Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Protostar - funkčnost pozic

23. čvn 2020 12:47 #142631
Protostar - funkčnost pozic od Hugocz
Začátečník
Dobrý den. Zatím pořád Joomlu jen zkouším, takže mám nainstalovanou čistou poslední verzi, do které jsem nic nepřidával. Používám základní šablonu Protostar. Myslel jsem si, že pozice v šabloně jsou jen vzhledová záležitost a nemají vliv na funkčnost vložených modulů. Ale...
Potřebuji mít v menu položky se submenu, které se zobrazí až po najetí myší na hlavní položku menu, nebo po kliknutí na ni. Pokud menu vložím do Position-1, navigace, vše funguje jak má. Pokud přesunu tento modul do jiné pozice, funkčnost samo vyskakovacího submenu nefunguje. Potřeboval bych taková submenu v Position-8, vlevo, vertikální menu. Asi bude potřeba sáhnout do programu šablony Protostar. Poradí někdo, jak na to? Díky

23. čvn 2020 13:50 #142632
Odpověď od Bong
Moderátor
Vzhled modulů se nastavuje pomocí CSS. V základní šabloně Protostar toho moc není, je to velice strohá záležitost.

Pro modul menu máte možnost v nastavení modulu zadat:

CSS třída nabídky: ' nav-pills'
Přípona třídy modulu: '_menu'

Počítá se hlavně s tím, že hlavní menu je nahoře a do jiných pozic si dáte pomocné menu (třeba podpoložky vyfiltrované pomocí počáteční - koncové úrovně, případně zobrazit - nezobrazit Položky podnabídky).

Asi nejschůdnějším řešení pro vás je najít si a nainstalovat šablonu, která splňuje vaše požadavky na vzhled a funkčnost. Nebo na JED najít a nainstalovat modul menu, který má požadované vlastnosti.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

24. čvn 2020 08:36 #142639
Odpověď od Hugocz
Začátečník
Nechci se jako začátečník přes Joomlu hádat, ale rozbalovací submenu u vertikálního menu mi přijde jako naprostá samozřejmost. Hledat šablonu (nebo modul), kde něco takového funguje je prostě - absurdní. Myslel jsem, že je to chyba, na kterou už někdo narazil a zná technické řešení úpravou šablony Protostar. Ale je pravda, že už nejsem nejmladší a světu kolem sebe pomalu přestávám rozumět. Tak tedy zkusím hledat. Děkuji za odpověď.

24. čvn 2020 11:36 #142641
Odpověď od Rudolf
Joomla Expert

ale rozbalovací submenu u vertikálního menu mi přijde jako naprostá samozřejmost.


Stejně jako je samozřejmost, že pokud udělám modul nabídka v jiné pozici a chci aby se choval korektně, musím mu přiřadit bootstrapové třídy. Minimálně "nav" a možná i "nav-menu" a možná i další dle specifikace bootstrapu.

Zkuste si pročíst (záleží jakou verzi používáte):
getbootstrap.com/docs/3.4/components/#nav
getbootstrap.com/docs/3.4/components/#navbar

Hledat šablonu (nebo modul), kde něco takového funguje je prostě - absurdní.


To je jen pro ty co neumí si pohrát s kódem a je lepší pro ně jen instalovat.

Myslel jsem, že je to chyba


Není to chyba, je to vlastnost, že když neuděláte správné kroky, nedosáhnete požadovaného výsledku.
I když je joomla zdarma, neznamená to, že i magicky zadarmo bez práce udělá, co si pomyslíte.

P.S.
Také jsem starší a co nevidět mi asi odumřou zbývající mozkové buňky :D

MiniJoomla! - www.minijoomla.org - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla

24. čvn 2020 12:29 #142644
Odpověď od Hugocz
Začátečník
Radši si hraju s kódem, než jen bezduše instaluji. Proto jsem se ptal na řešení v rámci šablony Protostar. Ale už jsem našel modul menu, který umožňuje poměrně rozsáhlé stylování i v rámci základní free verze, takže už mi to doinstalování dalších modulů nepřijde tak absurdní. Je to relativně luxus. Jsem stará škola vyznávající heslo "v jednoduchosti je síla". Takže nejsem držgrešle, který by si nechtěl koupit modul nebo šablonu. Ale až dojde k nějakému zásadnímu problému, určitě se bude snáz řešit na čisté Joomle, než když v ní bude doinstalovaných milion nesmyslů.

Powered by Fórum