Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Různé možnosti řazení hlavních článků

09. úno 2015 12:01 #120099
Zdravím,
řeším v joomle požadavek klienta na hlavní stránku. Jde o tom,že chce mít v závislosti na šířce displaye různě definované pořadí hlavních článků v úvodníku - jiné pro vícesloupcový formát a jiné pro jednosloupcový formát.

Je to nějak řešitelné? Pokud ano, můžu poprosit o nakopnutí správným směrem?

Díky

Martin

09. úno 2015 14:11 #120100
Odpověď od Cony
Moderátor
Opravdu úplně jiné řazení? Jaký by to mělo smysl? Z hlediska šablony by jste musel buď řešit dvojité zobrazení v rámci úvodní stránky a pomocí Bootstrap pak jen skrývat a zobrazovat příslušné části webu (tzn. třídy vidible-phone, hidden-phone apod. viz zde ), nebo řešit mobilní šablonu (tj. nahrát jinou šablonu, popř. jiné položky menu, pokud by byl detekován mobil) - pokud tedy Bootstrap používáte.

Problém by jste ale měl v administraci, u článku těžko nadefinujete dvojí řazení, snad jedině řazení pro hlavní články vs. řazení v kategorii článků.

Přijde mi to ale trochu jako nesmysl. Otevřu si web, vidím nějaké články a jakmile zmenším okno, protože si chci otevřít třeba email, tak vidím jiné články?
Poděkovali: Martens

09. úno 2015 14:30 #120101
Odpověď od Martens
Návštěvník
Já vím, mi to taky přišlo jako čápovina, proč mít ve třísloupcovém formátu jiné pořadí úvodníků než v jednosloupcovém formátu.

Bootstrap nepoužívám v šabloně, a ani rozdílné řazení v kategoriích není průchozí, protože článek jde dát jen do jedné kategorie a v hlavní stránce jsou články z různých kategorií.

Takže se alespoň utvrdilo to, co jsem si myslel.

Díky.

Powered by Fórum