Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Úvodní vzhled stránky

26. bře 2015 19:00 #121138
Úvodní vzhled stránky od Sára
Uživatel
Ahoj, jsem naprostý nováček a obracím se k vám o rady, jelikož vůbec netuším jak se s Joomla pracuje a můj úkol je, abych vytvořila svůj e-shop pomocí Joomly.
Nezlobte se na mě, jestli už daný dotaz zde zazněl, ale bohužel jsem přečetla už mnohá fóra a nikde nic, co by mě jako naprostému lajkovi pomohlo. Mou stránku bych chtěla mít v této podobě: www.a4joomla.com/joomla-templates/countryside3r-free/

1) Vytvářím svou úvodní stránku a netuším, jak se vkládá úvodní obrázek. Ráda bych, aby se mi na mé úvodní stránce zobrazovalo vícero obrázků (viz. v odkazu). Nevím ani jak se to jmenuje, ale ty obrázky se střídají a mění se. Ráda bych tohoto efektu dosáhla, ale bohužel netuším, jak. Nevím, co si přesně stáhnout a jak postupovat.

2) Dále netuším, jak dosáhnu toho menu jak je nad obrázky.

Pročetla jsem mnoho, ale mnoho návodů, ale bohužel, proto se na vás obracím a budu moc vděčná za každou radu.

26. bře 2015 20:46 #121139
Odpověď od fire150
Pokročilý uživatel
Nato že

můj úkol je, abych vytvořila svůj e-shop pomocí Joomly

máte zdá sa veľmi málo preštudovanú Joomlu a pokiaľ to má byť funkčný - "živý" shop tak Vám držím palce.
Ad. 1 : Všetko potrebné máte popísané v priloženom Vašom odkaze - šablóna je nastaviteľná ( pravdepodobne v administrácii šablóny ) Tie striedajúce obrázky zabezpečuje Ari Image Slider rozšírenie (modul) - preštudovať dokumentáciu.
Ad. 2 : To horizontálne menu je súčasťou šablóny zase modul = vytvoriť a zverejniť jednotlivé položky a podpoložky menu.7

P.S. Teraz bez urážky, ale na Váš dotaz sa robia niekoľkodňové školenia Joomla a pripadá mi to ako prosba o vytvorenie stránky niekým iným. Ak mám pravdu nebojte sa, treba aj tu, požiadať o spoluprácu niekoho skúsenejšieho.

Myslenie je najťažšou prácou aká existuje a práca ma fascinuje!
Celé hodiny sa vydržím pozerať, ako niekto pracuje

26. bře 2015 20:52 #121140
Odpověď od Sára
Uživatel
Dělám tento e-shop jen proto, protože je to můj předmět ve škole na vysoké, kde jsem si ho zvolila dobrovolně. Bohužel je v našem zájmu se to sami doma naučit a na základě toho vytvořit hotový e-shop, který bude jak říkáte funkční. Bohužel nikoho neznám, kdo by mi mohl poradit, a proto se obracím sem.

Zdá se to být jednoduché, ale vidím tohle poprvé, takže opravdu netuším, co se jak dělá :(.

26. bře 2015 21:45 #121141
Odpověď od fire150
Pokročilý uživatel
Uf, uf, uf. Takže za 1. Máte vôbec nainštalovanú Joomla? viete ju nainštalovať? - pojmy ako localhost, hosting vhodný pre beh joomla ovládate?
Domáca úloha č. 1: Preštudovať toto. Doporučujem prejsť celé! Nainštalovať a rozbehnúť joomla 3.4 = pripraviť si webserver ( či už local alebo pokiaľ máte prístup na nejaký testovací ) návody pre localhost . Stiahnuť Joomla 3.4 + jazykovú lokalizáciu .
Až to pobeží ozvite sa ráno o 8:00 ;)

Myslenie je najťažšou prácou aká existuje a práca ma fascinuje!
Celé hodiny sa vydržím pozerať, ako niekto pracuje

26. bře 2015 22:00 #121143
Odpověď od Sára
Uživatel
Tohle všechno mám :), potřebuji šablonu, kterou jsem si stahla a mám voženo, potřebuji upravit vzhled, logo, vložit fotky apod., má to být e-shop, kde budu prodávat něco, co jsem si sama vybrala, také aby to běželo a vypadalo nějak :) tohle potřebuji splnit

Popravdě? vidím to celkově asi měsíc, začínám se trošku orientovat, ale nedokážu to vytvořit :/

26. bře 2015 22:10 - 26. bře 2015 22:11 #121144
Odpověď od Bong
Moderátor
No ale jaký eshop|? Jakou použijete komponentu? S tím souvisí i šablona, ta má být pro obchod a ne, že "si jen šablonu vyberete napřed".. www.bongovo.cz/joomla/46-eshopy-zdarma-pro-joomlu

Když budete chtít radit se vzhledem MUSÍTE dát odkaz na stránku kde to tvoříte, aby to bylo možné vidět. Nikdo nemá věšteckou kouli.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

Powered by Fórum