Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Jde vypnout auto uzavírání tagu při zobrazení?

07. pro 2015 17:00 #124817
Zdravím,

je možné vložit do stránky html kod který není uzavřený, aby se při zobrazení na frontendu automaticky nedoplnil?

Proč toho chci nějak dosáhnout je, že vkládám do stránky přes plugin Snippet NoNumber části html kde je snippet pro začátek html, snippet pro vlastní obsah a snippet pro ukončení html. Chci aby si klient mohl do stránek vkládat svoje vlastní buttony vytvořené z <ul> tagu. Ale protože je to složitější v rámci dalších nastavení tagu, a klient html nerozumí, vloží nový button jako další snippet kam přidá pouze text jako odkaz, a vše ostatní se provede přes generování snippetů.

mám např. na stránce
1 snippet kde je obsah <div style=nejaky-styl"><ul>
2 snippet kde je obsah </ul></div>

a mezi tyto 2 snippety poté vkládá klient snippet buttonu <li>button</li> // zjednodušeně

Problém je, že joomla mi všechny tyto snippety při generování na frontendu doplní nebo uzavře tagy, takže výsledek není:
Code:
<div style="nejaky-styl"><ul> <li>button</li> </ul></div>

ale
Code:
<div style="nejaky-styl"><ul></ul></div> <ul><li>button</li></ul> <div><ul></ul></div>

Zkoušel jsem to i přímo bez použití snippetu, přes čistý html editor (uživatel -> Editor - žádný), kde jsem dal jen <div style="nejaky-styl"><ul>. To se uložilo, nijak automaticky neupravilo. Přesto na frontendu mám <div style="nejaky-styl"><ul></ul></div>. V editoru to vidím stále tak jak jsem to vložil já.

Takže to je vlastnost joomly. Jde to nějak obejít? Chápu, že to je bezpečnostní věc, ale nevím jak tedy dosáhnout uvedeného příkladu. Verze joomly 3.4.4 - čistá.

07. pro 2015 17:54 #124818
Odpověď od Houbák
Zkušený uživatel
To není věc Joomly, ale prohlížeče. Má v sobě kontrolní mechanizmus a umí opravovat neuzavřené tagy. Jinak by se mohlo stát, že se stránka totálně rozsype.

07. pro 2015 20:34 #124825
Odpověď od superbobo75
Uživatel
Tak tohle mě teda zaskočilo, toho jsem si nikdy nevšimnul. Zajímavý poznatek.

Tak jsem to vyřešil v kombinaci s pluginem ReReplacer .
Plugin Snippet pravděpodobně načítá více snippetů na stránce pustupně, jak se stránka vykresluje, takže se mezitím tag uzavře. U ReReplace je to před načtením stránky, takže vše proběhne v pořádku. Jenom je ještě potřeba mít všechno stále v jednom řádku, aby se neudělal případně automacký nový odstavec mezi nahrazovanými částmi a snippety.

Beru to jako uzavřené. Děkuji.

Powered by Fórum