šablona je Motiv vzhledu, který si vyberete nebo nainstalujete.
Poděkovali: Dave
11. úno 2016 08:53 #125743
Odpověď od Dave
Uživatel
Pokud je Joomla jako Os, mela by se dat snadno nainstalovat na FTP a pres webove rozhrani nakonfigurovat? Pak importovat zakoupenou šablonu a dle svých potřeb upravit? Nasměřujete mě co je pro tohle potřeba? Dekuji David Toman
11. úno 2016 13:27 #125746
Odpověď od Bong

Moderátor
Rámcově:
1. Potřebujete hosting s parametry vhodnými pro Joomlu. www.joomla.org/about-joomla/technical-requirements.html
2. Stáhnete si instalační soubory, nahrajete přes FTP a spustíte ve vebovém prohlížeči samotnou instalaci www.joomla.org/announcements/release-new...-3-4-8-released.html
3. Seznámíte se se základy ovládání a nainstalujete svoji šablonu. docs.joomla.org/Main_Page
4. Naplníte stránky obsahem a provozujete. Pokud vám chybí nějaká funkčnost, najdete si rozšíření... extensions.joomla.org/
Jenže stejně tak jako kterýkoli Motiv vzhledu nemůžete použít ve všech verzích Windows, tak nelze instalovat jakoukoli šablonu do jakékoli verze Joomly.
Raději nám řekněte:
O jakou šablonu se jedná? Odkaz na ní?
Jaký máte hosting?
1. Potřebujete hosting s parametry vhodnými pro Joomlu. www.joomla.org/about-joomla/technical-requirements.html
2. Stáhnete si instalační soubory, nahrajete přes FTP a spustíte ve vebovém prohlížeči samotnou instalaci www.joomla.org/announcements/release-new...-3-4-8-released.html
3. Seznámíte se se základy ovládání a nainstalujete svoji šablonu. docs.joomla.org/Main_Page
4. Naplníte stránky obsahem a provozujete. Pokud vám chybí nějaká funkčnost, najdete si rozšíření... extensions.joomla.org/
Jenže stejně tak jako kterýkoli Motiv vzhledu nemůžete použít ve všech verzích Windows, tak nelze instalovat jakoukoli šablonu do jakékoli verze Joomly.
Raději nám řekněte:
O jakou šablonu se jedná? Odkaz na ní?
Jaký máte hosting?
Poděkovali: Dave
11. úno 2016 22:25 #125757
Odpověď od Bong

Moderátor
Pokud máte hosting minimálně v tarifu Start, pak máte i databázi. Veškeré potřebné informace (adresy, přístupy k FTP a MySQL, jména, názvy, hesla,...) jste obdržel v emailu poskytovatele hostingu.
Přihlaste se také do vašeho účtu Joomlart a stáhněte si instalační balíček šablony pro Joomla 3 a případně tzv. Quickstart balíček (plná instalace Joomly + vybraná šablona + ukázková data).
Přihlaste se také do vašeho účtu Joomlart a stáhněte si instalační balíček šablony pro Joomla 3 a případně tzv. Quickstart balíček (plná instalace Joomly + vybraná šablona + ukázková data).
18. úno 2016 12:08 #125902
Odpověď od Dave
Uživatel
Moc děkuji, podařilo se mi joomlu pochopit, nainstalovat a vytvořit prvotní databází. Dostal jsem se tak až na instalaci šablony a doplňků k ni potřebných. Ale šablonu nejsem schopny uvést do takového stavu jako jsem uváděl odkaz.
Co bych měl hledat?
Sent from my iPhone using Tapatalk

18. úno 2016 15:20 #125903
Odpověď od Bong

Moderátor
To jsem vám psal: Přihlaste se také do vašeho účtu Joomlart a stáhněte si instalační balíček šablony pro Joomla 3 a případně tzv. Quickstart balíček (plná instalace Joomly + vybraná šablona + ukázková data).
Pokud tedy nainstalujete Joomlu z tohoto balíčku, dostanete přesně to co v demu. Jinak se musíte podívat do dokumentace šablony, kde je vše potřebné popsáno.
Pokud tedy nainstalujete Joomlu z tohoto balíčku, dostanete přesně to co v demu. Jinak se musíte podívat do dokumentace šablony, kde je vše potřebné popsáno.
18. úno 2016 19:26 #125911
Odpověď od Dave
Uživatel
Dobře, udělám to. Děkuji Vám.
11. bře 2016 06:08 #126213
Odpověď od Dave
Uživatel
Ještě malý dotaz.
U Wampserveru jsem vytvořil raději vše na localhost.
Je možnost vytvořit několik localhost pod wampserver? Případně jak?
Děkuji
U Wampserveru jsem vytvořil raději vše na localhost.
Je možnost vytvořit několik localhost pod wampserver? Případně jak?
Děkuji
11. bře 2016 11:07 #126218
Odpověď od Cony

Moderátor
localhost je adresa, je to na úrovni např. "joomlaportal.cz". Nejjednodušeji si tedy uděláte více instalací Joomly do podadresářů, např. localhost/joomla1, localhost/joomla2 atd...