V modulu se nezobrazují obrázky ve Firefoxu
01. úno 2016 13:04 #125588
Zdravím. Chtěl bych poradit s následujícím problémem. Na své testovací stránky jsem chtěl vložit reklamní banner. Postupoval jsem následovným způsobem. Vytvořil jsem si nový modul s názvem Reklama s vlastním obsahem. Do něj jsem pak vložil reklamní banner, což je gif animace. Poté jsem modul zveřejnil a umístil do pravého sloupce mezi další moduly. Až potud vše fungovalo bez problémů. Jak jsem však zjistil, daný obrázek a je jedno, jestli je to gif, jpg či png, se mi korektně zobrazují pouze v IE a Chrome. Ve Firefoxu zůstává okno prázdné viz přiložené obrázky. Nevíte jakým způsobem to obejít? Předem díky za podněty a rady.
01. úno 2016 13:16 #125589
Odpověď od Ernst
Joomla Expert
Bez odkazu na stránky toho moc nevykoukám, napište ho sem.
Bohužel každý prohlížeč má různé odlišnosti.
Problém může být zrovna v tom "vlastním obsahu".
Proč nepoužijete bannery přímo z joomly nebo třeba extensions.joomla.org/extension/flexbanner
Bohužel každý prohlížeč má různé odlišnosti.
Problém může být zrovna v tom "vlastním obsahu".
Proč nepoužijete bannery přímo z joomly nebo třeba extensions.joomla.org/extension/flexbanner
01. úno 2016 13:38 #125595
Odpověď od Radek Malík
Nováček
Hmmm, tak jsem zjistil zajímavou věc. Když jsem ve správci médií vytvořil vlastní adresář reklama a vložil do něj tento bannerový obrázek, tak to nešlo zobrazit. Tak jsem zkušebně vložil ten obrázek do adresáře banners, který je v joomle od instalace a najednou to zobrazit jde. Kontroloval jsem přes ftp atributy adresářů a jsou naprosto totožné. Tak nechápu proč to nejde.
01. úno 2016 13:39 - 01. úno 2016 13:41 #125596
Odpověď od Ernst
Joomla Expert
tak první poznatek:
ve firefoxu se reklama zobrazuje, v chrome ne.
v chrome to píše Failed to load resource: the server responded with a status of 404 (Not Found) - www.copytechnik.org/images/reklama/canon_iR1435.gif
to znamená, že tam ten gif není nebo není přístupný
teď po refreš se zobrazuje správně v obou prohlížečích
ve firefoxu se reklama zobrazuje, v chrome ne.
v chrome to píše Failed to load resource: the server responded with a status of 404 (Not Found) - www.copytechnik.org/images/reklama/canon_iR1435.gif
to znamená, že tam ten gif není nebo není přístupný
teď po refreš se zobrazuje správně v obou prohlížečích
01. úno 2016 13:47 #125598
Odpověď od Radek Malík
Nováček
To nenehrátí obrázku bude asi tím, jak si s tím tady hraju a měním adresy obrázků. Teď už by to mělo jít bez problémů.
01. úno 2016 13:48 #125599
Odpověď od Radek Malík
Nováček
Zjistil jsem, že ten adresář, kde je umístěna reklama, se nesmí jmenovat taky reklama jako ten modul. Najednou se to rozchodilo.
01. úno 2016 15:57 #125606
Odpověď od Ernst
Joomla Expert
tak to je divný. poprvé slyším, že by vadilo, když se modul jmenuje stejně jako adresář.
Spíš si myslím, že v adresáři "reklama" bylo špatně oprávnění nebo vlastnictví.
Spíš si myslím, že v adresáři "reklama" bylo špatně oprávnění nebo vlastnictví.
02. úno 2016 09:02 #125649
Odpověď od Radek Malík
Nováček
Je možné, že se někde něco špatně zapsalo. Právě mě to také překvapilo, protože jinak jsem s tím neměl problém. Ale zkoušel jsem vytvořit i náhodně nějaké další pokusné adresáře a přesouvat ty nahrané obrázky a už to fungovalo bez problémů. Tak možná jenom nějaký náhodný lokální problém.
Každopádně vyřešeno. Díky za pomoc.

02. úno 2016 11:09 #125650
Odpověď od Cony

Moderátor
A co nějaký AdBlock - nemáte ho aktivní? Čekal bych, že obrázek, který má v názvu reklama AdBlock zablokuje...