Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Úprava .php souborů pro šablonu - jak na to?

09. říj 2013 08:35 #111668
Úprava .php souborů pro šablonu - jak na to? od Matěj Škarka
Začátečník
Zdravím,
úmyslně jsem na tuto otázku vytvořil další téma, jelikož se jedná o dost odlišnou otázku než ta moje předešlá (snad jsem udělal správně). Učím se upravit si šablonu dle svého pro naši firmu a nejsou mi jasné některé metody. Potřeboval bych například upravit pro vzhled šablony jeden php soubor a všiml jsem si, že takové soubory jiné šablony dávají do složky (templates/sablona/html/...) podle toho který si modifikovali a jaká je jeho původní cesta. Nicméně předpokládám, že tak chytrý to nebude aby stačilo vytvořit stejnou cestu ve složce html a do ní vložit modifikovaný soubor. Moje otázka teda zní jak na to? Jak mám joomle říct, že jsem modifikoval nějaký soubor a má tedy načítat jeho verzi? Například soubor components/com_content/views/featured/tmpl/default.php

Snad se ptám správně. s Modifikací joomly se opravdu učím. Mohl bych ten soubor upravit a nahrát přímo do té cesty, ale to by přestalo fungovat po prvním updatu pokud se nemýlím. Proto předpokládám, že správná bude varianta hodit to do šablony a nějak říct joomle aby ho nahrál.

Díky! :)

09. říj 2013 09:19 #111669
Odpověď od Cony
Moderátor
Je to tak chytrý :) Opravdu stačí nakopírovat soubor do správného umístění. Pokud pohledáte fórum nebo internet na termín Template override vypadne Vám hodně popisů.

Ten konkrétní příklad nakopírujete sem
Code:
templates/VASE_SABLONA/html/com_content/featured/default.php
Obdobným způsobem lze nahrazovat i některé systémové obrázky, CSS styly nebo JavaScript soubory.
Poděkovali: Matěj Škarka

09. říj 2013 13:04 #111679
Odpověď od Matěj Škarka
Začátečník
Děkuji, už mi to funguje! Určitě si počtu i o dalším přepisování.

Powered by Fórum