Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Joomla 3.4.5 - Databázový model

12. lis 2015 19:04 #124535
Dobrý den,
vytvořil jsem si ze souboru joomla.sql pomocí programu MySQL Workbench databázový model, ale narazil jsem na problém s vazbami (Contains), vytvořený model neobsahuje vazby mezi jednotlivými 67 tabulkami pro systém ve verzi 3.4.5. Potřeboval bych získat přesný model databáze i s VAZBAMI nejlépe pro verzi 3.4.5, nebo pro některou verzi 3.x. Tabulky obsahují sice primární klíče, ale všechny neobsahují klíče cizí, takže propojení všech tabulek není možné, ale z databází vím, že tabulky bez vazeb jsou k ničemu.
Předem děkuji.

12. lis 2015 21:31 #124537
Odpověď od Cony
Moderátor
Nevím co myslíte vazbou "contains", spíše se asi bavíme o "constraints", tedy "omezeních", mezi které patří i foreign keys.
Databázový model Joomly cizí klíče nepoužívá, sle mého názoru hlavně ze dvou důvodů
  1. I když aktuálně již Joomla požaduje MySQL s podporou InnoDB, dříve tomu tak nebylo (InnoDB nebylo tak rozšířené). A starší, jednodušší model MyISAM foreign keys nepodporuje
  2. Některé vazby použité v databázi (např. tabulka assets) nelze specifikovat pomocí klasického foreign key, protože vazební sloupec v tomto případě ukazuje na několik tabulek, určených hodnotou jiného sloupce
Vazby jsou tedy řešeny přímo v PHP kódu, pokud potřebujete databázový model, budete si muset vazby do něj doplnit dle intuice, nebo projitím PHP jednotlivých komponent.
Poděkovali: Jan

Powered by Fórum