Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Onepage template?

10. zář 2018 14:46 #137028
Onepage template? od David
Začátečník
Zdravím,
potřeboval bych nějakou šablonu ve stylu onepage template, budu k tomu potřebovat nějaké komponenty mimo standard? Je to pouze menu s odkazem na kotvy v dané stránce, takže by to mělo jít standardně ne?

Když bych se poohlédl po nějakých šablonách dostupných ať placeně nebo free, chápu správně že všechny využívají ještě nějaký vlastní framework, nebo komponenty? Jak to funguje např. template creator? Musím nějakou komponentu nainstalovat na web abych tu šablono si mohl vytvořit?
Omlouvám se ale v tomto se nějak ztrácím v rámci template creator, page builder, šablony viz. první článek s dostupnosti šablon.

Díky za info
David

10. zář 2018 14:56 - 10. zář 2018 15:00 #137029
Odpověď od H13
Admin
Šablona - to je asi jasné.

Framework pro šablonu - většinou tvůrce šablony udělá nějaký systém, kde si člověk může nastavit např. velikosti sloupců, barvy, logo, atd. Tento systém je pak stejný pro všechny šablony od daného výrobce. Tím se ušetří dávat pokaždé celý systém do šablony. Většinou není instalace složitá - Nainstaluje se framework (komponenta, systémový plugin) a poté šablona, nic víc se neřeší. Jakmile člověk začne editovat šablonu, automaticky se načte framework pro editaci.

Template creator - může být služba (něco jako Linelabox), tam si člověk poskládá šablonu a stáhne si ji, potom ji v Joomle! nainstaluje už bez nutnosti mít framework.

Pabe builder - může být na šabloně nezávislý, ale také bývá součástí pravě frameworku - člověk si skládá jednotlivý části designu pomocí drag and drop. To může platit pro celou stránku (v šabloně), ale také jen pro obsah v článku (např. vlevo fotka - vpravo popis).

Takže těžko odpovědět, protože One Page šablonu můžeš stáhnout jako samostatnou šablonu, nebo šablonu závislou na frameworku nebo poskládanou v nějam template creatorovi. Všechny možnosti jsou možné a záleží na tom, co ti bude nejvíce vyhovovat.

Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook

Powered by Fórum