Proč se obrázky pro blog kategorie nezmenšují?

MaK.
20. pro 2015 20:20 #124935
Čau Joomláci, koupil jsem jednu šablonu od www.joomlasaver.com/ , testuju ji na cargo.mariankabele.com/

Zdá se, že vývojáři neimplementovali automatické zmenšování obrázků pro blog kategorie. U původních obrázků měli nastavené img style="width: 100%;

I když nastavím to samé u nově nahraných, stejně mi to nejede, obrázky na homepage se sice zmenší, ale natáhnou do výšky. A v článku se zvětší nad svůj původní rozměr.

Navíc si neumím představit, že by laik musel styl manuálně u každého obrázku nastavovat. Podle mě by to měla automaticky zvládat šablona.

Hledal jsem na fórech, a zkusmo do CSS vložil:

#content img { height: auto; max-width: 100%; }

Avšak bez efektu. Dělám něco blbě? Poradíte prosím, jak šablonu naučit, aby zmenšovala obrázky?

Díky za tipy, MaK.

--- -- -

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Pavel Šťastný
22. pro 2015 10:44 #124944
koukal jsem na tu testovací stránku...ale nevidim, který obrázek by se měl zmenšit ?

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od MaK.
22. pro 2015 10:54 #124945
Fishmakere, no, protože se mi problém vyřešit nepovedlo, použil jsem dočasně velikost obrázků, kterou zmenšovat netřeba.

Ale teď jsem vložil testovací stránku cargo.mariankabele.com/9 - zkus si prosím okno browseru zmenšit, obrázek se nezmenší. Alespoň u mě ne.

Prodejce šablony mi poradil:

Please place a 100% width in your image.
Ex <img style="width: 100%;" src="image path" />


Zatím jsem však nestihl vybádat, kam to vlastně vložit, a jestli to pomůže. Do nějakého CSS souboru či jinam?

Díky, MaK.

--- -- -

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Pavel Šťastný
22. pro 2015 11:19 - 22. pro 2015 11:21 #124947
do /templates/foodcatering/css/template.css vložit do části, která je určena pomocí např. @media screen and (max-width:600px)
img, canvas, video, svg, iframe 
{
max-width: 100%;
height: auto;
}
takhle to používám na jednom webu a jede to...
psát to přímo do kodu je trochu prasárna a zbytečný zatěžování uživatele

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Pavel Šťastný
31. pro 2015 10:03 #125029
povedlo se ?

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Michal
10. úno 2016 07:14 #125723
Zdravím, než zakládat nové téma, zajímalo by mě něco obdobného. Když založím nebo edituji kategorii, tak na kartě možnosti je obrázek kategorie. Chtěl bych u něj nastavit nějaký padding a obtékání vlevo. Problém je, že když si zobrazím HTML kód, tak obrázek samotný nemá žádnou CSS třídu, takže není kam co dopisovat. Upravovat kód jsem se nenaučil, neb nevím jak.

Mohli by jste mě prosím nasměrovat, jak docílit aby mi popis kategorie obtékal kolem obrázku?
Děkuji moc.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Bong
10. úno 2016 17:54 #125732
Na té záložce nad výběrem obrázku máte ještě na výběr: Alternativní vzhled

Jestli chcete aby vám popis obtékal obrázek, tak si ten obrázek dejte do textu popisu...

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.