Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (Včera)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Poraďte šablonu pro cestovatelský blog

08. dub 2015 12:01 #121261
Ahoj všem,

čerstvě jsem nainstaloval Joomlu a rád bych tento CMS používal pro svůj web. Šablon je na internetu obrovské množství a ani po dvou dnech hledání jsem nevybral a spíš v tom mám stále větší zmatek...

Zeptám se tedy rovnou - můžete prosím doporučit nějakou šablonu pro Joomla (aktuálně mám rozběhnutou v3.4) pro účely cestovatelského blogu? Víceméně nejsem snad až tak náročný, ale požaduji tyto věci:

  • zdarma, případně za rozumnou cenu (nechce se mi dávat $70 za šablonu pro osobní neziskový web)
  • možnost nahrání mé vlastní hlavičky webu (obrázek), ideálně např. formou "slideru" z více různých obrázků (není nezbytné)
  • možnost vkládání fotogalerií přímo pod článek (nejsem si jistý, jestli je to věcí šablony nebo rozšíření)
  • jednoduchý, přehledný design, ideálně "mobile-friendly" (i pro tablety a smartphone)
  • možnost vložení informací a mapky z GPS trackeru (soubor .GPX) na úvod článku (na toto jsem již našel rozšíření GPXTrackMap)

Obecně se bude jednat o jednoduchý web, který bude prakticky obsahovat jen záznamy z našich cest a výletů včetně foto materiálu. Ideální představa je taková, že článek bude popisovat cestu, zážitky atd. textem, který bude proložený fotkami. V úvodu článku bych rád měl data z GPS loggeru, který zobrazí např. na Google Maps trasu a pod mapkou informace o celkové délce v km, čase, převýšení atd. V závěru článku bych rád měl fotogalerii.

Web bych měl rád rozdělený na dvě základní sekce (menu) - MÍSTA (popis konkrétních míst s fotkami) a TRASY (popis celých tras obsahujících místa, na která by se dalo odkazovat). Vše by bylo rozdělené dle jednotlivých zemí (ČR, Rakousko atd.) a jejich regionů (Českobudějovický kraj, Středočeský kraj atd.).

Nemám upřímně moc představu, co všechno je v Joomle vlastně možné, zatím ještě studuji.

Ale nepochybně se najde někdo zkušenější, kdo rovnou bude vědět a poradí, co je možné a co ne a jak to nejlépe udělat.

Díky moc za tipy, uvítám jakoukoli pomoc.

09. dub 2015 13:26 #121278
Odpověď od hrackar
Pokročilý uživatel
Dobrý den,

free šablon nebo balíčku s frameworkem na kterém lze postavit šablonu je na internetu dost. Za zmínku stojí například:
Warp, Gantry, Helix, Vertex apod.

Pokud by jste nechtěl přímo free šablonu nebo nechcete řešit práci s Frameworkem je možnost si přes určitou sortu lidí zajistit přístup ke kvalitním hotovým šablonám od různých vývojářů, kteří vytvářejí i zmíněné Template frameworky.

Osobně nabízím možnost zajistit šablony od YOOtheme. Pokud by jste měl zájem, stačí poslat PM zprávu. Myslím, že Ghost zase umožnil zajistit JoomlaArt šablony. Je to určitě za menší obnos než 70 doláčů nebo éček. Mluvím tedy za sebe. Taky je možnost zkusit šablony od linelab, které jsou sice s podporou VM, ale to ve své ničemu nevadí.

Uvidíte sám.

16. dub 2015 16:48 #121397
Odpověď od Petr
Uživatel
Děkuji za odpověď. No jdu tedy hledat, co vlastně znamená ten "Framework" a jak se s tím zachází. Kde jsou ty doby, kdy jsem ještě dělával kodéřinu (X)HTML a CSS, nějakých 7 let jsem nic takového neřešil a rychle z toho člověk vypadne.

Upřímně nevím, co si mám představit pod pojmem "zajistit šablony". Chápu to tak, že mi je někdo prodá za nižší cenu než samotní vývojáři, mýlím se? Pokud je to tak, o tuto variantu nemám zájem. I přesto, že se jedná o osobní web, nechci tam mít žádný nelegální obsah.

17. dub 2015 00:12 #121409
Odpověď od zpetr
Zkušený uživatel
Myslím, že hračkář nenabízí nelegalní šablony. "Sortou lidí" myslel ty co mají u vývojářů zakoupenou developerskou licenci a pod touto licencí umí nejen prodat, ale také třeba i instalovat šablony.
Mrkněte se třeba na JSN mají každou šablonu v základě ke stažení, můžete s omezenými funkcemi vyzkoušet a pokud po ní chcete víc tak až potom kupujete. To mi přijde jako slušná nabidka ;o)

22. dub 2015 13:08 #121556
Odpověď od Petr
Uživatel
Díky za vysvětlení, asi jsem to tedy jen špatně pochopil. JSN = JoomlaShine.com? No zkusím se ještě porozhlédnout, co kde nabízí a pak to tam nějak nabastlit, snad to zvládnu...

Děkuji.

Powered by Fórum