Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Šablony na zakázku, webové stránky v Joomla! dtto

22. led 2020 17:09 #141577
Vážení přátelé, rád bych se zeptal, zda znáte firmy, které jsou schopny na zakázku vytvořit několik funkčních šablon pro Joomla! a případně později zajistit jistou podporu pro případ problémů. Obrátili jsme se na podzim na několik firem (které měly něco podobného v popisu), ale odpovědí bylo mlčení, případně odpověď že Joomla! není ani moderní ani bezpečné prostředí. Vzhledem k dřívějším dobrým zkušenostem (cca před 10 lety) se mi taková odpověď zdá zvláštní. Pro naše pracoviště potřebujeme inovovat web, který by měl několik podstran a kam by přispívající v adminsystému mohli zadávat do svých složek bez proklikávání se složitým systémem adresářů + pár drobných "vychytávek". Předem velké díky těm, kdo se budou obtěžovat odpovědět! S pozdravem, Martin Vavřík

22. led 2020 19:03 - 22. led 2020 19:09 #141578
Odpověď od H13
Admin
Offtopic:
Joomla! je moderní CMS a velmi bezpečný (na rozdíl od netestovaných většinou uzavřených systémů - veškeré bezpečnostní hrozby jsou hlášeny uživateli z celého světa a rychle opravovány. Dokonce je tak přísně hlídaná, že když vyšla jedna malá verze, která byla označena za bezpečnostní opravu a podle některých kritérií tak označena být neměla (tuším nějaký php warning v nejnovější PHP verzi), bylo z toho celosvětové pozdvižení.

Zde ve fóru se vyskytuje hodně vývojářů, kteří jsou schopni Vám nabídnou spolupráci. Možná by to ale chtělo trochu víc informací, např. o tom, jestli už Joomlu! máte v provozu (jakou verzi?) nebo je to stránka postavena na jiném systému? Pokud by to byla Joomla!, zda by mělo být součástí migrace na nejnovější verzi, nebo jen vyloženě tvorba šablony, atd.

Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook

23. led 2020 00:11 #141579
Odpověď od Cufe
Admin
Dobrý večer Martine, napište mi na email ivt-sluzby@petrcoufal.cz a můžeme probrat podrobnosti.

Joomla úřední deska | IVT služby - IT služby, webové stránky v Joomla!, online marketing | Joomla je best! Zveřejni svůj problém, pokud ho vyřešíš sám, jsi best!

23. led 2020 03:25 - 23. led 2020 03:39 #141581
Odpověď od Rudolf
Joomla Expert
Také zdravím Martine,

pokud se nedohodnete, můžete napsat i na můj email:
rudolf.balas@easy.cz nebo rudolf.balas@minion.cz

Martin:

případně odpověď že Joomla! není ani moderní ani bezpečné prostředí.


Tím se nenechejte zmást. Spousta programátorů v Joomla neprogramuje protože aby správně programovali, museli by používat její framework a ne si dělat úpravy jen v php a mysql, které umí v určitém stupni znalostí. A to je pro ně frustrující, že to nefunguje, jak by si představovali.
A spousta programátorů si tak raději napíše vlastní uzavřený systém, vlastní CMS, které znají jen oni.
Důvod?
Prostý, jakmile si necháte u nich web udělat, jste poměrně jednoduše svázaný s nimi a snižují tím riziko odchodu k jiné firmě.
To že nejsou schopni postihnout v celé šíři rozsah funkcí a bezpečnost (na rozdíl od rozšířené komunity Joomla) je pak logický důsledek (10 programátorů jedné firmy, byť sebelepších je méně než celá komunita joomla) na první pohled ne tak patrný pro koncového zákazníka.

Moje babička na to měla krásné české přísloví :):

Když ptáčka lapají, hezky mu zpívají...


S pozdravem
Rudolf Baláš

MiniJoomla! - www.minijoomla.org - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla

23. led 2020 04:29 #141582
Odpověď od marvays
Návštěvník

MV napsal: Obrátili jsme se na podzim na několik firem (které měly něco podobného v popisu), ale odpovědí bylo mlčen.


Záleží na tom, co si má člověk pod tímto tvrzením představit. Překvapivě dost často mi na mail chodí požadavky typu "kolik stojí vytvoření tří variant template stránek a kdy by to mohlo být hotovo" a podobné výstřelky dob již dávno minulých. Dnes už každá lepší firma bere web jako celek, kde nestačí jen pěkná šablona. Pokud má být web úspěšný, tak jí předchází pár jiný činností, které přirozeně také navyšují cenu díla.

23. led 2020 05:02 - 23. led 2020 05:03 #141585
Odpověď od Rudolf
Joomla Expert
Ještě mě napadlo :)

Hlavně asi by bylo vhodné se obrátit na firmu, která
- opravdu weby programuje včetně aplikací (má své programátory a prokazatelně se věnuje vývoji webů několik let a ví jak správně opravit imstalované součásti od různých vývojářů aby běhaly bez chyb - je to přece jen open source)
- a odlišt od firem, které jsou jen administrátoři (koupí šablonu, přestylují vzhled a v případě potřeb zásahů do kódů si objednávají externisty nebo hledají zde na fóru)

Ušetříte si tak nemalé zklamání při vývoji a provozu.

Ukázka:
- původní šablona - ja-megastore.demo.joomlart.com/index.php/en/
- vlastní šablona vycházející z původní a kompletně přeprogramovaná, včetně přeprogramování instalovaných již hotových aplikací od jiných výrobců - www.kolo-park.cz

No a jak píše Martin, práce nezačínají a nekončí šablonou, to platilo dříve, že výběrem správné šablony se vše vyřeší.
Proto taky spousty firem jen kupovaly šablony a prohlašovaly (a prohlašují) se za specialisty na Joomla a výrobu webů :)

Nasazením šablony teprve práce začíná.

Určitě můžete, pokud máte základní znalost,i si šablonu naklikat sami a využít mnoho aplikací tzv. page builderů, a to jak cizích nebo českého výrobce (předpokládám, že se zde později objeví doporučení a odkazy na ně).

Vše záleží na konkrétním zadání a Vašich požadavcích, jaká metoda vede ke správnému cíli a jak daný požadavek pojme zpracovatel řešení a dokáže z Vás vytáhnout komplexní zadání.

MiniJoomla! - www.minijoomla.org - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla

Powered by Fórum