Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Chyba menu při migraci z 1.5 na 3

07. pro 2015 21:11 #124827
Chyba menu při migraci z 1.5 na 3 od superbobo75
Uživatel
Zdravím,

při migraci z joomla 1.5 na 3, se vyskytuje následující problém. Když začnu editovat položku zmigrovaného menu, která odkazuje na článek, takže např odkaz je www.site.cz/clanek , tak po uložení této položky se změní odkaz v menu na www.site.cz/clanek/Feed . U odkazu na kategorie je tam zase třeba www.site.cz/Clients/kategorie další položka, když ji edituju, už tam má vloženo např. Contacts, další Categories, a další Read private Message.
Jediné co jsem k tomu pořádně našel, bylo v seznamu položek nabídky kliknout na tlačítko Obnovit, který odkazy opraví. Problém je, že toto tlačítko má standardně jen SuperAdmin. Nebo menu smazat a vytvořit komplet nové, ale to je až to poslední.

Existuje nějaká oprava v databázi, která by tenhle problém trvale řešila?

07. pro 2015 21:21 #124828
Odpověď od Bong
Moderátor
Jakého typu je ta položka menu? Jak jste migroval?

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

07. pro 2015 21:31 #124829
Odpověď od superbobo75
Uživatel
Základní migraci provádím přes free verzi jUpgrade, pluginy atd. samostatně podle informací, které si k migraci konkrétního pluginu atd. najdu.

Typ položky to může být kategorie, článek.

08. pro 2015 14:47 #124840
Odpověď od Bong
Moderátor
Lépe je použít redMIGRATOR, to je nástupce jUpgrade:
www.redcomponent.com/redcomponent/redmigrator
www.bongovo.cz/ke-stazeni/category/147-redmigrator

Jinak migrace nemusí být vždy na 100%. Takže je třeba vše zkontrolovat, upravit, případně vytvořit znova.
Není mi jasné proč píšete o odkazech, které jsou již v "hezkém" tvaru. Jestliže jste je měl takto zadané ve staré verzi Joomly je to chyba. a při vytváření nového webu máte mít SEO SEF URL vypnuté, jinak vznikají chyby.
Také žádné tlačítko Opravit vám chyby nesrovná. Také nerozumím kde by se tam vzalo Contacts, Categories, Read private Message... tedy pokud tam nemáte nějaké zbytky ukázkových dat či web není anglicky...

Těžko radit, když to člověk nevidí. Zkuste dát třeba screen obrazovky nastavení položky menu a doplňte, jak "špatně" se chová.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

09. pro 2015 10:25 #124846
Odpověď od superbobo75
Uživatel
Zdravím,

nahrál jsem testovací joomlu zmigrovanou původním jupgdrade. Nové budu už dělat přes redMigrator, ale stejně bych chtěl zjistit kde je problém, protože nějaký web ještě přes jupgrade mám, tak by se to hodilo.

Testovací joomla po migraci jde je vidět že url odkazy v menu mají doplněné uvedené části.

Pro Bonga: posílám přístupové údaje do administrace, pokud se na to chcete podívat, co se snažím napsat.
Stači v administraci jit do Top nabidky v nabídkách a kliknou nahoře v liště vedle Dávkové zpracování - Obnovit. Pote se na frontendu už odkazy tváří správně a taky funguji. Ale stačí jít znovu do Top nabídky, nějakou položku otevřít a jenom uložit a zavřít - nic se nemusí ani měnit, a špatný odkazy je opět zpět - kontrola přes frontend. Znovu je potřeba kliknout na Obnovit.

PS: Testovací verze je na wedos hostingu free. A nevím proč mi to nevytváři URL anorien.cz/joomlatest/odkaz ale jak je vidět anorien.cz/domains/anorien.cz/joomlatest/odkaz. Na to jsem ale zatím taky nepřišel, proč to tak zobrazuje. Wordpress web URL se tváří normálně. Ale to píšu, jenom aby se nikdo nedivil proč to mám tak divně. Ty špatné/nefunční URL odkazy, viz. výše mi dělají i na localu, takže to souvislost nemá.

09. pro 2015 22:12 #124852
Odpověď od Bong
Moderátor
Vždyť tam nemáte žádný obsah. Na co tedy ta migrace? Nicmáně jsem psal ať vypnete SEF URL. Udělal jsem to za vás. Hurá, už to funguje...

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

Powered by Fórum