Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Purity III - obrázek hlavního článku nad titulkem

11. led 2016 10:28 - 11. led 2016 10:29 #125181
Purity III - obrázek hlavního článku nad titulkem od CrocodilusCZ
Zkušený uživatel
Ahoj, peru se s šablonou Purity III. Rád bych dosáhl rozložení jako je zde - www.joomlart.com/demo/#purity_iii , (je nutno přepnout v záložce "layouts" na "magazine layout") kdy hlavní článek má obrázek ještě nad titulkem hlavní zprávy. Nedaří se mi toho dosáhnout, nevíte kde je to nastaveno?

U mě to vypadá takhle - www.crocodilus.cz

Díky!

11. led 2016 12:53 #125185
Odpověď od CrocodilusCZ
Zkušený uživatel
Tak jsem to asi vyřešil tím, že jsem si nainstaloval celý instalační balík i s přednastavenými daty. Tak si budu hrát s tím a třeba tu šablonu lépe pochopím.

12. led 2016 15:29 #125191
Odpověď od radek
Zkušený uživatel
Uz si to poradne nepamatuju, ale nastavovalo se to nekde v sablone. Nekde tam je moznost zvolit layout. Pak to ale nejak menili a pri instalaci sablony si muzes zvolit uz jen 1 variantu. Ale ja mel placenou sablonu. Nevim uz jak je to u free. Kazdopadne Joomlart je docela dost nelogickej.

Zkus si free sablony od Themexpertu nebo treba od Gavicku. Jsou mnohem jednodussi na nastaveni. Nebo i Joomlashine a Joomshaper maji docela dobry free verze. Ale u mne nebyly nikdy tak rychly, jako ty predchozi, o kterych jsem psal.

13. led 2016 18:43 #125209
Odpověď od CrocodilusCZ
Zkušený uživatel
Díky za tipy, už asi zůstanu u Purity. Myslím, že do toho částečně začínám pronikat, byť mi stále některé věci přijdou zvláštně udělané, nevím jestli je to tím frameworkem, ale pracuje to opravdu trochu zvláštně.

Navíc se mi zdá, že mi tam chybí základní komponenty, jak jsem to instaloval přes jejich verzi Joomly i se zkušebními daty, ale to může být jen můj dojem, nikdy jsem s J3! nedělal. Vždy jen 2.7. Hledám třeba zprávy, abych je mohl někde použít jako modul na stránce. A nejsou..

14. led 2016 16:54 #125231
Odpověď od radek
Zkušený uživatel
Jo, J3 je trosku jina. Ja Joomlart opustil prave kvuli nelogicnosti. Tusim je tam i nejaky problem se souborem index.php, uz si to fakt nepamatuju, ale ono je to urcite o zvyku. Uplna pakarna pro me bylo pouziti jejich modulu pro slideshow atd. Ted si jen tak zkousim par dalsich vyrobcu a frameworku, a je to prast jak uhod. Teda krom Rockettheme, ti poslednim frameworkem udelali docela dost prace a maji podle myho dost velkej naskok - v podstate uz na nic nepotrebujes rozsireni, teda pokud se ti nejedna o neco super specialniho a sablona tak pouziva minimum JS. Jen maji pomalejsi sablony, ale jejich framework je uz skoro totozny s pagebuildery a to je z myho pohledu hodne dobry. Takze jak jsem porad na RT nadaval, tak ted jsem zmirnil a zustavam dal.

Powered by Fórum