Vhodná šablona
Mělo by se jednat o jednoduchou stránku, kam by se vkládali produkty do několika katerogií i s obrázky a nějakým popisem. U webu by bylo potřeba aby šel změnit bez problémů jazyk. Eshop se zatím neplánuje, možná do budoucna, ale ten bych teď v začátcích vynechal a ani ho zatím na webu nechceme.
Jedná se o tento web, který je dělaný v drupalu arboldeseda . Pokud by byla podobná šablona na Joomlu! bylo by to fajn, ale budu rád za doporučení jakkékoliv vhodné šablony, která je osvědčená a bezproblémová.
Byl bych moc vděčný za jakoukoliv pomoc v začátcích.
Děkuji. Standa

Nainstalujte si tedy poslední verzi Joomly.
Přidejte do ní češtinu a španělštinu.
Nastavte vícejazyčný web.
Přidejte nějaký shop (třeba český Phoca Cart).
Doinstalujte si pro něj češtinu a španělštinu.
Nainstalujte si šablonu dle libosti (třeba Phoca Gweld).
A můžete plnit obsahem.
www.phoca.cz/phocacart
www.phoca.cz/phocacartdemo/
www.phoca.cz/news/780-phoca-gweld-template-released
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Rád bych se zeptal ještě na pár věcí. Když mám instalované jazyky pro Phoca Cart, znamená, to, že se mi budou jazyky v tomto modulu automaticky přepínat při změně jazyka?
Pokud s emi povede rozchodit provozuschopný web na lokálu, dají se tyto data přetáhnout na nějaký hosting nebo budu muset začít od začátku od instalace Joomly po přidání doplňků a dat?
Děkuji. Standa

Nainstalovat si můžete i ukázková data pro shop: www.phoca.cz/download/category/100-phoca-cart-component
Ty si pak nahradíte svými.
Jazyky pro Joomlu a veškeré komponenty se vám budou přepínat automaicky podle návštěvníka nebo podle toho jaký jazyk zvolí. Ale je třeba Joomlu nastaviot jako vícejazyčnou. Viz. třeba návody: www.google.cz/search?q=nastavení+vícejazyčné+joomly
Stránky si připravte na local. Do Joomly si také nainstalujte komponentu pro zálohování Akeeba Backup. Tou si můžete průběžně práci zálohovat a také přenést kamkoli jinam.
Snad už poslední věc co by mě zajímala jestli to není chyba, je ta, že na mém multijazyčném webu vidím, vždy 2x Menu, jedno v jazyce co zvolím a druhé v angličtině (viz. přílohy) .
-Nejdou mě se m vložit 2 screeny obrazovky, proto jestli budete chtít, přikládám odkaz na stažení z ulozto.cz - ulozto.cz/xHBSMfug/joomla-screeny-rar
Dle správce nabídek to chápu a je to dobře, i když je to pro mě špatně

Předem moc děkuji. Standa.
P.S.: Už se v tom začínám snad trošku orientovat. Ještě si v hlavě uvědomit co je modul, kategorie, nabídka, položka nabídky, článek, apod. Vždycky nad tím ještě musím přemýšlet co jak je provazáne, ale už v tom začínám mít trošku jasno. Snad se do toho časem dostanu

2x menu - to je možné, ale vypnutím modulu to nevyřešíte, prakticky cokoli v Joomle, tedy i modul nastavujete (kromě jiného) pro konkrétní jazyk nebo pro všechny jazyky. Nastavte si tedy jaký modul se v tom kterém jazyce má zobrazovat....
jednu položku 3x - pro každý jazyk zvlášť - přesně tak, samozřejmě i kategorie atd... ALE šetřete energií! Vytvořte si například 3 kategorie produktů (pro češtinu, španělštinu a angičtinu). Do české kategorii si kompletně naveďte produkty včetně popisků a obrázků a až to budete mít hotové označte všechny produkty ve správci zaškrtávátkem a použijte tlačítko "Dávkové zpracování". V následujícím dialogu si v "Nastavit jazyk" vyberte třeba španělštinu a "Vyberte kategorii pro přemístění/kopírování" nastavte na španělskou verzi produktů, dole pak přepněte na "Kopírovat". Po klepnutí na provést máte okamžitě hotovou kopii všech produktů nastavenou ve španělské kategorii a pro španělský jazyk.Teď už jen stačí ve španělských produktech změnit texty,... Ušetříte takto hromadu práce s nahráváním fotek a podobně.
Ještě se ale vrátím k tomu druhému menu. Po instalaci Joomly je ve správci nabídek toto:
Main Menu
Main Menu cs-CZ
Main Menu en-GB
Main Menu es-ES
U těch jazykových mutací nabídek je to jasné. Pro každý jazyk je nastaveno zobrazení jednoho příslušného menu. Ale u té první nabídky je nastaveí pro všechny jazyky. Tato nabídka nelze smazat, jediné jak se jí můžu zbavit je, že u ní nastavím v modulu nezveřejněno, potom je to vše správně. Jinak u každého jazyka vidím 2 menu. Ten pro příslušný jazyk + to co nelze smazat a je nastaveno pro všechny jazyky.

Jedná se o to, že v hlavním popisu, v možnostech Phoca Cart, si zadám nějaký text, který se mi bude zobrazovat u nabídky výběru kategorií. Bohužel ale jsem nikde nenašel jak tento text změnit při změně jazyka. Tento text zůstává vždy stejný nezávisle na jazyku. Je nějaká možnost jak tento text měnit při změně jazyka? Rád bych totiž docílil toho aby při výběru kategorie byl i nějaký text a ne jen 3 čtverečky s obrázky

Bohužel ale k položce nabídky mohu vždy přiřadit pouze jeden typ položky, což musí být seznam kategorií z Phoca Cart. Rád bych k tomu dal i nějaký článek. Jestli to jde, tak jsem nepřišel na to jakým způsobem k této položce přidat i nějaký text. Jde to vůbec?
Snad jsem to napsal srozumitelně a jasně. Pokud ne, omlouvám se.
Děkuji mnohokrát.
Standa
Jste zde: Úvodní stránka - Seznam kategorií - Škoda - Škoda Rapid - Škoda - Škoda Rapid
Nedá se s tímto něco udělat? Nebo nesmím vytvářet pro každou položku či kategorii v Phocacartu nový seznam nabídky v Joomle! ? Děkuji za radu. Standa

Nádávejte tam ten popis hlavní z PC, ale udělejte si modul Vlastní HTML a ten si na stránce zobrazte v jazyce a umístění dle potřeby....v hlavním popisu, v možnostech Phoca Cart, si zadám nějaký text, který se mi bude zobrazovat u nabídky výběru kategorií. Bohužel ale jsem nikde nenašel jak tento text změnit při změně jazyka. Tento text zůstává vždy stejný nezávisle na jazyku. Je nějaká možnost jak tento text měnit při změně jazyka? Rád bych totiž docílil toho aby při výběru kategorie byl i nějaký text a ne jen 3 čtverečky s obrázky
Na co článek? Máte moduly v vlasním obsahem co si můžete zobrazit, kategorie mohou mít popis,... Navíc proč to cpete do menu? Stačí jediná položka menu mířící na shop (pojmenovaná třeba Portfolio či jak tomu budete říkat). Vždyť máte jen dvě kategorie výrobků, proč to komplikovat?..Bohužel ale k položce nabídky mohu vždy přiřadit pouze jeden typ položky, což musí být seznam kategorií z Phoca Cart. Rád bych k tomu dal i nějaký článek. Jestli to jde, tak jsem nepřišel na to jakým způsobem k této položce přidat i nějaký text. Jde to vůbec?
Viz. předchozí odpověď. Vždyť tak prakticky žádné členění nemáte. Nedávejte to do menu...Jste zde: Úvodní stránka - Seznam kategorií - Škoda - Škoda Rapid - Škoda - Škoda Rapid... Nedá se s tímto něco udělat? Nebo nesmím vytvářet pro každou položku či kategorii v Phocacartu nový seznam nabídky v Joomle! ? Děkuji za radu. Standa .
Jinak pokud chcete poradit se zobrazením MUSÍTE nám dát odkaz na stránky o kterých se bavíme, nebo kde se konkrétně problém nalézá. Případně screen například s domalovaným "jak chci aby to vypadalo". Takto se radit nedá...
1) Mám zde odkaz na kategorie ( arboldeseda.tode.cz/index.php/cs/seznam-kategorii-cz ). Moc jich nebude, řekněmě, že jen dvě nebo tři. maximálně 4. Když tento odkaz otevřu, zobrazí se mi členění s obrázkem + tam jde přidat ke každé položce nějaký popis. Pokud ale chi přidat nějaký obecný text, či jiný popis ke všem kategoriím jde to jen přes hlavní popis v PC, kde to ale nijak nerozlišuje jazyky. Jde mi o to, jestli nějakým jiným způsobem nelze udělat tento popis vícejazyčný.
Jde prostě o to, že když tam budou jen 2 nebo max. 4 kategorie v PC, tak bude web strašně malý (nízký) a dole je nvzhlednýprázdný prostor, proto to chci nějakým způsobem natáhonut. Ať už nějakým popisem, či obrázkem, nějakým obsahem prostě.
2) Když mám vytvořené produky a kategorie v PC, chtěl jsem k tomu přiřadit i nabídku v Joomle, pokud jsem Vás ale pochopil, říkáte že je to zbytečné a stačí udělat jen odkaz na ty kategorie a necpat to do menu. Pokud tomu tak je, tak tento problém myslím i odpadá. Jinak mě šlo o to, že když pro každý produkt v PC přiřadím i nabídku v Joomlě, tak je pak v navigaci 2x stejná položka. Nechápu to jako chybu, protože je mi jasné, že navigace tam vidí jak položku v PC tak i nabídku v Joomle, protoje to tam 2x. Odkaz zde, mrkněte schválně do navigace ( arboldeseda.tode.cz/index.php/cs/seznam-.../skoda-cs/skoda-auto )
Děkuji moc
Standa

1) arboldeseda.tode.cz/index.php/cs/seznam-kategorii-cs
2) arboldeseda.tode.cz/index.php/cs/seznam-.../skoda-cs/skoda-auto
Hrozný se mnou... vím.
Rád bych se také zeptal, jaký editor článků používáte v Joomle? Jestli vestavěný nebo nějaký jiný?
Můžu zde i nahlásit nějaké chyby týkající se šablony Phoca Weld?
Děkuji
S pozdravem
Kolář Stanislav