Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Page Builder od Joomshaper - znáte někdo?

17. lis 2014 09:47 #118935
Page Builder od Joomshaper - znáte někdo? od Martin70
Zkušený uživatel
Narazil jsem na toto video:


Nezkoušel jste to někdo? Vypadá to moc hezky, ale úplně to nechápu. To si naklikám stránku (vč. sloupců, pozice,..) bez ohledu na šablonu? Nepřijde mi to moc "systémové".

07. pro 2014 13:54 - 07. pro 2014 13:57 #119243
Odpověď od radek
Zkušený uživatel
Prave par techto pagebuilderu zkousim. Nektery veci jsou fakt dobry, vychytany a usetri to asi spoustu instalaci rozsireni. Nicmene, dela to pak docela casto chyby v kodu, to by se mozna dalo prejit, ale konkretne ten od Joomshaperu je z myho pohledu na hovno. Da se z toho udelat pouze stranka, ktera je napojena na menu. Na 99,9% neexistuje moznost, jak clanky vytvoreny pres tento builder zverejnit jinde, neexistuje moznost zobrazit vypis clanku nejake kategorie. Nelze priradit clanky do nejakyho modulu, ktery je zase ma nejak zobrazit. Proste ten od Joomlashaperu je jen pro toho, kdo si chce jednoduse vytvorit web, kde bude mit v menu vsechny clanky - takze asi pro lidi, co maji zajem o web s par strankama. Stejne se v tom ale clovek musi nejak naucit delat. Asi to ale pro uzivatele muze byt jednodussi, nez v samotne joomla s modulama, pluginama apod. Tady na vytvoreni obsahu nepotrebuje nic, jen pagebuilder. Problem je ten, jak jsem rikal, ze neexistuje moznost, jak clanek vytvoreny v pagebuilderu zverejnit jinak, nez pres menu.

Ten druhej, co zkousim, se zda byt v mnohym lepsi, clanky jdou nacpat do ruznych modulu, jdou zobrazit jako vypisy kategoirii apod. Generuje ale vic html chyb. Mozna az to vychytaji, bude to ok. Kazdopadne si ale myslim, ze to je na 100% krok spravnym smerem. Jakmile se s tim clovek trosku nauci delat, muze 90% rozsireni proste odinstalovat, protoze tohle je nahradi. Navic je to mnohem jednodussi na pouzivani, nez ty obludny CCK typu Flexicontent, Seblod apod.

Na druhou stranu jsem skepticky, protoze o techto pagebuilderech bude vedet mizivy procento lidi, takze se to bude tezko rozsirovat a tim padem asi nebude zajem pokracovat na vyvoji. V tomto poslednim odstavci bych se rad pletl.

02. led 2015 21:06 #119491
Odpověď od Kamil Dlouhý
Uživatel
Znám , používám měsíc a jsem nadšen hlavně z toho, že nemusím cpát nutně komponentu na každou stránku.
Komponentou je stránka sama.....
V kombinaci s Helix frameworkem a šablonou(kterou si postavím, jak chci) je to pro mě (grafického neumětela) docela paráda.
Pravdu má Radek v tom, že s obsahem nejde dál pracovat, ale já zrovna potřebuji mít na webu pár propagačních statických stránek , takže na ty používám Shaper a na "akci" jedu klasicky.......
Zatím mi tato kombinace vyhovuje

02. led 2015 21:11 #119492
Odpověď od Kamil Dlouhý
Uživatel
jaký zkoušíte ?

Powered by Fórum