Nelze provest aktualizaci Joomla
17. led 2016 18:38 #125277
Zdravim,
Obracim se na vas jako na zkusenejsi uzivatele Joomla s nasledujicim problemem.
- Mel jsem na hostingu nainstalovanou Joomlu o verzi 3.4.1
- provedl jsem automatickou aktualizaci na verzi 3.4.8 - naprosto bez problemu
- pote jsem z jistych dovodu (virus) smazal komplet obsah FTP (celou Joomlu)
- zkopiroval ze zalohy Joomlu 3.4.1
- chtel jsem provest opet automatickou aktualizaci na verzi 3.4.8 ale Joomla mi hlasi ze ma aktualni verzi 3.4.1 a aktualizaci tak nelze provest
- databazi jsem neprehraval takze predpokladam ze problem bude zrejme v tom ze nekde v databazi bude informace o provede aktualizaci ktera ale vlastne ted fyzicky neprobehla.
- nevite prosim nekdo kde a co mam v databazi prepsat nebo smazat abych mohl aktualizaci provest?
predem dekuji za pripadne odpovedi
Obracim se na vas jako na zkusenejsi uzivatele Joomla s nasledujicim problemem.
- Mel jsem na hostingu nainstalovanou Joomlu o verzi 3.4.1
- provedl jsem automatickou aktualizaci na verzi 3.4.8 - naprosto bez problemu
- pote jsem z jistych dovodu (virus) smazal komplet obsah FTP (celou Joomlu)
- zkopiroval ze zalohy Joomlu 3.4.1
- chtel jsem provest opet automatickou aktualizaci na verzi 3.4.8 ale Joomla mi hlasi ze ma aktualni verzi 3.4.1 a aktualizaci tak nelze provest
- databazi jsem neprehraval takze predpokladam ze problem bude zrejme v tom ze nekde v databazi bude informace o provede aktualizaci ktera ale vlastne ted fyzicky neprobehla.
- nevite prosim nekdo kde a co mam v databazi prepsat nebo smazat abych mohl aktualizaci provest?
predem dekuji za pripadne odpovedi
17. led 2016 19:31 #125278
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong

Moderátor
A při nahrávání zálohy jste použil metodu nahrání kompletního archivu zálohy + rozbalení pomocí například KICKSTART? Kde hostujete?
17. led 2016 21:01 #125283
Odpověď od Martin
Uživatel
Pouzivam metodu kopirovani kompletniho obsahu FTP v nekomprimovane podobe. Nevim zda je to uplne nejlepsi reseni.
Hostuiji u Wedosu
Uz jsem to vyresil tak nejak oklikou, nahral a nainstaloval jsem update pomoci instalace doplnku.
Hostuiji u Wedosu
Uz jsem to vyresil tak nejak oklikou, nahral a nainstaloval jsem update pomoci instalace doplnku.
17. led 2016 22:00 #125286
Odpověď od Bong

Moderátor
Ale to není řešení. Máte v nepořádku vlastnictví složek a souborů. Toto vzniká právě způsobem práce se soubory, jaký popisujete. můžete to Opravit v administraci Wedos, je tam na to někde funkce...
Dělejte to, jak je popisováno v následujících odkazech a ušetříte si neskutečnou hromadu případných problémů...
www.bongovo.cz/joomla/12-jak-spravne-nainstalovat-joomlu
www.bongovo.cz/joomla/13-rozbaleni-zipu-na-webovem-serveru
Dělejte to, jak je popisováno v následujících odkazech a ušetříte si neskutečnou hromadu případných problémů...
www.bongovo.cz/joomla/12-jak-spravne-nainstalovat-joomlu
www.bongovo.cz/joomla/13-rozbaleni-zipu-na-webovem-serveru
17. led 2016 23:04 #125293
Odpověď od Ernst
Joomla Expert
Problém je samozřejmě také v databázi. Pokud jste na web nahrál nový obsah a nechal původní databázi, tak to nejde.
Pokud nahrajete obsah pomocí FTP, musíte naimportovat i odpovídající databázi (před importem původní databázi vyprázdnit)
Jednodušší je používat zálohu a obnovu akeebou, ta ošetří obojí současně.
Pokud nahrajete obsah pomocí FTP, musíte naimportovat i odpovídající databázi (před importem původní databázi vyprázdnit)
Jednodušší je používat zálohu a obnovu akeebou, ta ošetří obojí současně.
Poděkovali: Martin
17. led 2016 23:14 #125297
Odpověď od Martin
Uživatel
Hmm, diky za informace. Chcete mi tim teda rict ze kopirovanim rozbalenym souboru si mohu nevedomky zmenit vlastnicka prava souboru a slozek?
Tak to me fakt nenapadlo.
diky moc
p.s.: da se nekde najit sablona jake prava o jakych souboru maji byt?
Tak to me fakt nenapadlo.
diky moc
p.s.: da se nekde najit sablona jake prava o jakych souboru maji byt?
17. led 2016 23:42 #125304
Odpověď od Ernst
Joomla Expert
ano nakopírováním si změníte práva a vlastnictví souborů a složek.
To Vám musí opravit hosting. Wedos nepoužívám, ale jestli tam na to mají v administraci nějaký nástroj (jak psal Bong), tak ho můžete použít.
Ale problém bude hlavně v rozdílnjé verzi souborů a databáze
To Vám musí opravit hosting. Wedos nepoužívám, ale jestli tam na to mají v administraci nějaký nástroj (jak psal Bong), tak ho můžete použít.
Ale problém bude hlavně v rozdílnjé verzi souborů a databáze
17. led 2016 23:53 - 17. led 2016 23:54 #125308
Odpověď od Martin
Uživatel
Jsem si myslel ze si opravim ty prava sam treba ve Filezille nebo ne?
Jenom jsem potreboval vedet zda se da nekde dohledat jake adresare a jake soubory co maji mit za prava.
Tu aktualizaci jsem vyresil rucnim nahranim a instalaci aktualizacniho balicku.
Jenom jsem potreboval vedet zda se da nekde dohledat jake adresare a jake soubory co maji mit za prava.
Tu aktualizaci jsem vyresil rucnim nahranim a instalaci aktualizacniho balicku.
18. led 2016 00:00 #125309
Odpověď od Ernst
Joomla Expert
Přes FTP opravíte jen práva a jen u některých souborů. Vlastnictví tak nezměníte.
Nevím, zda jste nové nahrání aktualizačního balíčku odstranilo všechny chyby, Můžou Vám problémy vyskočit pak později.
Úplně čisté by bylo vrátit se s kompletní zálohou na 3.4.1 a před tím smazat databázi i soubory. Musel by jste však obnovit i databázi.
Zkuste si v joomle zapnout hlášení chyb, uvidíte, co to bude psát
Nevím, zda jste nové nahrání aktualizačního balíčku odstranilo všechny chyby, Můžou Vám problémy vyskočit pak později.
Úplně čisté by bylo vrátit se s kompletní zálohou na 3.4.1 a před tím smazat databázi i soubory. Musel by jste však obnovit i databázi.
Zkuste si v joomle zapnout hlášení chyb, uvidíte, co to bude psát
18. led 2016 00:14 #125310
Tohle jsem uplne nepochopil, muzete mi to nejak podrobneji vysvetlit?
Co znamena ze zmenim jen prava ale vlastbnictvi nezmenim, mel jsem za to ze prava a vlastnictvi je jedno a to same.
dekuji
Odpověď od Martin
Uživatel
ernst napsal: Přes FTP opravíte jen práva a jen u některých souborů. Vlastnictví tak nezměníte.
Tohle jsem uplne nepochopil, muzete mi to nejak podrobneji vysvetlit?
Co znamena ze zmenim jen prava ale vlastbnictvi nezmenim, mel jsem za to ze prava a vlastnictvi je jedno a to same.
dekuji
18. led 2016 10:35 #125313
Odpověď od Ernst
Joomla Expert
oprávnění a vlastnictví je něco jiného. Máte to tak koneckonců i ve windows.
Práva jsou, kdo a jak může co se souborem dělat (číst, upravovat mazat atd.) Vlastnictví je to že nějaký uživatel ten soubor vlastní.
Práva jsou, kdo a jak může co se souborem dělat (číst, upravovat mazat atd.) Vlastnictví je to že nějaký uživatel ten soubor vlastní.