Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Problém s tooltip

08. bře 2014 18:51 #114887
Problém s tooltip od Martina007
Návštěvník
Dobrý den,
mohla bych se zeptat na radu? S Joomla pracuju asi měsíc a Vaše fórum mi pomohlo vyřešit velké množství problémů s nimiž jsem se setkala. Bohužel jeden problém opravdu nejsem schopna dořešit.
Jedná se o zobrazování Tooltipů.
Pokusím se popsat problém:
na stránkách je umístěno vyhledávání. Poté co použiji box pro vyhledávání, zobrazí se stránka s výsledky vyhledávání a vpravo je modrý obdelníček - tlačítko - button (v němž má být asi text "Hledat" - ale bohužel není). Po najetí na button search se ozbrazí tooltip, s textem "Hledat", ale v šíleném stylu, přes celou obrazovku. Styl přebírá bohužel netuším od kud. V css souboru šablony jsem toto nenašla - ale možná jsem špatně hledala. Prohlížela jsem i adresářovou strukturu souborů Joomla!, ale bohužel jsem nenašla správný soubor v němž bych měla změnu udělat.
Stejný problém s tooltipem mi nastal po instalaci kuneny např. na stránkách s registrací
Má otázka zní: ve kterém css souboru to mohu najít a jak do tohoto button search dostat slovo Hledat. Případně zda mám poslat odkaz na mé stránky (nejedná se o komerční stránky), abyste se mohli podívat na problém v reálu.
Ctihodní pánové, prosím Vás o radu
a předem děkuji!
Martina

08. bře 2014 19:04 #114889
Odpověď od Bong
Moderátor
Uvedte zde v prispevku odkaz na vase stranky, jinak vam opravdu nelze nijak poradit.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

08. bře 2014 19:09 #114890
Odpověď od Martina007
Návštěvník
odkaz je:
www.cviceni-je-hra.cz

děkuji
Martina

09. bře 2014 01:41 #114895
Odpověď od Cony
Moderátor
Máte Joomlu 3, ta šablona je určena pro Joomlu 2.5 a je u ní sice uvedeno Joomla 3 compatible, ale v tom hledání to trochu selhává, šablona neumí pracovat se styly Bootstrap. Nejjednoduší by asi bylo poupravit tu stránku hledání, tak aby neukazoval ten tip, a místo něj jen klasické tlačítko hledat.

- Zkopírujte soubor /components/com_search/views/search/tmpl/default_form.php do /templates/siteground-j16-38/html/com_search/search/default_form.php
- Ve zkopírovaném souboru nahraďte hned ze začátku souboru
Code:
<div class="btn-toolbar"> <div class="btn-group pull-left"> <input type="text" name="searchword" placeholder="<?php echo JText::_('COM_SEARCH_SEARCH_KEYWORD'); ?>" id="search-searchword" size="30" maxlength="<?php echo $upper_limit; ?>" value="<?php echo $this->escape($this->origkeyword); ?>" class="inputbox" /> </div> <div class="btn-group pull-left"> <button name="Search" onclick="this.form.submit()" class="btn hasTooltip" title="<?php echo JHtml::tooltipText('COM_SEARCH_SEARCH');?>"><span class="icon-search"></span></button> </div> <input type="hidden" name="task" value="search" /> <div class="clearfix"></div> </div>
za
Code:
<div class="btn-toolbar"> <div class="btn-group pull-left"> <input type="text" name="searchword" placeholder="<?php echo JText::_('COM_SEARCH_SEARCH_KEYWORD'); ?>" id="search-searchword" size="30" maxlength="<?php echo $upper_limit; ?>" value="<?php echo $this->escape($this->origkeyword); ?>" class="inputbox" /> <button name="Search" onclick="this.form.submit()" class="btn"><?php echo JText::_('COM_SEARCH_SEARCH');?></button> </div> <input type="hidden" name="task" value="search" /> <div class="clearfix"></div> </div>
není to sice úplně ideální, chtělo bys i tam se stylováním daleko více pohrát, ale aspoň něco...

Joomla 3 bohužel hodně spoléhá na stylování Bootstrap, takže šablony pro Joomla 2.5 které jsou jen "Joomla 3 compatible" nemusejí být nejlepším řešením...
Poděkovali: Martina007

09. bře 2014 15:12 #114903
Odpověď od Martina007
Návštěvník
Cony,
moc děkuji, jsi úžasný, je to super!!!!!! Konečně to chodí!
Mohu však navázat na tento problém?
Na své stránky jsem instalovala i diskuzi - kunenu (je sice trošku robustnější než bych potřebovala, ale šla jsem do toho). Tam mám bohužel stejný problém s tooltip.
Na stránce:
www.cviceni-je-hra.cz/diskuze
jsou odkazy na formuláře "Zapomenuté heslo", "Zapomenuté uživatelské jméno" a "Vytvořit účet".
Na všech těchto formulářích vyskakuje stejně šílený formát tooltipu. Neporadil bys mi, kde najdu soubory, v nichž se to dá změnit - a asi i jak? Případně, zda se dá vypnout tooltip pro kunenu nebo klidně i smazat existenci konkrétních tooltipů.
A ještě se chci zeptat, mám problém s poslední aktualizací Joomla! - z minulého čtvrtka - mám založit nové téma nebo se zeptat přímo tady?
Za všechno moc díky
Martina

Powered by Fórum