Přihlásit se

Pizza, chybky a sranda - 16. března 2013

03. bře 2013 01:25 #104767
Nevím jak to lépe přeložit, ale pokud by jste měli zájem se podílet na kontrole oprav před zveřejněním Joomly 3.1 a 2.5.10 máte jedinečnou příležitost.

Dne 16. března 2013 se uskuteční celosvětová virtuální session, jejímž účelem je zapracovat do Joomly co nejvíce oprav před uvedením nových verzí.

Více info naleznete zde , pro skupiny je možné získat pizzu a pití zdarma :P

14. bře 2013 10:20 #105363
Odpověď od karel
Zkušený uživatel
Uvažuje někdo o zapojení?

Používá někdo Eclipse pro vývoj, nebo co byste doporučili? ( z přehledu IDE: docs.joomla.org/Setting_up_your_workstat...r_joomla_development
podobný link pouze s Eclipse: docs.joomla.org/Setting_up_your_workstat..._Joomla!_development )

Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.

14. bře 2013 10:30 #105364
Odpověď od Cony
Moderátor
Obávám se, že mi to čas nedovolí, pokusím se ale, mám jeden nebo dva vyhlédlé bugy, které bych rád měl opravené.

IDE, dá-li se to tak nazvat, používám typicky čeksý PsPad ;)

14. bře 2013 10:51 #105367
Odpověď od karel
Zkušený uživatel
Ten používám taky, jen si nejsem jist, zda to je nejefektivnější nástroj ...

Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.

14. bře 2013 12:12 #105368
Odpověď od Cony
Moderátor
No pro mne to nejefektivnější nástroj je :-) Ale je to asi spíš o zvyku, já nemám rád, když se mi něco automaticky samo mění pod rukama (formátování kódu apod), navíc jednoduše ovlivňuji kódování češtiny, což tuším např. v Eclipse bylo nějak složitější...

14. bře 2013 18:33 #105385
Odpověď od prontik
Zkušený uživatel
Panove pro vyvoj, ale i spravu doporucuju vyzkouset phpStorm .
Dovolim si rict, ze neexistuje nic lepsiho. Ja uz ani nic jineho nepouzivam.

Joomla je jako puzzle. Stačí vědět jak ty dílky k sobě poskládat.

14. bře 2013 21:40 #105409
Odpověď od Cony
Moderátor
To je právě věc, která je na mne už moc sofistikovaná - moc by mi to "kecalo" do toho co dělám ;)

14. bře 2013 22:05 #105412
Odpověď od prontik
Zkušený uživatel
Ja radeji budu pouzivat sofistikovanejsi veci, ktere mi reknou ''vole tady mas chybu'' nez to pak hledat v hromade souboru proc mi to nefunguje. Ale jo kazdemu se pracuje dobre s necim jinym. :)

Joomla je jako puzzle. Stačí vědět jak ty dílky k sobě poskládat.

15. bře 2013 13:53 #105461
Odpověď od H13
Admin
Používám Notepad++ a PsPad, rád bych použil něco sofistikovanějšího, jen kdyby mě to tak moc nezdržovalo :-(

Např. Notepad++, při používání MVC je potřeba každou chvíli otevřít značný množství souborů - takže se stává, že i samotný program je potřeba vícekrát zavřít x spustit (když už je např. otevřeno 20 souborů a je potřeba udělat pořádek a začít od "znovu") Pomocí pluginů se dá dobře vyladit a stále je rychlý (start, zavření). Umí php code folding is s nápovědou. Jediný, co jsem nenašel, je code folding s nápovědou pro Joomla! framework - pokud by někdo znal link na již vytvořená pravidla pro code folding pro Joomlu! nebo link či nápovědu jak ho vytvořit (podobně jako je vytvořenej php code folding) byl bych za něj rád.

Děkuji

Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook