vyskakuje Call to a member function get() on boolean

SirAliBali
10. srp 2021 14:53 #144667
Zdravím,

obracím se na vás s prosbou o pomoc či radu. Web kamaráda samouka je postaven na J3.6 free šablona odněkud převzata. Nicméně stránka www.1fcpolesovice.cz/ po jakékoli první aktivitě jde do blanku s hláškou - Error displaying the error page: Application Instantiation Error: Call to a member function get() on boolean

tuším, že to má co dělat se šablonou...ale nedostaneme se ani do administrace abychom změnili template na defaultní.

Nějaké nápady jak se dostat do administrace?

děkuji předem

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Bong
10. srp 2021 15:42 - 10. srp 2021 15:50 #144668
Nemyslím, že za to může přímo šablona. Když zkusíte některou základní, skončí to stejně.

Otázka je spíš, co jste dělali - upravovali naposledy, než k tomuto stavu došlo.

Provozujete Joomlu 3.6.5, to je 5 let stará záležitost - aktualizujte! Stejně tak všechna rozšíření. Šablonu vyměnit za nějakou responzivní. Opravit odkazy (máte v URL datum a čas), atd, atd.
Také si dejte do pořádku hosting. Zkuste si stránky zavolat přes HTTPS. Skončíte na nějakém slovenském hotelu. To není dobrá vizitka.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od SirAliBali
10. srp 2021 16:01 #144669
Děkuji za reakci, s původním správcem webu není možnost komunikace. Předal mi všechny přístupy, ale je mi to k ničemu, když se ze stránky přihlášení administrace nedostanu do panelu.
Přijde mi škoda toto celé všechno hodit do koše a budovat znovu od začátku.

a děkuji i za upozornění na https...nevšiml jsem si toho.

díval jsem se i do phpmyadmin, zda bych někde mohl přehodit šablonu do defaultu, ale nenašel jsem ji.

proto tápu na místě

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Bong
10. srp 2021 16:51 #144670
Šablonu změníte jednoduše v databázi v tabulce xxx_template_styles, kde změníte u stávající šablony client_id na 0 a u šablony kterou chcete použít změníte client_id na 1.

Joomlu například aktualizujete tak, že si stáhnete zálohu (soubory i databázi) a aktualizaci provedete na jiném hostingu, nebo na local počítači.

Pokud není přístup do administrace ani na localhost, pak je možnost se pokusit o aktualizaci prostým přepsáním složek a souborů (kromě složky installation) z aktuálního instalačního balíčku s následným přihlášením a spuštěním opravy databáze přímo v administraci.
Vaše Joomla je ale opravdu prehistorická. Možná budete muset použít soubory z nějaké starší verze, například 3.7....

Možná se vám budou hodit postupy z článku www.joomlaportal.cz/jak-zacit/632-univer...ava-instalace-joomly

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Bong
10. srp 2021 17:08 #144671
Ještě doplním. Pokud vám tip na problém se šablonou nevyjde, zkuste zapnout hlášení chyb na maximum. To uděláte tak, že otevřete soubor configuration.php v textovém editoru a upravíte public $error_reporting = 'default' na public $error_reporting = 'maximum'.

Pak by na stránce mělo být možné ve výpisu zjistit, kde je problém.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Ernst
24. srp 2021 19:50 #144724
nezměnil vám náhodou hosting sám od sebe PHP na vyšší verzi?

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.